Elke Millennial die de blind bags van de LEGO Minifigures 71030 Looney Tunes serie in zijn handen heeft, waant zich weer in de jaren negentig. Het voelt alsof je op het punt staat een zak chips open te trekken in de hoop je favoriete Flippo te vinden. De Looney Tunes Minifigures ademen nostalgie, maar weten ze dat gevoel ook vast te houden? Maak opnieuw kennis met deze klassieke helden in deze review.


In een volle doos met LEGO Looney Tunes Minifigures zitten 36 blind bags. We haalden drie volledige sets uit onze doos. Benieuwd welke Looney Tunes Minifigures we tegenkwamen? Lees dan gauw verder.

[Review] LEGO Looney Tunes Minifigures


De Minifigures


Maak kennis met Lola Bunny, het vriendinnetje van Bugs Bunny. Deze sportieve dame maakt haar debuut in de film Space Jam, die dit jaar een vervolg krijg. Geen wonder dat ze haar opwachting maakt in deze set. Deze Minifigure is redelijk goed gelukt, al voelt haar gezicht nog ietwat tweedimensionaal aan. Haar torso en benen zitten boordevol details aan beide kanten, zelfs aan de zijkant van haar benen. Ze draagt een geel topje, een paarse korte broek en roze sneakers. Aan de achterzijde zie je haar donzige staart. Ze heeft een oranje bal bij zich, al had LEGO daar best een basketbal-print op mogen aanbrengen.

TIP: Ga op zoek naar haar hoofd en de bal

[Review] LEGO Looney Tunes Minifigures [Review] LEGO Looney Tunes Minifigures

Bugs Bunny is misschien wel de meest bekende ster uit het Looney Tunes ensemble en heeft het meestal aan de stok met Daffy Duck of Elmer Fudd. Het is jammer dat laatstgenoemde niet aanwezig is. Dit beroemde konijn (of haas, daar heerst nog discussie over) is bijzonder goed gelukt als Minifigure. Hoewel het lijfje van bugs niet zoveel details bevat, is LEGO er goed in geslaagd hem vorm te geven. Zijn wortel is geen bijzonder accessoire, maar Bugs had geen beter voorwerp bij zich kunnen hebben om zijn bekende uitspraak ‘What’s up doc?’ uit te kunnen spreken.

TIP: Er zit een zakje in de blind bag, en voel naar de groene stick van de wortel (wortel staat niet op deze foto) en bevestig met zijn hoofd.

[Review] LEGO Looney Tunes Minifigures [Review] LEGO Looney Tunes Minifigures

De sluwe Wile E. Coyote heeft het altijd op Road Runner gemunt en doet er alles aan om hem te vangen. Wie kent niet de scenes waarin hij een aambeeld (meegeleverd) van grote hoogtes laat vallen om deze supersnelle vogel te pletten. Natuurlijk is hij keer op keer de dupe van zijn eigen streken (iets met karma). Vooral de kop van Wile is erg goed gelukt en bevat al zijn kenmerkend eigenschappen, zoals de waanzinnige blik in zijn ogen. Zijn lijfje heeft alleen een opdruk op mijn borst en zijn voeten. Dat deze minimaal zijn, is niet erg. Want daardoor gaat de aandacht naar zijn kop toe. Hij heeft ook een echte staart, die helaas bij de Bunny’s ontbraken.

TIP: Ga op zoek naar zijn hoofd en de onderdelen van het aambeeld.

[Review] LEGO Looney Tunes Minifigures [Review] LEGO Looney Tunes Minifigures

Zodra je Meep-Meep hoort, weet je dat je te laat bent. Dan is de supersnelle Road Runner al weer voorbij geraasd. Als je geluk hebt zie je nog net dat hij zijn tong uitsteekt, maar daarna is hij al weer weg. Al lijkt deze Road Runner eerder een bodybuilder, dan een supersnelle en slanke racevogel. Dat komt vooral door de korte, dikke Minifigure beentjes die gebruikt zijn. Het had LEGO gesierd toch voor een andere oplossing te gaan. Want hierdoor komt een van de favoriete Looney Tunes helden, toch een beetje ongelukkig uit de verf. En dat terwijl zijn kop en staart zeer goed gelukt zijn. Road Runner heeft ook wat krachtvoer (vogelzaad) bij zich, wat wellicht zijn stevig bouw verklaard. Misschien is hij in deze vorm toch iets minder snel en weet Wile. E. Coyote hem uiteindelijk toch een keer te vangen.

