El Fuego heeft al vele rollen weten te vervullen binnen het Hidden Side thema. Van grondbeheerder tot spokenjager en stuntman, tot dode naar ondode. In de El Fuego’s Stunt Plane zoekt hij de wolken op om Mary Breaksom als Gloombie te verslaan. Weet de set te overtuigen? Je leest het hieronder.

LEGO Hidden Side 70429 El Fuego’s Stunt Plane

LEGO Hidden Side 70429 El Fuego's Stunt Plane

De inhoud van de doos bestaat uit twee genummerde zakjes LEGO, een instructieboekje en een stickervel. Met 295 onderdelen en een verkoopadviesprijs van €29,99, komt het gemiddelde terecht op €0,10. Dit is het gemiddelde voor het Hidden Side thema.

LEGO Hidden Side 70429 El Fuego's Stunt PlaneLEGO Hidden Side 70429 El Fuego's Stunt Plane

De bijgevoegde Minifigures bestaan uit Jack, El Fuego in zijn ondode vorm en Mary Breaksom. Jack komt in deze vorm in meerdere sets voor. Zijn hoofd en capuchon zijn daarentegen wel minder voorkomend. El Fuego is een skelet. Nu had LEGO kunnen kiezen voor een standaard skelet, maar heeft hier gekozen voor een uniek hoofd en twee unieke benen. De helm en cape zijn wel al eerder voorgekomen. Mary Breaksom is bezeten. Hierdoor kan er gekozen worden tussen de normale vorm of de Gloombie-vorm. Het figuurtje ziet er zeer mooi uit en is in haar geheel uniek. In haar normale vorm draagt ze een jetpack. Net als het figuurtje kan ook de jetpack voorzien worden van Gloombie-kenmerken. Dit alles maakt dat Mary Breaksom een fijne toevoeging is. Spencer het hondje maakt ook in deze set zijn opwachting.

LEGO Hidden Side 70429 El Fuego's Stunt Plane LEGO Hidden Side 70429 El Fuego's Stunt Plane

Het vliegtuig is prettig om te bouwen. Er is genoeg afwisseling qua onderdelen en bouwtechnieken. De kleurencombinatie werkt goed en het vliegtuig ziet er aan alle kanten uit als een stuntvliegtuig. Qua speelfuncties beperkt het zich tot rollenspel en het vastpakken en rondvliegen. Er zijn Stud Shooters aanwezig om om Mary Breaksom te schieten en de propeller kan ronddraaien. Om er effectief mee te kunnen spelen is de app nodig. Er zijn gekleurde Tiles verwerkt waarop de app reageert.

LEGO Hidden Side 70429 El Fuego's Stunt Plane LEGO Hidden Side 70429 El Fuego's Stunt Plane LEGO Hidden Side 70429 El Fuego's Stunt Plane LEGO Hidden Side 70429 El Fuego's Stunt Plane

Het vliegtuig is een stevig bouwwerk en ziet er stoer uit. De bijgevoegde stickers geven het voertuig iets meer uitstraling. De stickers zijn groot en makkelijk te plakken. Er zijn geen randbouwerken toegevoegd. Het spelen blijft daardoor beperkt tot het rondvliegen en de Minifigures voor een rollenspel.

LEGO Hidden Side 70429 El Fuego's Stunt Plane

Conclusie

LEGO Hidden Side 70429 El Fuego's Stunt Plane

De LEGO Hidden Side 70429 El Fuego’s Stunt Plane biedt weinig speelplezier op het gebied van speelfuncties. Buiten rollenspel om, is de set afhankelijk van het gebruik van de app. De bouw is prettig. Er is genoeg afwisseling qua onderdelen en technieken. De selectie Minifigures is uitstekend. Wel had LEGO voor Jack een ander tenue mogen toevoegen. Prijstechnisch krijg je waar voor je geld. Al met al een prima LEGO Hidden Side set, maar wel één met beperkte speelmogelijkheden.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?