De spoken lijken maar niet een halt toe te roepen. Ook de Newbury Subway is bezeten. Aan de helden de taak de spoken te bestrijden en de metro weer naar behoren te laten werken. Michiel heeft de set in huis gehaald om te zien wat het te bieden heeft.

LEGO Hidden Side 70430 Newbury Subway

LEGO Hidden Side 70430 Newbury Subway

De doos bevat drie genummerde zakjes LEGO, een instructieboek en een stickervel. Het totaal aantal onderdelen ligt op 348. Met een verkoopadviesprijs van €29,99 komt het gemiddelde terecht op €0,09. Dit sluit aan bij de gemiddelde prijs voor het thema.

LEGO Hidden Side 70430 Newbury Subway

LEGO Hidden Side 70430 Newbury Subway

De set is drie Minifigures rijk. Daarnaast zijn er een fiets, skateboard en het hondje Spencer toegevoegd. Buiten het hoofdje van Jack na, zijn hij en Parker in geen opzicht uniek. Dit is jammer, want meer variatie is prettig. Pete Peterson is geheel nieuw. De drie figuren zijn voorzien van prints op de voorkant van de benen en de voor- en achterkant van het lichaam. De prints zijn zeer gedetailleerd en zien er goed uit. De fiets is volledig uniek en enkel in deze set te vinden. Buiten de grote sticker om, is er over de skateboard is weinig bijzonders te melden.

LEGO Hidden Side 70430 Newbury Subway

LEGO Hidden Side 70430 Newbury Subway

De Newbury Metro is een interessante set. De bouw is gevarieerd en er zijn leuke speelfuncties geïmplementeerd. Je hebt de app niet nodig om je er mee te kunnen vermaken. Dit is een groot voordeel. Natuurlijk kun je de app blijven gebruiken, het brengt de set tot leven. Het metrostel staat op het “spoor” en kan met het omdraaien van de hendel naar voren schuiven. Tegelijkertijd zal de wagon openklappen en komt de spook tevoorschijn. Door de hendel weer omhoog te zetten klapt de spook in en rijdt de wagon weer naar achteren. Diverse elementen verbergen gekleurde Tiles die via de app te scannen zijn.

LEGO Hidden Side 70430 Newbury Subway LEGO Hidden Side 70430 Newbury Subway LEGO Hidden Side 70430 Newbury Subway LEGO Hidden Side 70430 Newbury Subway

De set is netjes afgewerkt. Aan zowel de voor- en achterkant is genoeg te zien. De voorkant focust zich op de metro en de wagon, terwijl de achterkant een glimp geeft van de Hidden Side. Doordat de set aan alle kanten afgewerkt is, maakt dit het rollenspel goed mogelijk. De variatie aan kleuren is prettig en breekt de grijzig uitstraling van een metrostation. Diverse stickers zorgen voor de visuele elementen.

LEGO Hidden Side 70430 Newbury Subway LEGO Hidden Side 70430 Newbury Subway LEGO Hidden Side 70430 Newbury Subway LEGO Hidden Side 70430 Newbury Subway LEGO Hidden Side 70430 Newbury Subway

LEGO Hidden Side 70430 Newbury Subway

Conclusie

LEGO Hidden Side 70430 Newbury Subway

De LEGO Hidden Side 70430 Newbury Subway is een regelrechte speelset. Hierdoor is de set meer geschikt voor kinderen dan volwassen. Je hebt de app niet nodig, maar de app kan wel voor meer speelplezier zorgen. Het is geen saaie bouw, maar bouwtechnisch is er weinig interessants te melden. De afwerking is in orde, er valt overal wat te zien en de speelfuncties zijn in orde. De Minifigures zijn – op Pete Peterson na – in meerdere sets te vinden. Prijstechnisch krijg je waar voor het geld.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?