Tijdens de LEGO zomerreleases worden er in het thema Hidden Side vijf nieuwe sets uitgebracht. Eén van de sets is de LEGO Hidden Side 70434 Supernatural Race Car. In deze review wordt de set onder de loep genomen. Is de Hot Rod de moeite waard om aan je collectie toe te voegen? Hieronder lees je het antwoord.


Hoewel de set maar twee zakjes met LEGO bevat, zijn ze desondanks genummerd. De zakjes zijn gevuld met 244 onderdelen. De doos bevat verder een stickervel met 16 stickers en een instructieboek. Met de 244 onderdelen en de LEGO adviesprijs van €29,99 komt de prijs per onderdeel op €0,12. Dit is een redelijke prijs voor dit thema.

De set bevat 3 Minifigures. De eerste is Jack, hij komt in bijna elke set voor en is daardoor niet uniek. Jack is samengesteld uit onderdelen van zowel 2019 als 2020. Ondanks deze mix valt er niets op hem aan te merken. Natuurlijk mag Spencer, het spookhondje, niet ontbreken. Vaughn Geist maakt zijn opwachting in 3 van de 5 Hidden Side zomerreleases. Hoewel hij een spookachtig uiterlijk heeft, sluit hij zich aan bij de spoken jagers. Hij lijkt zo uit het Wilde Westen gestapt te zijn. Zijn torso en benen bevatten beide gedetailleerde prints. Een groene bandana bedekt grotendeels zijn gezicht. Het derde Minifigure is een Shadow-Walker. De Shadow-Walker is geheel gekleed in het zwart. Zijn torso en benen zijn voorzien van een print. In combinatie met zijn vreemde blauwe ogen en licht blauwe vleugels is hij een angstaanjagende verschijning.

Van de drie Minifigures heeft alleen Jack een dubbele gezichtsuitdrukking. Bij het verwijderen van de bandana bij Vaughn Geist wordt zijn doorzichtige paarse hoofd duidelijk zichtbaar. Nadat de helm bij de Shadow-Walker verwijderd is wordt duidelijk dat ook zijn hoofd doorzichtig is. Zijn angstaanjagende blauwe ogen komen nu nog beter tot hun recht.

Het bouwen van de donkergroene Hot Rod neemt ongeveer een uur in beslag. Er worden een aantal leuke bouwtechnieken gebruikt en is daarom een plezierige set om in elkaar te zetten. Het eindresultaat is een stoere Hot Rod geworden. Hoewel de auto niet helemaal op Minifig scale is gebouwd, mag dit de pret niet drukken. De kleurencombinatie van donkergroen met geelachtig oranje is een geslaagde combi. De velgen van de auto zijn voorzien van een stoer patroon.

De koeienschedel, die bevestigd is aan de grill, geeft de auto in combinatie met de paarse lampen een spookachtig uiterlijk. De motor is voorzien van 4 uitlaten en een luchtinlaat. Deze combi geeft de auto de typische Hot Rod uitstraling. Van bovenaf gekeken valt op hoe mooi gestroomlijnd de auto is. De paarse lampen komen weer terug op de achterkant van de auto.

De Hot Rod van Vaughn Geist bevat een leuke gadget. Net zoals bij de DeLorean van Back to the Future kunnen de wielen naar beneden geklapt worden. Hierdoor kan de auto als een soort hovercraft zweven over de grond op jacht naar de diverse geesten die Newbury rijk is.

Conclusie

De LEGO Hidden Side 70434 Supernatural Race Car is een set waarbij je waar voor je geld krijgt. De set bevat 3 interessante Minifigures. De Hot Rod is een leuke set om te bouwen. De auto bevat een aantal leuke speelelementen waaronder de kantelende wielen. In combinatie met de app staat de set garant voor uren speelplezier.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar zijn onderhevig aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?