In LEGO NINJAGO: Master of the Mountain (seizoen 13) lag de focus op het verslaan van Vangelis en haar leger van Awakened Warriors. LEGO heeft zes sets uitgebracht die de avonturen van de ninja’s laat herbeleven. De sets vormen samen een spel en je kunt er de avonturen uit de de serie mee naspelen. Eén van de sets is Wu’s Battle Dragon. In deze review bespreek ik kort de set. Of het de verkoopadviesprijs van €19,99 waard is, lees je hieronder.


LEGO Ninjago 71718 Wu's Battle Dragon

De doos bevat drie genummerde zakjes onderdelen, een instructieboek en een vel vinyl met twee vleugels. Deze vleugels kun je uitdrukken om aan de draak te bevestigen. De set bevat een totaal aan 321 onderdelen en heeft een verkoopadviesprijs van €19,99. Daarmee komt het gemiddelde per onderdeel terecht op €0,06. De meeste onderdelen zijn in een breed assortiment aan sets te vinden. Uitzonderingen hierop zijn o.a. het schouderharnas in Reddish Brown, de torso’s en hoofdjes van Wu en Gleck, de benen va Wu, de muts met oren van Gleck en de vleugels van de draak. Dit alles maakt dat de gemiddelde prijs per onderdeel dik in in orde is.


De Minifigures


De set bevat twee Minifigures; Master Wu en Gleck. Master Wu komt in deze samenstelling enkel in deze set voor. Het torso is volledig uniek. Gleck komt in deze vorm maar in twee sets voor, waarvan dit de goedkoopste is. Beide Minifigures zijn voorzien van gedetailleerde prints op voor- en achterkant van de torso’s en de hoofden. De benen van Gleck zijn egaal Reddish Brown, terwijl de benen van Wu voorzien zijn van een print. De prints zien er goed uit. De enige afwijking die ik kan vinden is de witte kleur op de benen van Wu. Door de bruine kleur van het plastic, ziet het witte van de print er niet spierwit uit, maar heeft het een ietwat grijze tint. Dit is niet heel storend, maar van dichtbij bekeken valt het goed op. Het is een probleem waar LEGO van op de hoogte is, maar waarvan ik het melden waard vind.

LEGO Ninjago 71718 Wu's Battle Dragon LEGO Ninjago 71718 Wu's Battle Dragon

De bouw en speelfuncties


De set bestaat uit twee bouwwerken; een bouwbare draak en een kleine houder waar de witte Blade of Deliverance in staat. Het randbouwwerk is een kleine houder waar de wit-zwarte versie van de Blades of Deliverance in zit. Hier is niets bijzonders over te melden. LEGO had wat mij betreft dit bouwwerk gerust achterwege mogen laten. Voor wie de gehele Master of the Mountain serie compleet wil hebben, kan dit bouwwerk prima gebruiken om het met de rest van de sets te combineren.

LEGO Ninjago 71718 Wu's Battle Dragon

De draak zit goed in elkaar en is plezierig om te bouwen. Met name het hoofd dat uit LEGO steentjes wordt opgebouwd, heeft mij positief verrast. De staart en voor- en achterpoten zijn iets minder interessant qua bouw, maar op geen enkel vlak vervelend. De vleugels heb ik – net als de kop – als prettig ervaren. Niet dat er nou veel te beleven valt, maar de vinylvellen die de vleugels vormen maken het plaatje compleet. Wat bij mij een voldaan gevoel naar boven bracht. Op de rug van de draak wordt een zadel bevestigd waarop Wu plaats kan nemen. De draak is te besturen dankzij de kettingen als hoofdstel. Het zadel is voorzien van twee clipjes voor het opbergen van het wapen van Master Wu.

LEGO Ninjago 71718 Wu's Battle Dragon

Voor de draak worden er veel scharnier- en balgewricht-elementen gebruikt. Dit heeft als voordeel dat de kop, de nek, de poten, de staart en de vleugels kunnen bewegen. Hierdoor zijn er zijn diverse poses mogelijk. De beweging in de voor- en achterpoten is beperkt tot het deels naar voren of achteren bewegen. Het is mogelijk de draak een vliegpose te verzorgen of te laten staan op de voor- en achterpoten of enkel op de achterpoten.

LEGO Ninjago 71718 Wu's Battle Dragon

Ik merk dat het poseren van de draak in bepaalde gevallen niet altijd even soepel gaat. Beter gezegd, iets te soepel. Dit heeft te maken dat de voorpoten leunen op het gebruik van kogelgewricht-elementen als bevestiging, terwijl dit bij de achterpoten Technic Pins zijn. De Technic Pins zorgen voor minder frictie, met als gevolg dat ze minder goed in positie blijven staan. Wat mij ook opviel, waren de twee rode Technic Pins voor de vleugels. Het is niet heel storend, maar je ziet dat ze er zitten. Al met al zijn dit maar kleine puntjes van kritiek.

LEGO Ninjago 71718 Wu's Battle Dragon


Conclusie


LEGO Ninjago 71718 Wu's Battle Dragon

LEGO Ninjago is een thema dat zich goed leent voor sets waarmee gespeeld kan worden, die over het algemeen een interessante en toegankelijke bouw weten te bieden. Precies dat is wat je met deze LEGO Wu’s Battle Dragon krijgt. De bouw vond ik vermakelijk en is sommige gevallen verrassend. Er is genoeg variatie te vinden in bouwtechnieken en onderdelen. Tevens biedt de set een handjevol unieke onderdelen. De speelfuncties zijn uitstekend, de draak is namelijk te voorzien van veel poses. Niet alle poses vind ik even goed uit de verf komen, maar heb dit niet als heel storend ervaren. In combinatie met de unieke Wu en de zeldzame Gleck en het randbouwwerk, is het deels naspelen van de serie goed mogelijk. De verkoopadviesprijs van €19,99 vind ik persoonlijk meer dan terecht. Ik kan dit setje zonder twijfel aanraden voor Ninjago fans, alsook LEGO fans die eens een uitstapje willen maken naar een ander thema.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. Uiteraard hoeft dit niet enkel negatief te zijn, want ook positieve feedback is belangrijk. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?