De LEGO Hidden Side 70432 Haunted Fairground is gebaseerd op de Hidden Side aflevering Carnival of Doom en speelt zich af op de Newbury Fairground. Te bouwen is een deel van de achtbaan waarbij de nodige speelfuncties hun opwachting maken. Hieronder lees je wat je van de set kunt verwachten.

LEGO Hidden Side 70432 Haunted Fairground

LEGO Hidden Side 70432 Haunted Fairground

De inhoud van de doos bestaat uit drie genummerde zakjes LEGO, een zakje met achtbaanonderdelen, een instructieboek en een stickervel met 22 stickers. Met 466 onderdelen en een verkoopadviesprijs van €49,99, komt het gemiddelde terecht op €0,11. Dit is iets boven het gemiddelde voor het Hidden Side thema.

LEGO Hidden Side 70432 Haunted Fairground

LEGO Hidden Side 70432 Haunted Fairground LEGO Hidden Side 70432 Haunted Fairground

Vijf Minifigures maken hun opwachting: Jack, Parker, Jimbo Loblo, Terry Top en J.B. Parker, Jack en J.B. zijn vaker verschenen. Toch weet LEGO iets variatie toe te voegen. Zo zijn het hoofd en de capuchon van Jack, en het hoofd van J.B. nieuw. Jimbo Loblo en Terry Top zijn volledig nieuw en uniek voor deze set. De twee clowns kunnen aangepast worden naar hun Gloombie-gedaante. Bijgevoegd zijn twee transparant fluorescerende groene hoofdjes, een zakje met transparant fluorescerende groene accessoires en een fluorescerende groen heuponderdeel. Alle onderdelen waarmee de twee Minifigures worden opgebouwd – op het zakjes accessoires na – zijn uniek. De prints zien er strak uit en zijn zowel aan de voor- als achterkant van de torso’s te vinden. De benen van Jimbo Joblo zijn de enige zonder print. Als met al is de selectie Minifigures uitstekend.

LEGO Hidden Side 70432 Haunted Fairground LEGO Hidden Side 70432 Haunted Fairground

In tegenstelling tot de meeste andere nieuwe LEGO Hidden Side sets voor 2020, weet de Haunted Fairground een goede balans te vinden tussen speelfuncties en de functies via de app. De speelfuncties zoals het laten rijden van het achtbaantreintje, het lanceren van een andere trein, het openklappen van de clown en twee handen aan het einde van de achtbaan, werken goed. De speelfuncties via de app versterken het totale speelplezier. Daarnaast is rollenspel goed mogelijk.

LEGO Hidden Side 70432 Haunted Fairground

LEGO Hidden Side 70432 Haunted Fairground LEGO Hidden Side 70432 Haunted Fairground LEGO Hidden Side 70432 Haunted Fairground

De bouw is gevarieerd en plezierig. Toch weet LEGO het simpel te houden. Hierdoor is er voor AFOL weinig uitdaging te vinden. De set weet door het gebruik van kleuren en een variatie aan onderdelen, veel bekijks te bieden. Daarnaast worden er stickers gebruikt om meer detail toe te voegen. Hoewel dit zeker lukt, is het aantal stickers hoog. Voordeel is wel dat ze vanwege de grootte, makkelijk te plakken zijn. De set heeft charme en kan goed gecombineerd worden met de al beschikbare LEGO kermis/attractie sets.

LEGO Hidden Side 70432 Haunted Fairground LEGO Hidden Side 70432 Haunted Fairground

LEGO heeft flink wat unieke onderdelen aan de set toegevoegd. Zodoende zijn de achtbaanrails in nieuwe kleuren te vinden, maar ook bricks en Technic-onderdelen. Deze toevoegingen zijn voor de bouwers van MOC’s prettig.

Conclusie

LEGO Hidden Side 70432 Haunted Fairground

De LEGO Hidden Side 70432 Haunted Fairground is een prettige toevoeging aan het LEGO Hidden Side thema. De balans tussen speelfunctie met en zonder app is in orde. De selectie Minifigures is uitstekend. Met name de unieke onderdelen en Minifigures vallen op. Helaas is de set onderhevig aan een groot aantal stickers. Dit neemt wat van het bouwplezier weg. Verder is de bouw plezierig en gevarieerd.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?