TIP: Ga op zoek naar zijn hoofd, het vogelvoer en de bak.

[Review] LEGO Looney Tunes Minifigures [Review] LEGO Looney Tunes Minifigures

Ook Tweety komt niet goed uit de verf in deze serie Minifigures. Het vogeltje staat bekend om zijn gigantische hoofd en pootjes en zijn bijzonder kleine lichaam, maar LEGO heeft bij het ontwerpen van deze Minifig, niet goed op de verhoudingen gelet. Zijn lijfje is veel te groot voor zijn hoofd en zijn pootjes te klein. Als er voor een ander, kleiner lijfje was gekozen of voor een veel groter hoofd was Tweety veel beter tot zijn recht gekomen. Er zijn fans die suggereren dat Tweety geen Minifigure, maar een accessoire had moeten zijn. De hamer die de gele vogel bij zich heeft, is wel treffend. Daarmee kan hij zich goed verdedigen tegen de sluwe en onhandige Sylvester.

TIP: Zoek de round Bricks en je hebt beet!

[Review] LEGO Looney Tunes Minifigures [Review] LEGO Looney Tunes Minifigures

Als Tweety aanwezig is, kan de slissende kat Sylvester natuurlijk niet ontbreken. Het is zijn levensdoel om Tweety het leven zuur te maken en hem uiteindelijk te verorberen. En als hij niet achter de gele kanarie aanzit, jaagt hij ook graag op de muis Speedy Gonzales. In tegenstelling tot zijn gele tegenhanger, is Sylvester bijzonder goed gelukt. Zijn kop is zeer gedetailleerd, tot zijn rode neus aan toe. Zijn lichaam bevat ook de nodige details, zoals de witte pootjes en zijn lange zwarte staart. Alleen de vacht op zijn torso is wat flets om bekende redenen. Hij draagt een knuppel bij zich om zich te kunnen verdedigen.

TIP: Zoek de knuppel en je weet genoeg.

[Review] LEGO Looney Tunes Minifigures [Review] LEGO Looney Tunes Minifigures

Daffy Duck is de tegenspeler van Bugs Bunny en Elmer Fudd. Hij heeft een opvliegend karakter en is erg onhandig. Net als Sylvester slist bij bovenmatig, maar bij hem is dit voor de cartoons versneld opgenomen. Zijn kop is goed gelukt: van zijn oranje snavel tot aan de ogen en witte band om zijn nek. Hoewel zijn torso en benen weinig detail hebben, stoort dat niet. Hij heeft ook een staart-element, die voor het eerst in het zwart is gemaakt. Daffy Duck heeft een treffend bord met de tekst ‘Rabbit Season’ bij zich, maar het was nog beter geweest als Bug Bunny dit bord had gehad en Daffy Duck de ‘Duck Season’ versie had gehad. Dan hadden we echt een leuke scene kunnen spelen.

Voelinstructie: Ga op zoek naar zijn hoofd en het Rabbit Season-bord.

[Review] LEGO Looney Tunes Minifigures [Review] LEGO Looney Tunes Minifigures

¡Ándale! ¡Ándale! ¡Arriba! ¡Arriba! Pas op voor Speedy Gonzales, de snelste muis van Mexico. Hij is verzot op kaas (in overvloed aanwezig) en is razendsnel. En dat is ook nodig, want hij wordt veelal op de hielen gezeten door Silvester, maar soms ook door Daffy Duck. Deze Minifig ziet er erg goed uit met zijn grote gele sombrero en zijn witte pakje met rood sjaaltje. De details zijn erg goed weergegeven, Ook zijn muizenstaart is een goede toevoeging. Als extraatje zitten er 4 stukjes kaas bij deze muis, voor het eerst bedrukt met een heus gatenkaas-printje.

TIP: Ga op zoek naar zijn hoofd met sombrero en natuurlijk de stukjes kaas.

[Review] LEGO Looney Tunes Minifigures [Review] LEGO Looney Tunes Minifigures

De razendsnelle tornado Tasmanian Devil (Taz) is een echte alleseter en heeft daarom ook een stuk kip en een taart bij zich. Maar ook de wortels van Bugs Bunny eet hij graag. Het hoofd van de Minifigure komt redelijk in de buurt van de echte Tasmanian Devil, maar toch voelt het alsof er iets niet klopt. Als je de echte Taz en de Minifigure naast elkaar zet, zie je al gauw dat bij Taz zijn kop en romp goed in elkaar overlopen en dat is bij de Minifigure niet echt gelukt. Wat wel echt leuk is, is dat LEGO een ronde schijf meelevert dat veel weg heeft van een tornado. Als je de Tasmanian Devil hierop plaatst, kun je hem als een tol ronddraaien.

