Er was eens… een nieuwsgierig en onbevangen knuffelbeertje. Zijn naam is Winnie de Poeh en hij woont met zijn dierenvriendjes in het Honderd Bunderbos. Al sinds 1926 beleven ze daar de mooiste avonturen en spelen ze regelmatig Poohsticks met elkaar. Maar een nieuw avontuur schittert aan de horizon en Poeh en zijn vriendjes kunnen niet wachten om samen met de LEGO-fans te spelen. Benieuwd wat je in het Honderd Bunderbos aantreft? Lees dan het volgende hoofdstuk over LEGO Ideas 21326 Winnie the Pooh.


LEGO Ideas 21326 Winnie the PoohWinnie de Poeh en zijn vriendjes zijn behoorlijk zenuwachtig vanwege de komst van de LEGO-fans. Maar voordat het hooggeëerde bezoek mag komen, wil Poeh zijn huisje grondig schoonmaken. Zo schoon, dat hij besloten heeft zijn woning helemaal opnieuw op te bouwen. Op die manier kan hij elke spijker en elke plank goed oppoetsen. Een flinke klus, die hij niet alleen op kan knappen. Daarom heeft hij zijn vriendjes: Knorretje, Teigetje, Iejoor en Konijn opgetrommeld om te komen helpen.

De woning van Winnie de Poeh bestaat uit 1265 onderdelen. Als Teigetje al deze onderdelen ziet, neemt zijn enthousiasme de overhand en wil hij meteen aan de slag. De andere vrienden proberen zijn enthousiasme te remmen. Iejoor houdt zich een beetje op afstand en vraagt zich af of het huis van Poeh ooit nog afkomt. Maar dan tovert Konijn de bouwinstructies uit een zwarte doos. “Als we deze stappen volgen, dan komt het helemaal goed.” Knorretje vindt nog twee stickervellen en geeft ze aan Poeh-beer. Hij lacht. De bouw kan beginnen.


Winnie de Poeh en zijn vrienden


Winnie de Poeh is de beste vriend van Janneman Robinson en samen beleven ze de grootste avonturen. De knuffelbeer is behoorlijk nieuwsgierig en heeft er geen moeite mee zijn pootjes vuil te maken, zeker niet aan een flinke klodder honing. De Minifigure van Winnie de Poeh is niet de meest geslaagde. Hoewel zijn hoofdje wel lijkt op Poeh-beer, klopt het uiterlijk niet helemaal. Ook vanwege de platte vormgeving van Minifigures, komen de rondingen van zijn lichaam niet tot hun recht. Met vormgeving en kleurgebruik heeft LEGO geprobeerd deze vormen te benaderen, maar daardoor lijkt zijn rode shirt eerder te krap dan dan zijn lichaam mooi rond lijkt. Als accessoire heeft hij een ballon bij zich.

Knorretje is de kleinste van de groep, maar misschien wel de meest dappere. Het is dan ook goed dat LEGO hem mini-Minifigure benen heeft gegeven. De rest van zijn lichaam is daardoor ietwat uit verhouding, maar al met al is hij een geslaagde representatie van het origineel. Vooral zijn hoofdje is goed gelukt. De torso is roze en voorzien van donkere strepen, deze benaderen het lijfje goed. Maar je moet niet te lang kijken, anders vind je altijd wel iets wat niet goed is.

LEGO Ideas 21326 Winnie the Pooh LEGO Ideas 21326 Winnie the Pooh

Teigetje is een rasechte positivo en kan overal enthousiast van worden. Hij was volgens de designers het lastigste om te ontwerpen, maar het eindresultaat mag er zijn. In tegenstelling tot Poeh en Knorretje, ziet deze Teiger er zeer realistisch uit. Vooral zijn kop benaderd het origineel erg goed en ook de strepen op zijn torso en benen zijn goed gelukt. Het staart-element maakt deze Minifig helemaal compleet.

