Met de LEGO Marvel 76205 Gargantos Showdown geeft TLG een voorproef(je) van wat we kunnen verwachten van de nieuwe ‘Docter Strange in the Multiverse of Madness’ film, die in het voorjaar van 2022 zal uitkomen. Is de set de moeite waard om aan te schaffen? Of zal de set verstrengeld raken in Gargantos zijn tentakels en meegesleurd worden in het diepste deel van de oceaan? Dat zullen we samen ontdekken.


LEGO 76205 Gargantos Showdown

Toen LEGO de Gargantos Showdown onthulde, werd de set met luid gejuich onthaald in de diepste kringen van het internet. Niet zozeer door de LEGO set , maar dankzij de box art krijgen MARVEL-fans voor het eerste een glimp te zien van wat ze kunnen verwachten van de nieuwe Dr Strange film.

De box art onthuld dat Dr Strange zijn side kick – Wong – weer van de partij is. Ook zijn Avenger teamgenoot Scarlet Witch en nieuwkomer America Chavez aanwezig. En niet onbelangrijk, ze worden uitgedaagd door Gargantos, een cyclopisch monster dat leeft in de onderwaterwereld Lemuria. De set bevat 264 onderdelen, een instructieboek en geen stickervel. De set zal over de (virtuele) toonbank gaan voor €29,99, wat neerkomt op €0,11 per steen.

LEGO 76205 Gargantos Showdown
Gebruik je fantasie bij het displayen van Gargantos – Alles is mogelijk!

De Minifigures


LEGO 76205 Gargantos Showdown LEGO 76205 Gargantos Showdown

Dr Strange, Wong en America Chavez zijn de drie Minifigures die je krijgt bij het kopen van deze set. America Chavez is een relatief nieuw personage in de MCU. Ze dook voor het eerst op in 2011 en is – volgens de comics – een van de krachtigste superhelden die we ooit gezien hebben.

Ze wordt ook de allereerste Latina LGBTQ-heldin die een hoofdrol krijgt in een Marvel film/comic. Het Minifigure heeft korte benen gekregen, dus we kunnen hieruit concluderen dat America Chavez een tiener is. Wat logisch is, wetende dat ze lid is van de Young Avengers. Ze draagt een jeans jasje met verschillende kleine patronen op en een ster op de achterkant. Ze krijgt twee gezichten waarvan een boos en een lachend gezicht. Ze krijgt een uniek witte 1×1 ronde tegel met een regenboog als accessoire.

LEGO 76205 Gargantos Showdown
America Chavez – De allereerste Latina LGBTQ-superheld

Het tweede Minifigure is van Wong! Dit Minifigure kon je al vinden in de LEGO 5005256 Marvel Super Heroes Minifigure Collection uit 2018, maar dan moest je flink in je buidel tasten. Nu kan je Wong in huis halen zonder dat het jouw bankrekening plundert. Wong draagt zijn MCU-outfit die we kennen uit de laatste films. De print is fantastisch en loopt gedeeltelijk door naar de benen. De paarse kleur in combinatie met het bruine tenue oogt schitterend en is een hele verbetering tegen over het Minifigure uit 2018. Hij krijgt twee transparante paarse schotels die de Tao Mandalas moeten voorstellen.

Het enige nadeel? Het haarstuk lijkt helemaal niet op het haar dat Wong heeft in de films. LEGO blijft het moeilijk hebben met personages met kortgeschoren haar. Wong lijkt hierdoor niet op het personage uit de films.

LEGO 76205 Gargantos Showdown
Sidekick Wong is ook aanwezig

Last but not least, Dr Strange himself. Wederom een fantastische upgrade sinds hij zijn debuut maakte in de LEGO 76060 Doctor Strange’s Sanctum Sanctorum. De grootse verbetering? Geen stoffen cape meer, maar een afneembare uit rubber bestaande cape. De cape krijgt eindelijk de eer die het toekomt. Het Minifiguur komt met een dubbel bedrukt hoofd waarvan één kant met een glimlach en de andere met een boze frons. Rond de nek is het “Seal of Vishanti” gedrukt en de outfit bestaat uit blauwe en rode accenten. De print loopt verder uit tot aan de benen. Hij krijgt twee transparante oranje schotels die de Tao Mandalas moeten voorstellen.

LEGO 76205 Gargantos Showdown
Dr Strange himself

De bouw en speelfuncties


Over de bouw kan ik heel erg kort zijn, die is niet heel bijzonder ingewikkeld of uitdagend. Je kan de bouw van Gargantos vergelijken met de basis van een BrickHeadz set. Je bouwt eerst een stevige basis die bestaat uit verschillende gekleurde stenen. Nadien wordt de basis verder uitgebreid en afgewerkt met enkele SNOT-technieken.

Als laatste worden de tentakels gebouwd en vastgeklikt door middel van kogelgewrichten. Dankzij de kogelgewrichten kun je de tentakels in elk gewenste positie bewegen. Het oog is geen sticker, maar een print op een transparante schotel. Daarmee is de bouw afgerond.

LEGO 76205 Gargantos Showdown


Conclusie


LEGO 76205 Gargantos Showdown

Bij sommige LEGO sets ligt de focus vooral op de Minifigures en minder op het bouwbare gedeelte. Met de LEGO 76205 Gargantos Showdown hebben ze duidelijk de balans kunnen bewaren tussen de twee. Je krijgt drie unieke Minifigures, die stuk voor stuk de moeite waard zijn. America Chavez maakt haar debuut terwijl Wong en Dr Strange een mooie upgrade hebben gekregen. De cape van Dr Strange maakt dat dit Minifigure een must have is.

LEGO 76205 Gargantos Showdown

Gargantos is een leuke extra build. Het is duidelijk een speelset en geen displayset. Alhoewel… Je kan bijvoorbeeld Gargantos op het dak van een Modulair plaatsen waardoor hij toch een mooi plekje in je collectie kan hebben. Je kan de tentakels in elke richting draaien/bewegen, maar het oog blijft wel altijd in dezelfde richting kijken. De set zou naar een hoger niveau getild kunnen worden als je het oog zou kunnen draaien in de gewenste richting. Dat zou de set minder statisch maken. Al met al kan ik dit setje aanraden, met name vanwege de unieke Minifigures die de set rijk is.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Als jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?