Dit jaar heeft LEGO de bouwbare Helmet geïntroduceerd, waarin verschillende helmen omgezet worden naar LEGO vorm. De focus ligt voornamelijk op het volwassen publiek en zijn uitermate geschikt om ter display geplaatst te worden. Wat de LEGO Marvel 76165 Iron Man Helmet weet te bieden, op vlak van bouwplezier en meer, kan je in deze review lezen.


De inhoud van de doos bestaat uit de bouwinstructie en vier genummerde zakjes met LEGO. De set wordt opgebouwd met 480 onderdelen. Met een LEGO adviesprijs van €64,99 komt dit op een prijs van €0,14 per onderdeel. Hoewel dit een set met licentie is, valt de prijs aan de hoge kant. De grote hoeveelheid aan goudkleurige elementen weet dit te compenseren, maar voor de totale omvang van de set blijft de prijs hoog aanvoelen.


De bouw

LEGO Marvel 76165 Iron Man Helmet

De bouw van de LEGO Marvel 76165 Iron Man Helmet begint met het op elkaar stapelen van verschillende Bricks en Plates. Dit gedeelte is niet zozeer speciaal te noemen, maar is nodig om zo naar het einde toe de basis te vormen voor het afwerken van de helm. Tijdens het stapelen van onderdelen worden er intern verschillende gekleurde onderdelen gebruikt. De reden hiervoor is om het geheel tijdens het bouwproces overzichtelijk te kunnen houden. Er worden in deze stap ook verschillende Studs Not On Top (SNOT) onderdelen geplaatst, die later hun nut zullen bewijzen.

LEGO Marvel 76165 Iron Man Helmet

Het duurt niet lang voordat de eerste details aan de Iron Man Helmet toegevoegd worden. De oren worden langs elke kant geplaatst op de eerder geplaatste SNOT Bricks. Het detail hiervoor bestaat uit een netjes aangebrachte print aan elke kant. Onderdelen worden verder gestapeld om zo de bovenkant van de helm af te werken. Ook aan de achterkant van de helm is er aandacht besteed om deze zo goed mogelijk vorm te geven.

LEGO Marvel 76165 Iron Man Helmet

Vanaf dit moment kom je bij het leukste deel van de bouw en wordt er op vlak van bouwtechnieken een stap hoger gezet. Naast SNOT technieken zal er ook gebruik gemaakt worden van verschillende Clips en Hinges om het aangezicht aan de basis te bevestigen. Het aangezicht bestaat uit een hoog aantal goudkleurige onderdelen. Deze kleur in combinatie met de donker rode kleur zorgt voor een mooi contrast. Een punt van kritiek zijn de stickers voor de ogen. Heel de helm is opgebouwd uit onderdelen terwijl hier voor stickers gekozen is. Het zal een bewuste keuze geweest zijn, maar opgebouwde ogen hadden beter op zijn plaatst geweest. Om net dat tikkeltje meer expressie te bezorgen kan de mond open en dicht geklapt worden. De helm kan ten slotte op een stand geplaatst worden die toepasselijk voorzien is van een naamplaatje met print.

LEGO Marvel 76165 Iron Man Helmet


Conclusie

LEGO Marvel 76165 Iron Man Helmet

De LEGO Marvel 76165 Iron Man Helmet is een set die zich duidelijk richt op het volwassen publiek waarbij de focus ligt op het bouwen en het displayen daarvan. De helm is – zoals in de instructies te lezen is – een combinatie van verschillende helmen vanuit de films. Dit is een bewuste keuze geweest en bundelt op deze manier verschillende kenmerkende details samen tot één set. Hoewel de bouw wat traag uit de startblokken kwam, wisten de verschillende technieken om de helm af te werken dit goed te maken. Op gebied van bouwtechnieken zit het hierdoor snor en de goudkleurige onderdelen zijn een waar festijn voor de LEGO Fan. Echter doet deze set mij afvragen wat voor publiek het juist zal aantrekken. Zal dit voornamelijk LEGO Marvel fans zal aantrekken of zullen er ook mensen van buitenaf hierin geïnteresseerd zijn? Desalniettemin ziet het eindresultaat er mooi uit en leent het zich er perfect toe om als display geplaatst te worden.

Productinformatie:

 • Thema: Marvel
 • Naam set: Iron Man Helmet
 • Setnummer: 76165
 • Onderdelen: 480
 • Verkoopadviesprijs: €64,99
 • PPP: €0,14
 • Release: juni 2020
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

 • Test je bouwvaardigheden en geniet van klassieke stripkunst met deze LEGO® Marvel Avengers Iron Man helm.
 • Authentiek model om te bouwen en neer te zetten
  Creëer de herkenbare vorm en indrukwekkende details van de beroemde helm van Iron Man met LEGO stenen. Er zijn speciale rode en gouden elementen en oplichtende stickers voor de ogen om het model helemaal af te maken. Deze bouwbare set staat op een stevige bouwplaat met naamplaatje. Waar je het model ook neerzet: het zal overal de aandacht naar zich toe weten te trekken. Maak nog meer indruk met een opstelling waarbij je de Iron Man helm naast andere authentieke LEGO modellen zet.
 • LEGO modelbouwsets
  Ontsnap even aan het drukke dagelijkse leven en herontdek het plezier van creatief bezig zijn met de LEGO bouwsets voor volwassenen. LEGO sets voor volwassenen bieden een plezierige bouwuitdaging en de modellen zijn echte blikvangers. Daarom zijn het ideale cadeaus voor een verjaardag, de feestdagen of een andere gelegenheid voor iedereen die van modelbouwen of comics houdt.
 • Test je creatieve superbouwkrachten met de LEGO® Marvel Avengers Iron Man helm. Als je fan bent van de Marvel films of van modelbouw houdt, is dit model om te bouwen en neer te zetten echt iets voor jou!
 • Het herkenbare ontwerp van de helm van Iron Man is prachtig nagemaakt met LEGO® stenen en geïllustreerde stickers en roept herinneringen op aan onvergetelijke momenten uit de Marvel Avengers films. Het bouwbare model staat op een stevige bouwplaat met naamplaatje.
 • Creëer de opvallende vorm en indrukwekkende details van de helm van Iron Man met LEGO® stenen, rode en goudkleurige elementen en stickers als ogen. Een echte blikvanger, ook in combinatie met andere LEGO Marvel modellen.
 • Ben je Marvel fan, LEGO® liefhebber of allebei? Met deze bouwset met 480 onderdelen ga je helemaal op in een uitdagend bouwproject en zul je alles om je heen even vergeten. De set is een geweldig cadeau voor een verjaardag, de feestdagen of een andere gelegenheid.
 • De Iron Man helm is ca. 19 cm hoog, 10 cm breed en 12 cm diep. Het model neemt niet veel ruimte in, maar zal gegarandeerd de aandacht trekken van Marvel fans dankzij de opvallende, authentieke details.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?