De nieuwste telg in het LEGO Ideas thema is de LEGO Ideas 21312 Women of NASA. Dit kleine setje kent een lage prijs en is wat minimalistisch, maar is het wel een set voor de LEGO verzamelaar, of kun je het setje beter links laten liggen? Je leest ons oordeel over de set in deze review.

Box-art en inhoud

\"Review

De doos is voorzien van de herkenbare sluiting die gebruikt wordt voor LEGO Ideas sets. Dit is voornamelijk prettig doordat de set zo zijn collector\’s status kan behouden en de doos tezamen met de set ter display gezet kan worden.

De voorkant van de doos is voorzien van strakke visuals die de set flink tot z\’n recht laten komen. Het geheel ziet er wetenschappelijk uit en de sets springen er uit. Het halo effect dat toegepast is trekt extra de aandacht. Linksboven is het LEGO logo te zien, linksonder de set-nummer en de aanbevolen vanaf leeftijd, en rechtsonder is het LEGO Ideas logo te zien.

\"Review

De achterkant van de doos is voorzien van de vier vrouwelijke wetenschappers die door de jaren heen bij NASA hebben gewerkt en mee hebben gewerkt aan de realisatie van belangrijke wetenschappelijke projecten en ontdekkingen. Op de achterkant van de doos worden ook alle drie de setjes nog eens uitgelicht, waarbij de aandacht extra wordt gevestigd op de shuttle Challenger die deels speelbaar is.

\"Review

In de doos treffen we een instructieboekje aan en drie zakje met LEGO onderdelen. Het totaal aantal LEGO onderdelen is 231 en met een RRP van €26,99 komt dit neer op €0,12 cent per onderdeel. Dit is niet de meest vriendelijke prijs per onderdeel, maar je krijgt er wel uniek beprinte onderdelen en Minifigs voor terug. De prijs vinden we daardoor wat verwaarloosbaar.

Minifigs en de bouw

\"Review

De set kent vier Minifigs die allemaal bestaan uit nieuwe en uniek beprinte onderdelen. De enige Minifig die een al bestaand onderdeel gebruikt is Sally Ride. Dit betreft de print op het hoofdje dat één keer eerder is gebruikt in een LEGO set. De Minifigs in de set zijn Nancy Grace Roman, Mae Jemison, Margaret Hamilton en Sally Ride.

\"Review

Alle Minifigs zijn voorzien van strakke prints aan zowel de voor- en achterkant. Dit geldt ook voor de hoofdjes. De prints zijn zeer gedetailleerd en zullen ook uitstekend gebruikt kunnen worden in MOC\’s. Mae Jemison en Sally Ride zijn de enige Minifigs die een accessoires mee hebben gekregen van LEGO. Dit zijn een helm en een fotocamera.

\"Review

Margaret Hamilton is bekend van de software (Apollo Guidance Computer) die gebruikt is in de Apollo 11 missie. Het vignet waar ze bij hoort bestaat uit een kapstok, een stapel boeken die staan voor de broncode van de AGC software, en een whiteboard waar het één en ander aan code op geschreven is. Het bouwen neemt maximaal 10 minuten in beslag en en kent geen gevorderde bouwtechnieken. De set is voorzien van twee beprinte LEGO onderdelen, een zwarte 2×3 plate en een witte 1×4 plate. Dit is de meest simpele en wellicht voor sommige het minst aantrekkelijke vignet uit de set, maar voor de wetenschap zeker niet de minst belangrijkste.

\"Review

Het tweede vignet dat je bouwt is de Challenger Space Shuttle met trappenraket. Op de standaard is plek voor Mae Jemison en Sally Ride. Sally Ride staat bekend als de eerste Amerikaanse vrouwelijke astronaut in de ruimte en Mae Jemison als de eerste gekleurde Amerikaanse vrouwelijke astronaut in de ruimte. In het midden van het vignet staat de Challenger Space Shuttle, die in feite uit twee segmenten bestaat.

\"Review

De twee segmenten zijn de Space Shuttle en de trappenraket. De raket is mooi vormgegeven met een minimaal gebruik aan LEGO onderdelen. De Space Shuttle is uitgebreider en bevat enkele interessante, maar simpele bouwtechnieken. Met name de mondstukken van de shuttle vallen op doordat ze een ongebruikelijke hoek hebben. De trappenraket en de Space Shuttle worden aan elkaar verbonden door een blauwe plate met een hoek en zijn daardoor makkelijk van elkaar te scheiden. De trappen van de raket zijn ook van elkaar te scheiden om zo de lancering van de raket na te kunnen spelen/bootsen.

\"Review

Last but not least is Nancy Grace Roman die hoofdzakelijk verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en planning van de Hubble Space Telescope. Ze wordt hierdoor ook toepasselijk \”the Mother of the Hubble Space Telescope\” genoemd door haar toenmalige collega\’s. Nu kennen de meeste van jullie de Hubble Space Telescoop wellicht wel, maar de belangrijkste persoon van dit stukje techniek wellicht niet. Het vignet dat je bouwt brengt daar verandering in en bestaat uit Nancy G. Roman, de Hubble Space Telescope en een 4×4 paneel-onderdeel met een print van een planetaire nevel. De bouw is simpel en hoewel dit het geval is is de bouw van de Hubble telescoop niet saai. Met name het gebruik van een grijze LEGO prullenbak is interessant. In totaal kent dit setje 4 beprinte LEGO onderdelen die het geheel afmaken.

\"Review

Samenvatting

De LEGO Ideas 21312 Women of NASA is een set die terugblikt op een aantal van de belangrijkste bijdrages van vrouwen binnen de NASA. Dit is met name interessant voor ruimtevaart en techniek fans, en mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis over het algemeen. Voor de LEGO fan is dit een set die enkel al vanwege de lage aanschafprijs verzamelmateriaal is. Bouwtechnisch niet uitdagend, maar desalniettemin een set die het bouwen waard is omdat het een ideaal display-setje is. Neem daarbij nog de uniek beprinte LEGO onderdelen en dan heb je een set die voor een brede groep mensen aantrekkelijk is om te kopen.

\"Review \"Review

Onze score kan je onderaan dit bericht vinden. Ben je echter al enthousiast geworden en wil je dit setje kopen, dan kun je hem vinden op LEGO Shop@Home of in de officiële LEGO Stores. Je kunt de set op Shop@Home vinden via de onderstaande links:

LEGO Shop@Home Nederland – LEGO Shop@Home België


Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties van die maand op de website?
– We een LEGO Winkelpagina hebben met LEGO winkels in de Benelux?
– We een LEGO aanbiedingenpagina hebben met de beste deals die er momenteel zijn?
– Je op deze pagina veel gave LEGO MOC\’s kunt vinden?
– We een LEGO Woordenboek hebben met alle termen die jij moet weten als LEGO fan?

Dit artikel bevat affiliate/gesponsorde links

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?