Ter ere van de lancering van de LEGO Mindstorms 51515 Robot Inventor, geeft LEGO de LEGO Mindstorms 40413 Mini Robots cadeau bij een uitgave van minimaal €100. Is de set de minimale aankoop van €100,- waard? Het antwoord vind je hieronder.


Wat meteen opvalt is dat er gebruik wordt gemaakt van een hersluitbare doos zoals we die kennen bij LEGO Architecture. De inhoud van de doos bestaat uit vijf ongenummerde zakjes en het instructieboekje. De set bevat in totaal 366 onderdelen. Volgens LEGO bedraagt de verkoopadviesprijs van de set €19,99. Dit komt neer op €0,05 per onderdeel. Dit is een mooie prijs, mede omdat de set een aantal onderdelen bevat die niet veel voorkomen.

[Review] LEGO Mindstorms 40413 Mini Robots


De bouw en speelfuncties


De set bevat vijf verschillende robots die je tegelijk kunt bouwen, Charlie, Tricky, Blast, M.V.P. en Gelo. Het zijn mini-versies van hun ‘grotere broers’ die je d.m.v. de LEGO Mindstorms 51515 Robot Inventor kunt bouwen. Het samenstellen van de vijf modellen neemt ongeveer een uur in beslag. Ondanks dat het mini robots zijn, zitten ze alle vijf verrassend goed in elkaar en bevatten ze leuke bouwtechnieken waardoor het een plezierig tijdverdrijf is.

[Review] LEGO Mindstorms 40413 Mini Robots

Elke robot bevat één of meerdere speelfuncties. Van het gezelschap is Gelo in dit opzicht het minst interessant is, daar enkel de poten te bewegen zijn. M.V.P. en Tricky bevatten de leukste speelfuncties. Bij M.V.P. heb je de optie om de kraan te vervangen voor waarbij het een mobiel schiettoestel wordt en met de sportieve Tricky kun je proberen de bal zover mogelijk weg te gooien. Als kleurencombinatie voor de vijf robots is gekozen voor groenblauw in combinatie met zwart en wit. De mix van deze drie kleuren geeft de robots een vriendelijk en speels karakter waardoor ze eventueel ook geschikt zijn voor een mini display opstelling.

[Review] LEGO Mindstorms 40413 Mini Robots


Conclusie


[Review] LEGO Mindstorms 40413 Mini Robots

De LEGO Mindstorms 40413 Mini Robots is een verrassend leuke GWP geworden, iets wat ikzelf van te voren niet had verwacht. Ondanks dat het mini robots zijn, bevatten ze leuke bouwtechnieken. Na het bouwen zal de ene robot wat meer geschikt zijn om mee te spelen dan de ander, maar dat mag de pret niet drukken. Zelfs als display sets zijn de mini robots een leuke eyecatcher. Mocht je nu helemaal niets met robots hebben, laat het setje gerust aan je voorbij gaan of gebruik de onderdelen voor een MOC.

Productinformatie:

  • Thema: LEGO Mindstorms
  • Naam set: Mini Robots
  • Setnummer: 40413
  • Onderdelen: 366
  • Verkoopadviesprijs: €19,99
  • PPP: €0,05
  • Release: oktober 2020
  • Verkrijgbaar: LEGO.com Gift With Purchase (GWP)

Productomschrijving:

Kinderen en volwassenen zullen dol zijn op de LEGO® MINDSTORMS® Minirobots. Deze miniatuurreplica van de innovatieve speelset 51515 is geweldig om fantasierijk speelplezier mee te beleven of om neer te zetten als blikvanger.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?