Een dag naar het strand werkt in Newbury niet zozeer ontspannend. In tegendeel, want Jack en Parker moeten ook daar de spoken verjagen. In deze review neemt Michiel de LEGO Hidden Side 70428 Jack’s Beach Buggy met je door. Twijfel je nog over het setje, lees dan vooral verder of het een aankoop waard is.

LEGO Hidden Side 70428 Jack’s Beach Buggy

LEGO Hidden Side 70428 Jack's Beach Buggy

De inhoud van de doos bestaat uit twee genummerde zakjes LEGO, een instructieboekje en een stickervel. Met 170 onderdelen en een verkoopadviesprijs van €19,99, komt het gemiddelde terecht op €0,12. Dit is bovengemiddeld voor het Hidden Side thema. De set bevat daarnaast weinig unieke onderdelen. Hierdoor is de prijs te hoog voor wat je krijgt.

LEGO Hidden Side 70428 Jack's Beach Buggy

De set is drie Minifigures rijk. Jack en Parker zijn vaker voorbij gekomen. Op de hoofdjes na, is er niets unieks aan de Minifigures. Scott Francis is volledig nieuw en nog niet eerder verschenen. De prints zijn uitstekend en gedetailleerd. Scott Francis krijgt de mogelijkheid om als Gloombie (bezeten vorm) door het leven te gaan. Bijgevoegd zijn twee extra hoofdjes en een schouderverlenging waarop twee hoofdjes bevestigd kunnen worden. Deze verlenging kan op de schouders van de torso bevestigd worden. De bijgevoegde lashelm is uniek voor deze set. Op Scott na, vallen de bijgevoegde Minifigures wat tegen vanwege het gebrek aan variatie binnen het Hidden Side thema.

LEGO Hidden Side 70428 Jack's Beach Buggy LEGO Hidden Side 70428 Jack's Beach Buggy

LEGO Hidden Side 70428 Jack's Beach Buggy

De Beach Buggy kent een aantal leuke bouwtechnieken, maar gooit geen hoge ogen. De vering is slim bedacht, maar daar blijft het ook wel een beetje bij. De speelfuncties vallen ook wat tegen. De Minifigures kunnen in de auto geplaatst worden en het spookkanon op het dak kan worden rondgedraaid. De Beach Buggy kan vanzelfsprekend naar voren en achteren bewogen worden. Buiten dit leunt de set voornamelijk op rollenspel. Zodra de app te pas komt, ontwikkelt de set zich pas op het gebied van speelfuncties.

LEGO Hidden Side 70428 Jack's Beach Buggy LEGO Hidden Side 70428 Jack's Beach Buggy LEGO Hidden Side 70428 Jack's Beach Buggy LEGO Hidden Side 70428 Jack's Beach Buggy

De Beach Buggy ziet er stoer en robuust uit. Door de gebruikte kleuren is het een opvallende verschijning, maar kan her en der wat rommelig overkomen. De visuele aspecten zijn gerealiseerd door middel van stickers. Bijgevoegd is een Octan tankstation. Zowel het ronde bord als de keyboard zijn prints.

Conclusie

LEGO Hidden Side 70428 Jack's Beach Buggy

De LEGO Hidden Side 70428 Jack’s Beach Buggy weet nauwelijks te overtuigen. Het setje is te duur voor wat je krijgt en bevat weinig uitdaging qua bouw. Het speelplezier is – op rollenspel na – nihil. Neem daarbij dat twee van de drie Minifigures generiek zijn, en je kunt zeggen dat dit een set is die je beter kunt laten liggen. Dat is, tot je een goede aanbieding tegen het lijf loopt.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?