Hoewel ik veel Minecraft heb gespeeld, heb ik nooit eerder een LEGO set van dat thema in huis gehaald. Op de één of andere manier voelden de sets te duur aan en had ik niet het gevoel dat het genoeg te bieden heeft. Toen LEGO eerder dit jaar de LEGO Minecraft 21164 The Coral Reef uitbracht, ben ik overstag gegaan. Het mag dan wel geen grote set zijn, maar je moet toch ergens beginnen. In deze review bespreek ik kort mijn bevindingen.


LEGO Minecraft 21164 The Coral Reef

In het doosje zitten drie zakjes met LEGO en een instructieboekje. Er worden geen stickers gebruikt. De onderdelen zijn redelijk standaard. Enkel De Minifigures zijn nieuw of bevatten nieuwe onderdelen en er zijn een aantal onderdelen met print die voor het eerste verschenen zijn. De gemiddelde prijs van de set komt met 92 onderdelen een een verkoopadviesprijs van €9,99 terecht op €0,11. Dit is naar mijn idee een prima gemiddelde.


De Minifigures


De twee Minifigures bestaan uit Alex en een Drowned Zombie. Alex is al vaker verschenen in een Minecraft set, maar is in dit geval wel voorzien van een nieuwe groene helm. De Drowned Zombie Minifig is samengesteld met een nieuw de torso en hoofd. De Reddisch Brown benen zijn al in veel andere sets verschenen. De prints op de hoofdjes en torso’s zijn vrij simpel en bevatten weinig details, maar zien er goed uit. Ik heb geen afwijking in de prints kunnen vinden. Voor Minecraft fans die graag de Minifigures verzamelen, is dit setje vanwege de Minifigures een must have.

LEGO Minecraft 21164 The Coral Reef LEGO Minecraft 21164 The Coral Reef

De bouw en speelfuncties


LEGO Minecraft 21164 The Coral Reef

Het bouwen van het koraalrif is met een handomdraai gebeurt. Het blokkerige karakter van Minecraft zorgt voor een rechttoe rechtaan bouwwerk en komt hier goed tot zijn recht. Hier is niets mis mee, het dient namelijk het doel en het thema leent zich niet voor fijne lijnen en vormen. De set is een kleurrijke samenkomst van onderdelen in alle soorten en maten. Er wordt een idee gecreëerd van een levendige onderwaterwereld, terwijl er maar minimaal gebruikgemaakt wordt van onderdelen.

De Minecraft The Coral Reef is voorzien van een speelfunctie. De kist die tussen de stenen en het koraal verborgen is, kan door aan de knop te draaien naar buiten gewipt worden. Deze speelfunctie werkt perfect en zorgt ervoor dat er net wat meer te beleven valt met deze set. De bouwbare kogelvissen zijn leuke kleine bouwwerken. Het is niet veel, maar door de Tiles met print had ik het gevoel dat het koraalrif figuurlijk tot leven kwam. Deze prints zijn nieuw en enkel in deze set te vinden. Een ander nieuw onderdeel, althans de print daarop, is de ronde 1×1 Tile met print van een weekdier. Van zowel dit onderdeel als de 1×1 Tile van de jonge kogelvis zijn Spare Parts toegevoegd.

LEGO Minecraft 21164 The Coral Reef


Conclusie


LEGO Minecraft 21164 The Coral Reef

Dit is mijn eerste LEGO Minecraft set die ik heb gekocht en gebouwd. Hoewel ik niet kan zeggen of andere Minecraft sets bij mij dezelfde goede indruk achter zullen laten, is The Coral Reef mij goed bevallen. Het bouwen is wat basis, maar dat deed me denken aan de klassieke LEGO sets uit mijn kindertijd. Iets wat ik als prettig heb ervaren. De Minifigures vind ik zelf niet zo bijzonder, maar zijn wel geslaagd en ik heb geen afwijking kunnen vinden. Ik kan me voorstellen dat de Drowned Zombie Minifig voor fans van het thema verzamelmateriaal is. Ik denk dat deze set een leuke aanwinst is voor fans van het thema, maar ook goed kan dienen als je het thema eens wilt proberen of als cadeau voor een fan. Voor de prijs hoef je het naar mijn mening niet te laten liggen.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. Uiteraard hoeft dit niet enkel negatief te zijn, want ook positieve feedback is belangrijk. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?