Dit jaar heeft LEGO enkele nieuwe Jurassic World sets uitgebracht. Eén van die sets is de LEGO Jurassic World 75942 Velociraptor Biplane Rescue Mission set. Kjelle ging voor een review op avontuur om de reddingsmissie tot een goed einde te brengen.


De set is gebaseerd op de gebeurtenissen uit de kortfilm Jurassic World: The Secret Exhibit. De inhoud van de doos bestaat uit twee genummerde zakjes, een basis onderdeel voor het vliegtuig, onderdelen voor de Velociraptor en de instructies. Doordat het een 4+ set is, leunt de set niet op stickers maar op prints voor extra details. De verkoopadviesprijs van de set is €29,99. Met een totaal aan 101 onderdelen, komt het gemiddelde terecht op €0,30. Ondanks de toevoeging van prints en grote onderdelen, valt deze prijs hoog uit tegenover andere 4+ sets.

LEGO Jurassic World 75942 Velociraptor Biplane Rescue Mission

De Minifigures

De set komt met twee personages uit het Jurassic World Universum. De bekende held Owen Grady mag niet ontbreken en maakt wederom zijn opwachting. Hij krijgt een avontuurlijke outfit voor in het oerwoud. Op de voor- en achterkant zijn er rijkelijk details aangebracht zoals zakjes met chroomkleurige details voor de ritsen. De details zetten zich voort op de beentjes met een ceintuur en broekzakken. De tweede Minifigure van dienst is de antagonist Sinjin Prescott. Hij is net als Owen rijkelijk voorzien van prints op de voor- en achterkant met details zoals klimgerief, zakjes en een walkietalkie. Als extra’s heeft hij een schatkaart, hoed en rugzak. De schatkaart is een belangrijk onderdeel voor het speelgebeuren binnen deze set.

LEGO Jurassic World 75942 Velociraptor Biplane Rescue Mission LEGO Jurassic World 75942 Velociraptor Biplane Rescue Mission

De bouw en (speel)functies

LEGO Jurassic World 75942 Velociraptor Biplane Rescue Mission

Zoals de 4+ aanduiding doet vermoeden, is het bouwen van deze set zeer makkelijk te noemen. Het in elkaar steken van de verschillende bouwwerken gaat snel en vertrouwd grotendeels op grotere onderdelen. Dit is juist de bedoeling van dit soort sets en zorgt ervoor dat er direct mee gespeeld worden. Het eerste bouwwerk dat je in elkaar steekt is een tweedekker vliegtuig. Op een basisonderdeel voor de onderkant worden enkele elementen aangebracht om het vliegtuig te vormen. In de basis zijn er zitplaatsen voor twee Minifigures en een stuur. Door middel van een ketting aan de achterkant kan je reddingsoperaties uitvoeren. De staaf die hieraan vast zit, kan zowel door een Minifigure als de Velociraptor vastgenomen worden. Het detail op de staart van het vliegtuig is een print.

LEGO Jurassic World 75942 Velociraptor Biplane Rescue Mission

LEGO Jurassic World 75942 Velociraptor Biplane Rescue Mission

Je krijgt bij deze set nog twee andere bouwwerken, waaronder een off-roader en het nest van de Velociraptor. Net als het vliegtuig zijn ze makkelijk en snel te bouwen. De off-roader is gevormd om een 2×6 Brick bevat alles wat je hiervan zou verwachten. Aan de achterkant is er mandje voorzien waar je zaken in kunt wegsteken. Het Velociraptornest bestaat uit een paneel met aan weerszijden een boog en bladeren en begroeiing. Aan de achterkant bevindt zich een ladder en  het bladerdek biedt plek voor een observatiepost. Hier kan je met een kippenbout de Velociraptor weglokken. Dit zijn allemaal elementen die bijdragen aan het speelgebeuren. Door het grote blad te verdraaien wordt de schat onthuld waar Sinjin naarstig naar opzoek is.

LEGO Jurassic World 75942 Velociraptor Biplane Rescue Mission

LEGO Jurassic World 75942 Velociraptor Biplane Rescue Mission

Tot slot komt deze set nog met een Velociraptor en haar jong Delta. Terwijl het jong eerder statisch is, heeft de volwassen raptor meer bewegingsmogelijkheden. Zo kunnen de poten en armen elk afzonderlijk bewogen worden. Het hoofd kan gedraaid en de bek geopend en gesloten worden. De staart is statisch en biedt geen bewegingsmogelijkheden. De prints zijn zeer netjes aangebracht en de combinatie van donker- en lichtblauwe kleuren voor een mooie combinatie. De velociraptor is in deze kleursamenstelling uniek voor dit setje.

Conclusie

LEGO Jurassic World 75942 Velociraptor Biplane Rescue Mission

De LEGO Jurassic World 75942 Velociraptor Biplane Rescue Mission laat duidelijk zien dat het een 4+ set is. Het bouwen van de verschillende componenten vereist weinig uitdaging en is hierdoor uitermate geschikt voor een jonge leeftijd. Hierdoor steekt de set snel in elkaar waardoor er dadelijk gespeeld kan worden. De Minifigures zijn beide voorzien van prints. Samen met de Raptors weten ze veel speelwaarde te bieden. Doorheen de set zijn er verschillende elementen aanwezig die het spelen en het gebruik van fantasie aanmoedigen. Ondanks de hogere prijs lijkt mij dit nog steeds een prima set om aan te kopen. De set weerspiegeld op elk vlak het 4+ karakter. Voor de volwassen verzamelaar en fan van het thema zal dit waarschijnlijk een struikelpunt zijn, maar zijn dan ook niet de doelgroep. Als het om speelplezier te doen is kan ik deze set zeker aanraden. Het bevat alle nodige elementen om die de fantasie aanmoedigen een eigen verhaal te verzinnen.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

5 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?