Huisje, tuintje, raket. Dat moeten de designers gedacht hebben bij het ontwikkelen van de film en set. De LEGO Movie 2 70831 Emmet’s Dream/Rescue Rocket is een 2-in-1 set waarin het huis hervormt kan worden in een raket. In deze review bespreken we de bouw van Emmet’s Dream House.

LEGO Movie 2 70831 Emmet’s Dream House

LEGO Movie 2 70831 Emmet's Dream House

De doos bevat zes zakjes met bouwsteentjes, een losse 8×16 bouwplaat, een klein stickervelletje met 6 stickers en twee instructieboekjes om de twee modellen te maken. De set heeft een totaal aan 706 onderdelen. De verkoopadviesprijs is €64,99 en het gemiddelde komt hierdoor op €0,09 per steen. Een nette prijs voor een set van dit formaat.

LEGO Movie 2 70831 Emmet's Dream House

De Minifigures

LEGO Movie 2 70831 Emmet's Dream House

De set komt met vier Minifiguren waaronder Emmet, Lucy, Rex en Unikitty. Op de voor- en achterkant van de torso’s zijn gedetailleerde prints aangebracht. Bij de benen is dit enkel aan de voorkant het geval. Lucy en Rex hebben daarnaast een print op hun armen. Elk figuurtje heeft ook een tweede gezichtsuitdrukking die naargelang de situatie gebruikt kan worden. Unikitty kan in twee versie gebouwd worden. Eén als ze slaapt en één waarbij ze boos is.

LEGO Movie 2 70831 Emmet's Dream House

De bouw

LEGO Movie 2 70831 Emmet's Dream House

Dit is een 2-in-1 set die de keuze geeft welke versie van deze set gebouwd wordt. De onderdelen die voornamelijk bij de reddingsraket gebruikt worden, zijn in het Emmet’s Dream House verwerkt als extra bouwwerken. Deze bouwwerken bestaan uit een barricade en een watertoren die zijn opgebouwd een post-apocalyptische setting. Om in speelmogelijkheden te voorzien is er een Spring Shooter in de barricade verwerkt.

LEGO Movie 2 70831 Emmet's Dream House

Het bouwen van het huis van Emmet is simpel en er zijn geen speciale bouwtechnieken toegepast. Hierdoor steekt deze versie snel in elkaar. Door het gebruik van gele en blauwe stenen heeft het huis een opvallende buitenkant. En zijn verschillende ramen aangebracht en de voordeur kan geopend worden om het huis te betreden. Om het uiterlijk wat te breken zijn er rode en paarse bloemen op de balkons geplaatst. Door het huisje open te klappen wordt het interieur onthuld. De binnenkant is rijkelijk ingericht en is er rekening gehouden dat er nog genoeg ruimte is om Minifiguren te plaatsen. Voor de TV en portretten is gebruik gemaakt van stickers. Unikitty heeft plaats op de zolder gekregen en kan haar woede afreageren op de oranje krabpaal.

LEGO Movie 2 70831 Emmet's Dream House

Rescue Rocket

De set bevat enkel onderdelen om één van de twee modellen te maken. Om de reddingsraket te bouwen moet het geheel eerst afgebroken worden. Er is dus geen makkelijke manier om het huis te transformeren naar de Rescue Rocket. Het bouwen van het reddingsraket was uitdagender en interessanter te noemen. De buitenkant van het huis wordt omgevormd en door de toevoeging van verschillende stuwraketten gepimpt. Aan de voor- en onderkant van de raket zijn twee Spring Shooters bevestigd waarmee geschoten kan worden. Door het dak van het model te halen kan het interieur onthuld worden. De binnenkant verschilt enorm vergeleken met het oorspronkelijke interieur van Emmet’s Dream House. In plaats van een knus interieur is het nu een stuk compacter geworden en zijn er minder details terug te vinden. In hoofdorde is er aandacht besteed aan een controlepaneel voor het besturen van het ruimteschip, een kleine keuken en iets dat op een opbergruimte moet lijken.

Conclusie

LEGO Movie 2 70831 Emmet's Dream House

De LEGO Movie 2 70831 Emmet’s Dream House is duidelijk gefocust op een belangrijke scene uit de film. Deze set bevat te weinig speelmogelijkheden, maar de reddingsraket versie is voor kinderen leuk om mee rond te vliegen. Het geheel is goed afgewerkt en voelt stevig aan. De selectie aan Minifiguren is prima en passen geheel bij de scene uit de film. De 2-in-1 functie voegt LEGO vandaag de dag te weinig toe aan sets. Hierdoor kan er tweemaal bouwplezier beleeft worden. Dat is een pluspunt en het zorgt voor een betere prijs/kwaliteitsverhouding.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. LEGO, noch medewerkers van, hebben op geen enkele manier invloed op de uitslag van de review en onze conclusie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?