Iejoor is vaak neerslachtig en bang, maar dat maakt hem ook heel schattig. En ook al ziet hij vaak Poeh-beren op de weg, hij zal zijn vrienden altijd helpen. Hoewel hij officieel geen Minifigure is, hoort hij wel in het rijtje van Poeh’s dierenvrienden thuis. Speciaal voor deze bangerik heeft LEGO een nieuwe mal gemaakt er daar hebben ze goed aan gedaan. Er was geen betere manier om Iejoor vorm te geven. De kleuren en de details zijn spot on. Het enige minpuntje is dat hij niet kan bewegen, zoals zijn vrienden.

Konijn is altijd georganiseerd en gestructureerd. En alles moet tot in de wortelpuntjes verzorgd zijn. Hij zal dan ook wel zijn hoofd breken over het feit dat zijn lichaam en kop niet de zelfde kleur hebben. Daar had LEGO wel iets beter op mogen letten. Verder is het jammer dat het lange lijf en de kleine pootjes van Konijn hier niet helemaal tot zijn recht komen. Desalniettemin is het ontwerp van zijn kop prima gelukt en ziet deze Minifigure er over het algemeen zeer goed uit.

LEGO Ideas 21326 Winnie the Pooh LEGO Ideas 21326 Winnie the Pooh

De bouw en speelfuncties


Als je wilt weten waar het je het Honderd Bunderbos (100 Acre Wood) ligt, hoef je alleen maar de bouwbare richtingaanwijzer te volgen. Neem de pot honing mee die klaarstaat en je komt hoe dan ook Winnie de Poeh tegen. Als jij hem niet vindt, dan vindt hij jou wel als je de pot honing bij je hebt. De woning van Poeh-beer staat op een flink aantal Plates die je met elkaar moet verbinden. Als je van bovenaf kijkt, zie je dat het perceel verdacht veel op een boom lijkt. In het midden groeit een boom de hoogte in en als je naar binnengaat loopt zijn huis door aan de achterkant. Een ingewikkelde constructie, maar dankzij de vondst van Konijn is het geen ingewikkelde opgave.

LEGO Ideas 21326 Winnie the Pooh

De achterzijde van de woning van Winnie de Poeh zit met Hinges aan de boomstam vast, zodat het geheel gemakkelijk opengeklapt kan worden. Teigetje vindt het een geweldige constructie, maar Iejoor denk alleen maar: als dat maar goed gaat. Zodra de basis staat, kunnen de bossages aan weerzijdes van de boom geplaatst worden. Het frame voor het struikgewas is opgebouwd uit verschillende, soms onverwachte, onderdelen. En er wordt gebruikgemaakt van de Studs Not On Top-techniek. Dat maakt het een leuke uitdaging voor een ogenschijnlijk eenvoudig bouwwerk.

LEGO Ideas 21326 Winnie the Pooh

Samen met de struiken worden ook de muren opgetrokken. Intussen groeien de eerste ranken van de boom om het huis heen. Het lijkt wel alsof de boom met het huis meegroeit. Poeh kan echter niet wachten met inrichten en zet zijn bed al neer, zodra de basis staat. Vervolgens wordt de kachel geplaatst en er wordt een tafel neergezet. Hier kunnen Poeh en zijn vrienden genieten van honing (hunny) en een lekker drankje. Tenslotte worden de gordijntjes en de klok opgehangen om het geheel wat meer sfeer te geven.

LEGO Ideas 21326 Winnie the Pooh

Ook buiten moet het er gezellig uitzien. Konijn zorgt ervoor dat de plantjes er buiten mooi bij staan. Onder elk raam komt een plantenbakje met diverse bloemetjes en hij bevestigt de luiken aan weerszijden van het raamkozijn. Door de vele SNOT-bricks valt er veel te versieren aan de buitenkant. Ook binnen wordt er hard gewerkt, want er komt een dressoir, een spiegel (waar Poeh regelmatig voor staat) en een paraplubak in de hal. Ook hangt er een kaart van het Honderd Bunderbos aan de muur. Om ongenode gasten buiten te houden, wordt er een Brick-build deur geplaatst.

