Vanwege het tienjarige bestaan van het LEGO Ninjago thema, heeft LEGO aan een aantal Legacy sets een goudkleurige ninja toegevoegd. De LEGO Ninjago Tournaments of Elements is één van die sets en is gebaseerd op de avonturen van de Ninja’s in seizoen 4 van de tv-serie. Als fan van het thema, kon ik niet anders dan het setje kopen. Reden voor mij om er direct een review over te schrijven. Benieuwd of dit setje zich staande weet te houden? Dat lees je hieronder.


LEGO Ninjago 71735 Tournament of Elements

In de doos bevinden zich drie genummerde zakjes met LEGO, een spinner, instructieboek en een stickervel. De set bevat 283 onderdelen en heeft een verkoopadviesprijs van €29,99. Het gemiddelde komt hierdoor terecht op €0,10 per onderdeel. Voor Ninjago begrippen is dit ietwat aan de hoge kant. De reden hiervoor is simpel. De set bevat namelijk 7 Minifigures, waarvan er vier uniek zijn. In mijn ogen is deze set een Minifigure Pack met een groot bouwwerk en vind ik de verkoopadviesprijs wat dat betreft goed.


De Minifigures


LEGO Ninjago 71735 Tournament of Elements LEGO Ninjago 71735 Tournament of Elements

De zeven Minifigures in deze set zijn Jay, Kai, Lloyd, Bolobo, Gravis, Jacob en Eyezor. Jay komt naast deze set ook voor in de X-1 Ninja Charger, Kai in de X-1 Ninja Charger en de Kai Fighter. Lloyd, Bolobo, Gravis en Jacob zijn volledig nieuw. Eyezor is al eerder verschenen in de Boulder Blaster en de nieuwe Jay’s Electro Mech set. Het totale aanbod van figuren is uitstekend, daar een groot deel uniek is en de andere in maar een handvol sets zijn verschenen.

LEGO Ninjago 71735 Tournament of Elements

De figuren zijn voorzien van nieuwe strakke prints op de benen en de voor- en achterkant van de torso’s. Enkel de elementenmeesters Jacob en Gravis hebben geen print op de benen. Op Eyezor na, heeft elke Minifig een dubbelzijdig bedrukt hoofdje. Het lijkt erop dat LEGO niet heeft bespaard op het aanbod Minifigures. Iets wat in mijn ogen positief is. Ook qua accessoires weet LEGO te verrassen. Een deel daarvan (haarelementen, hoofdbedekking, de gitaar van Jacob) zijn uniek voor deze set of komen in een beperkt aantal andere sets voor. Neem bijvoorbeeld de witte gitaar van Jacob, die voorheen enkel te krijgen was via de LEGO Ideas Steamboat Willy. De nieuwe spinner voor de Ninja’s is eveneens een unieke toevoeging.

LEGO Ninjago 71735 Tournament of Elements LEGO Ninjago 71735 Tournament of Elements

De ster van deze set voor de verzamelaars van LEGO Ninjago sets/Minifigures, is Lloyd. De groene ninja is volledig gekleed in een gouden Legacy pak. De aangebrachte prints op de torso en de benen zitten vol detail en zelfs op de voorkant van de voeten is een print te vinden. De groene details waaraan Lloyd te herkennen is, zijn subtiel en tegelijkertijd duidelijk aangebracht. Voor Lloyd is een bouwbaar display bijgevoegd met aan de voorkant een goudkleurige ronde 2×2 Tile met “10 Years Ninjago” print. Voor verzamelaars zal dit figuurtje de reden zijn dit setje te kopen. Bijkomend voordeel is de totale line-up aan Ninjago Minifigures die stuk voor stuk zeer geslaagd zijn.


De bouw en speelfuncties


LEGO Ninjago 71735 Tournament of Elements

In de Tounament of Elements moeten de elementenmeesters het tegen elkaar opnemen en de Jadeblades vinden of winnen door met elkaar te strijden. Hoewel het tournament in de serie groots was, valt het in de set een beetje tegen. Het strijdtoneel is goed genoeg voor kinderen om mee aan de slag te gaan. Ze kunnen de Jadeblades verstoppen of als prijs inzetten zodra de elementenmeesters het tegen elkaar opnemen. De wapens zitten vast aan wapenrekken die gemakkelijk in de tempel geplaats kunnen worden. Ook is er een standaard voor de Book of Spells (sticker).

LEGO Ninjago 71735 Tournament of Elements

De tempel waarin de elementenmeesters het tegen elkaar op kunnen nemen of een potje kunnen sparren, bestaat uit een begane grond en een verdieping. De bouw van het geheel is nergens uitdagend en kost maximaal 15 minuten om te bouwen. De modules van de centrale, linker en rechter kamer zijn identiek aan elkaar. Ditzelfde geldt voor het linker en rechter platform, waarbij het verschil is dat er in spiegelbeeld wordt gebouwd. Het centrale platform kent wel weer een andere bouw. Aan de zijkanten op de begane grond zijn een plant en een ronddraaiend wapenplatform gerealiseerd.

LEGO Ninjago 71735 Tournament of Elements

LEGO Ninjago 71735 Tournament of Elements

Het uiteindelijke resultaat is een tempel waarbij je bepaalde gevechten of scenes uit het seizoen na kunt spelen. Het geheel is kleurrijk en is – mede dankzij stickers – voorzien van de nodige details. Hoewel het misschien lijkt alsof er veel te beleven valt, is de tempel wat statisch en dient het voornamelijk als een podium waarop je de Minifigures kunt plaatsen. Maar zoals ik al eerder aangaf, is deze set in mijn ogen meer een Minifigure Pack met bijgevoegd bouwwerk en wapens, dan een set die ik zou kopen vanwege de tempel.

LEGO Ninjago 71735 Tournament of Elements


Conclusie


LEGO Ninjago 71735 Tournament of Elements

Voor LEGO Ninjago fans zal dit setje met name interessant zijn vanwege de Minifigures en dan in het bijzonder de goudkleurige Lloyd Legacy. Ook de overige Minifigures weten hoge ogen te gooien vanwege hun unieke karakter of schaarsheid. De set zelf is leuk om te bouwen als podium voor de Minifigures, maar daar houdt het op. Kinderen zullen er op hun beurt nog speelplezier kunnen uithalen door de scènes uit seizoen 4 na te spelen, maar echte speelfuncties ontbreken. Prijstechnisch ligt het gemiddelde van de set wat hoger dan de norm is bij het thema. Ik verwacht dat dit vanwege de Minifigures een bewuste keuze is geweest van LEGO. Ik ben van mening dat de verkoopadviesprijs van €29,99 goed is voor dat wat de set te bieden heeft.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. Uiteraard hoeft dit niet enkel negatief te zijn, want ook positieve feedback is belangrijk. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?