TIP: Voel de ronde schijf en bevestig met zijn hoofd.

[Review] LEGO Looney Tunes Minifigures [Review] LEGO Looney Tunes Minifigures

Marvin the Martian is een buitenaards wezen en heeft als doel de aarde te vernietigen met zijn wapen: Illudium PU-36 Explosive Space Modulator (meegeleverd). Zijn hoofd is zwart met twee grote, witte ogen en hij draagt een pakje dat veel wegheeft van een Romeinse strijder. Het is LEGO erg goed het marsmannetje in Minifigure-vorm te gieten. Zijn helm, zijn hoofd en zijn outfit kloppen totaal. Hoewel zijn lichaam weinig bedrukt is, is het over het geheel gezien een goed gelukte Minifig.

TIP: Ga op zoek naar zijn helm. En er zit een zakje in de blind bag.

[Review] LEGO Looney Tunes Minifigures [Review] LEGO Looney Tunes Minifigures

De vrolijke big Petunia Pig staat al klaar met thee om haar Looney Tunes vrienden op te wachten. Hoewel ze misschien een iets minder bekende Looney Tuner is, is haar Minifigure erg goed gelukt. Vooral het hoofdje is heel treffend met haar varkenssnuitje en zwarte vlechtjes. Verder draagt ze een gele polo en een rood rokje. Vooral haar benen zijn goed voorzien van een mooie print: van kanten ondergoed tot mooie hoefjes. Dat ze een zorgzaam type is, is wel duidelijk. Ze heeft een kan thee en een kopje bij zich.

TIP: Ga op zoek naar het rokje en anders naar het hoofdje.

[Review] LEGO Looney Tunes Minifigures [Review] LEGO Looney Tunes Minifigures

Porkey Pig is de hekkensluiter van deze reeks en dat is niet voor niks. Het onzekere varkentje staat namelijk niet alleen bekend om zijn gestotter, maar hij sluit de Looney Tunes cartoons ook altijd af met de welbekende uitspraak: That’s All Folks. Geen wonder dat hij deze tekst op een groot bord (bedrukte Tile) bij zich draagt. Porkey draagt een blauw jasje met een rood strikje met daaronder een wit shirt. Dat laatste komt helaas niet zo goed uit de verf, doordat zijn huiskleur er doorheen ‘bloedt’.

TIP: Probeer het bord te vinden en bevestig met het hoofd.

[Review] LEGO Looney Tunes Minifigures [Review] LEGO Looney Tunes Minifigures

That’s All Folks


Een ding is zeker: deze Looney Tunes Minifigures herinneren stuk voor stuk aan de fantastische tekenfilms uit onze jeugd. Maar ook aan de talloze flippo’s die velen van ons verzameld hebben. Wat dat betreft heeft LEGO een hele goede zet gedaan. Bovendien smaakt deze serie naar meer, want waar zijn Yosemite Sam, Granny, Elmer Fudd en Foghorn Leghorn? Die wil je toch ook niet missen. Dus als LEGO slim is, maken ze deze reeks net zo verslavend als de Flippo’s in de jaren negentig.

[Review] LEGO Looney Tunes Minifigures

Toch is het een collectie met plussen en minnen. Waar Bugs Bunny, Wile E. Coyote, Sylvester en Daffy Duff er stuk voor stuk briljant uitzien, vallen vooral Road Runner en Tweety erg tegen. Ze lijken totaal niet op het bronmateriaal. Daar had LEGO echt iets beter zijn best voor moeten doen. Daarnaast mag er ook wel eens wat gedaan worden aan het probleem waarbij lichte kleuren, die op een donkere ondergrond geprint worden, waardeloos uit de verf komen. Dit zie je bij Bugs Bunny, maar vooral ook bij Porky Pig. Tenslotte is het een gemis dat door de aanwezigheid van minder bekende Looney Tuners als Lola en Petunia, er geen ruimte meer was voor populaire personages als Yosemite Sam en Elmer Fudd. Maar wie weet is dat een bewuste keuze en kunnen we naar aanleiding van Space Jam 2 nog een tweede serie verwachten.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. Uiteraard hoeft dit niet enkel negatief te zijn, want ook positieve feedback is belangrijk. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?