LEGO Ideas 21326 Winnie the Pooh

De boom groeit over de ingang van de woning en een van zijn wortels loopt langs de rechterzijde van het huisje. Hiervoor zijn Medium Nougat elementen gebruikt die we eerder in het zwart zagen als de armen van Mickey Mouse and Minnie Mouse. De boom torent flink boven de woning van Poeh-beer uit. De binnenkant van dit gedeelte is een interessante constructie van SNOT- en Technic Bricks. De takken worden hieraan geplaatst en de onderdelen wordt met Technic pins met elkaar verbonden. Dit zorgt voor een mooie constructie en een interessante bouwervaring. Bovenop deze constructie komt nog bouwwerkje van bogen om zo de bovenste takken vorm te geven.

LEGO Ideas 21326 Winnie the Pooh

Om het huisje van Winnie de Poeh af te maken, bouwen zijn vrienden het dak met gekleurde dakpannen. Dit geeft het huisje een warme uitstraling. Fan Designer Ben Alder heeft veel details in zijn ontwerp gebruikt, maar LEGO voegde daar een aantal aan toe. Zo bewaart Winnie de Poeh zijn zogenoemde ‘Poohstick’ op zolder. Dit spelletje speelt hij vaak met zijn vrienden en kan ook gespeeld worden als er gasten komen. Verder hangt er in de woonkamer een schilderijtje met bijtjes. De routes die ze vliegen vormen de letters van de kinderen van Fan Designer Ben Alder.

LEGO Ideas 21326 Winnie the Pooh

Om de boom te laten bloeien moeten er 24 groene Coral elementen voorzien worden van bladeren. Ook Poeh en zijn vrienden vinden het een vrij repetitief klusje, maar het eindresultaat mag er zijn. Eenmaal in bloei, is het een van de mooiste bomen in het Honderd Bunderbos. Zelfs de bijtjes nestelen zich graag in deze boom. Voor het huis leggen de vrienden een mooie boomstam neer waar Winnie lekker op kan uitrusten. Als de klus geklaard is, verzamelen de vrienden zich rond het kampvuur en wachten ze tot er iemand komt kijken hoe het huisje van Poeh er bij staat.


Conclusie


LEGO Ideas 21326 Winnie the Pooh lijkt op het eerste gezicht een kleine set, maar er is genoeg te bouwen en te beleven. LEGO heeft ook een hoop leuke Easter Eggs in de set verstopt. Ik heb ze niet allemaal verklapt, zodat er nog genoeg te ontdekken valt. Het is een mooi bouwwerk met een hoop uitdagende en gevarieerde bouwtechnieken. Het heeft mij verrast dat een set – die vooral op kinderen gericht is – met zijn bouwtechnieken ook AFOL weet te vermaken. Het is ook leuk om te zien hoe LEGO speelt met verrassende onderdelen om een boom vorm te geven. Dat deden ze ook al bij de Medieval Blacksmith.

LEGO Ideas 21326 Winnie the Pooh

Het grootste minpunt van de set is wat mij betreft de Minifigures. Hoewel ze echt het Winnie de Poeh-gevoel geven, had de afwerking beter gekund. Poeh had bijvoorbeeld wat ronder gemogen en bij Konijn zit er gewoon te veel kleurverschil tussen het hoofdje en zijn romp. Een ander dingetje dat ik minder prettig vind, is het systeem waarmee je de bladeren aan de struiken bevestigt. Het is erg fragiel en gepriegel, daar houd ik niet zo van en het best anders gekund. Verder valt het weinig aan te merken aan deze set en heeft LEGO niet alleen het origineel goed benaderd, maar ook mooi zaken toegevoegd.

