De LEGO Minecraft 21183 The Training Grounds is de grootste set uit de Minecraft Winter releases. De set is gebaseerd op de Caves & Cliffs update voor het spel en introduceert twee unieke skins. Om in de gevaarlijke wereld van Minecraft te overleven, ging Kjelle in de leer bij Rogue en Ninja en leerde alle kneepjes van het vak. Hoe hij het er in deze set vanaf bracht, lees je in deze review.


LEGO Minecraft 21183 The Training Grounds

De LEGO Minecraft 21183 The Training Grounds set bevat 534 onderdelen, verdeeld over vijf genummerde zakjes, en een instructieboekje. Er zijn geen stickers toegevoegd aan de set. Alle speciale details bestaan dus uit een print. Met een LEGO adviesprijs van €59,99 komt het gemiddelde terecht op €0,11 per onderdeel. De set zal vanaf 1 januari 2022 bij LEGO beschikbaar zijn.


De Minifigures


Met de set krijg de LEGO Minecraft verzamelaar twee nieuwe skins voor het thema en een typische Skeleton. Beginnen doen we met Rogue; een smid van beroep die volledig gehuld is in een paars outfit en een unieke print heeft voor het hoofd en bovenlichaam. Tijdens de LEGO Con van afgelopen jaar, werd een fan-vote gelanceerd waarbij je kon stemmen voor een nieuwe skin in een Minecraft 2022 set. De winnaar was ‘Ninja’, die zijn opwachting maakt in deze set. Ninja heeft eveneens unieke prints die netjes op de onderdelen zijn aangebracht. Een typische Skeleton is ook van de partij en is een goede weergave van de in-game versie. Als accessoires zijn een metalen zwaard en twee bogen toegevoegd.

LEGO Minecraft 21183 The Training Grounds


De bouw en speelfuncties


LEGO Minecraft 21183 The Training Grounds

Het bouwen van een LEGO Minecraft set is niet geheel verwonderlijk een eenvoudig werkje. Dat is enerzijds logisch kijkende naar de vorm van LEGO onderdelen en het concept van Minecraft. Het bouwproces bestaat grotendeel uit het op elkaar plaatsen van onderdelen waar weinig bijzondere technieken bij komen kijken. De LEGO Minecraft 21183 The Training Grounds bevat tal van elementen uit de nieuwe Cave en Cliffs update voor het videospel. Zoals de naam van de set al laat blijken, is dit een plek van training en toewijding. Hier leer je alle kneepjes van het vak om vakkundig met een Skeleton om te gaan. De set is opgedeeld in een bovengronds gedeelte met een Dojo en ondergronds een schuilplaats in de grotten.

LEGO Minecraft 21183 The Training Grounds

In de ondergronds schuilplaats kan je alles vinden wat je nodig hebt om te overleven in de wereld van Minecraft. Een Furnace, Anvil, Armor Stand en een mogelijk om extra wapens veilig weg te bergen zijn aanwezig. Op het plafond van de grot is duidelijk het eerste element van de nieuwe Caves & Cliffs update te vinden, namelijk een Spore Blossom. Het gebruikte onderdeel maakte al eerder zijn opwachting, maar komt hier goed van pas. De kaars op de Furnace is nieuw als LEGO onderdeel en is sinds de update aan de game toegevoegd. Daarnaast zien we ook Cave Vines en stellen de Yellow 1×1 Tiles, Glowberries voor. Op de grond zijn donkergrijze onderdelen geplaatst, die vermoedelijk het nieuwe Deepslate moeten voorstellen. Dankzij het klimop aan de linkerzijde en een ladder aan de rechterzijde, komen we bovengronds bij de dojo terecht.

LEGO Minecraft 21183 The Training Grounds

Aan de buitenzijde zien we voor het eerst de nieuwe Azalea struik en boom, maar dan weergegeven in LEGO. De dojo zelf is eenvoudig ingericht met een bed en een Crafting Bench. Hier bevindt zich eveneens de grootste speelfunctie van de set. Met het koekje kan je de Skeleton in de val lokken door bovenop het valluik te gaan staan. Door een blok aan de zijkant te verschuiven, beweeg je de arm die het luik ondersteunt, waardoor het valluik opent. Aan de zijkant kan je steenkool en/of ijzer mijnen onder toezicht van een vleermuis.

LEGO Minecraft 21183 The Training Grounds


Conclusie


LEGO Minecraft 21183 The Training Grounds

De LEGO Minecraft 21183 The Training Grounds set zal wellicht veel Minecraft fans aanspreken. De set bevat tal van elementen uit de nieuwe Cave & Cliffs update. De bouwervaring is niet zozeer spannend te noemen, maar gezien het onderwerp hoeft dat ook niet. Het was enerzijds een fijne afwisseling om eens op een redelijk eenvoudige manier een LEGO set te bouwen. De Minifigure selectie is met betrekking tot de twee unieke skins voor Rogue en Ninja uitstekend te noemen. Beide zijn exclusief via deze set te bemachtigen en bevatten mooie prints.

Hoewel de set de naam Training Grounds draagt, zijn er weinig elementen die hieraan bijdragen. Je kan een Skeleton in de val lokken met een koekje en een valluik, maar daar blijft het ook bij. Naar mijn mening hadden extra monsters, waaronder bijvoorbeeld een Zombie en een Creeper, bijgedragen hebben aan het trainingsgedeelte van de set. Dit is voor mij het enige minpuntje aan de set. De prijs van €59,99 voor 534 onderdelen, valt binnen de normen van het thema en hierop heb ik niets aan te merken.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Als jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?