Afgelopen november kwam het LEGO Nexo Knights Het Grote Ridderboek op de markt. We hebben een exemplaar toegestuurd gekregen om er een review over te schrijven. Naast LEGO houden we van boeken en lezen, en we kunnen dan niet wachten dit boek onder de loep te nemen. Ben jij benieuwd naar het oordeel? Lees dan snel verder.

Cover Art

Aan de voorkant van het boek is goed te zien dat het gaat om een boek in het LEGO Nexo Knights thema. De 5 helden van het Koninkrijk Knighton staan prominent op de voorkant afgebeeld. Ook te zien is een Scharrelaar en Jestro. Naast dit schittert rechtsonder het minifiguurtje van Merlok. Dit minifiguurtje is uniek en enkel bij dit boek te verkrijgen maar daarover later meer.

\"\"

De achterkant van het boek wordt gesierd door een legio aan LEGO Nexo Knights sets. Dit zijn enkel sets uit 2016 maar dat mag de pret niet drukken. Tevens is te lezen wat het boek inhoud.

Inhoud van het Boek

\"\"

Het boek begint met een inleiding van Merlok 2.0, welke bekend is van de bijbehorende App. Merlok vertelt kort dat het koninkrijk Knighton wordt bedreigd door Magma monsters welke onlangs uit het pratende Boek der Monsters zijn ontsnapt. Hij is jouw hulp nodig deze Magma monsters te verslaan.

\"\"

Het boek is ideaal voor de Nexo Knights fan die graag meer willen weten over de helden, de voertuigen, vijanden, krachten het koninkrijk Knighton. Door de verschillende hoofdstukken en thema\’s leer je gaandeweg meer over dit thema.

De helden worden uitgebreid besproken en er wordt verteld welke krachten deze helden bezitten, wat hun speciale voertuig is en hun favoriete wapen. Doordat dit wordt gedaan krijgt het Nexo Knights universum meer diepgang en krijg je meer waardering voor de sets die van het thema zijn verschenen. Naast de helden worden ook de verschillende Vazalbots besproken. Dit zijn de kleine robots die de helden meehelpen tijdens hun avonturen.

\"\"

Natuurlijk is er ook ruimte voor de monster van Knighton. Deze worden net als de helden uitgebreid besproken en daarbij ook hun voertuigen en wapens.

Aan het einde van het boek wordt nog de aandacht gegeven aan de verschillende Nexo Knights schilden en hun powers. Ook wordt er kort ingegaan op de Merlok 2.0 App. In het boek zitten een aantal Nexo Knights powers verstopt waaronder een geheel nieuwe en deze vind je momenteel enkel in dit boek.

Als laatste is er een mooi overzicht te vinden van alle helden, monsters en andere personages, maar ook een kaart van het koninkrijk Knighton.

\"\"

\"\"

Merlok Minifig

\"\"

Bij aankoop van het boek krijg je er ook een Merlok Minifig bij. De Merlok in dit boek is uniek en enkel via dit boek te krijgen en is Merlok voordat deze gedigitaliseerd werd. Voor de verzamelaar een must have.

\"\"

\"\"

Conclusie

\"\"

Het boek is een aanrader als je fan bent van Nexo Knights, maar ook ideaal als cadeau voor een Nexo Knights fan. Door de uitgebreide informatie krijg je meer te weten over het koninkrijk, de helden, vijanden en de krachten van de verschillende helden en Magma monsters. Door de toevoeging van de unieke Merlok Minifig is dit boek er één voor de fans die alles van dit thema willen verzamelen. Vooral leuk voor kinderen en fans, maar niet voor de gemiddelde AFOl.

Meer LEGO boeken

Voorheen hebben we de volgende LEGO boeken behandeld:

[bol_product_links block_id=\”bol_586ad3432627f_selected-products\” products=\”9200000059344044,9200000050381622,9200000057795116,9200000057795194\” name=\”Boeken\” sub_id=\”\” link_color=\”003399\” subtitle_color=\”000000\” pricetype_color=\”000000\” price_color=\”CC3300\” deliverytime_color=\”009900\” background_color=\”FFFFFF\” border_color=\”D2D2D2\” width=\”250\” cols=\”1\” show_bol_logo=\”1\” show_price=\”1\” show_rating=\”1\” show_deliverytime=\”1\” link_target=\”1\” image_size=\”1\” admin_preview=\”1\”]

Het boek wordt in Nederland uitgegeven door:

\"\"

Jouw mening telt!

Heb jij het LEGO Nexo Knights Het Grote Ridderboek in huis of staat deze op je verlanglijstje? Wij lezen graag jouw mening in een reactie onder dit artikel of via social media.

Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties op de website?
– Je gemakkelijk een account aan kan maken om te reageren en te discussiëren?

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?