LEGO Ideas 21326 Winnie the Pooh

 Is het leuk en zinvol om een bezoekje te brengen aan het Honderd Bunderbos? Poeh en zijn vrienden denken van wel. En ik sluit mij daar zeker bij aan. Dus pak die pot honing en wandel naar het Honderd Bunderbos. Er wordt op je gewacht.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO Ideas
 • Naam set: Winnie the Pooh
 • Setnummer:21326
 • Onderdelen: 1265
 • Minifigures: 5
 • Verkoopadviesprijs: € 109,99
 • PPP: €0,085
 • Release: 2021
 • Te koop bij: [Tijdelijk exclusief te koop via] LEGO.com

Productomschrijving:

Haal mooie jeugdherinneringen op met deze LEGO® Ideas set (21326) met Disney’s Winnie de Poeh en een prachtige LEGO versie van zijn huis onder een grote eik in het Honderd Bunderbos. Ideaal om alleen of samen met je gezin te bouwen. De achterkant kan open zodat je alle authentieke details binnenin goed kunt zien, waaronder Poehs bouwbare leunstoel, de Pooh-Coo klok, Poohsticks, honingpotten en nog veel meer. Je kunt ook nog eens de bijen rond de bijenkorven aan de boomtakken laten vliegen, net als in de verhalen.

Populaire personages
Met minifiguren van Disney’s Winnie de Poeh, Knorretje, Teigetje en Konijn, plus een LEGO figuur van Iejoor. De vrienden hebben allemaal een accessoire, zoals Winnie de Poehs bouwbare rode ballon, voor het naspelen van klassieke scènes.

Bijzonder cadeau
Deze set maakt deel uit van een collectie hoogwaardige LEGO bouwsets voor volwassenen en vormt een prachtig cadeau voor jezelf of een andere liefhebber van Disney’s Winnie de Poeh, LEGO fan of hobbyist.

 • Neem wat tijd voor jezelf of haal samen met je familie herinneringen aan vroeger op met deze LEGO® Ideas displayset (21326) van Disney’s Winnie de Poeh en zijn huis in het Honderd Bunderbos.
 • Inclusief 5 personages: minifiguren van Winnie de Poeh, Knorretje, Teigetje en Konijn, plus een LEGO® figuur van Iejoor, elk met bekende accessoires zoals de bouwbare rode ballon van Poeh-beer.
 • De achterkant van het huis kan open zodat je alle authentieke accessoires binnenin goed kunt bekijken, zoals een bouwbare leunstoel, de Pooh-Coo klok en elementen als een Poeh-beer verhalenboek, honingpotten en Poohsticks.
 • Zet Poeh-beer op de boomstam bij het bouwbare vuur en help hem aan zijn ballon omhoog te ‘zweven’ om de bijen rond de 2 bijenkorven in de boom te zien ‘zoemen’.
 • Dit displaymodel is een ideaal cadeau voor een verjaardag of de feestdagen voor LEGO® fans, hobbyisten en iedereen die van Winnie de Poeh houdt. Het is ca. 24 cm hoog, 18 cm breed en 22 cm diep.
 • Heel geschikt om alleen te bouwen of om je passie voor het bouwen van LEGO® sets en voor Winnie de Poeh met je familie te delen. Nadat je dit schattige bouwbare model hebt gemaakt, zul je er vast en zeker foto’s van willen maken om te delen.
 • Deze 1265-delige set bevat een geïllustreerd boekje met details over de fan die deze set bedacht heeft en de LEGO® ontwerpers ervan, plus stapsgewijze instructies waarmee zelfs beginnende LEGO bouwers vol zelfvertrouwen kunnen gaan bouwen.
 • Deze LEGO® Ideas │ Disney set voor volwassenen maakt deel uit van een collectie unieke LEGO Ideas modellen die elk zijn ontworpen door een fan, waarna duizenden LEGO fans erop hebben gestemd en het in productie is genomen door de LEGO Groep.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. Uiteraard hoeft dit niet enkel negatief te zijn, want ook positieve feedback is belangrijk. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?