Het Ninjago thema is al tien jaar een sterke lijn bij LEGO en heeft in die jaren een grote hoeveelheid sets voortgebracht. Met de Ninjago Legacy serie brengt LEGO een aantal van de beste sets uit in een nieuw jasje. Zie het als remakes van populaire sets. Eén van die sets is de LEGO Ninjago Legacy 71738 Zane’s Titan Mech Battle. Joost heeft is achter het stuur van de mecha gekropen voor een review.


[Review] LEGO NINJAGO 71738 Zane's Titan Mech Battle

De Ninjago Legacy 71738 Zane’s Titan Mech Battle is een update van de in 2015 uitgebrachte 70737 Titan Mech Battle. In die set waren twee mecha’s aanwezig, maar LEGO heeft voor deze remake gekozen de focus te leggen op de ijs-mecha van Zane. In de doos zitten 6 zakjes met onderdelen, een stickervel en het instructieboek. De set wordt opgebouwd met 840 onderdelen, bevat vier exclusieve Minifigures en is te koop voor een adviesprijs van €64,99. De prijs per onderdeel komt neer op €0,08. Een zeer nette prijs voor een Ninjago set.


De Minifigures


Er zijn vier exclusieve Minifigures aan de set toegevoegd. Eén van die minifigures maakt deel uit van een speciale collectie van zes gouden Minifigures om het 10 jarige bestaan van Ninjago te vieren. In deze set is de speciale Minifig Jay. De Minifigure ziet er strak uit door een combinatie van blauw en goud en alle overige details. Jay heeft twee gouden zwaarden op zijn rug en het hoofd heeft een dubbele opdruk. Net als bij de andere Legacy Minifigures kan Jay op een standaard geplaatst worden.

[Review] LEGO NINJAGO 71738 Zane's Titan Mech Battle [Review] LEGO NINJAGO 71738 Zane's Titan Mech Battle

De tweede Minifigure is Zane. Zane verscheen ook in de Titan Mech Battle uit 2015, maar is hier van een update voorzien. De eerdere versie had zwarte armen en zijn pantser was een stuk groter. Voor de Zane uit deze set is voor een lichter uiterlijk gekozen door witte armen te gebruiken. De combinatie van zilver, metallic-zilver en donkergrijs maakt het geheel af. Het hoofd van Zane heeft een dubbel bedrukking met op de achterzijde een robot oog. Dit oog wordt doorgaans afgedekt door zijn masker. Zane heeft verder een zilveren katana en een pijl en boog.

[Review] LEGO NINJAGO 71738 Zane's Titan Mech Battle

Het gevecht dat plaatsvindt is met een Ghoultar en een Soul Archer. De beide Minifigures zijn eveneens nieuw. Beide Minifigs maken gebruik van hetzelfde paarse torso en de paars-groene transparante geestbenen. De torso’s zijn voorzien van een dubbelzijdige print. Ditzelfde geldt voor de hoofdjes. De enige verschillen tussen de twee geesten, zijn de hoofddeksels en de wapens waarmee ze de ninja’s een lesje willen leren. De twee uiteindes van de zeis bestaan uit nieuwe half-transparante onderdelen.


De bouw en speelfuncties


[Review] LEGO NINJAGO 71738 Zane's Titan Mech Battle

De volgorde van het bouwen van de mech is gelijkwaardig aan eerdere LEGO Ninjago mecha-sets. Er word begonnen met het torso dat eveneens de basis is voor de cockpit. Het torso is een stevig geheel waaraan de armen en benen bevestigd worden. De torso is aan de voor- en achterkant voorzien van goudkleurige details. De bouw van de benen is een vernuftig karweitje, met name de knieën en de stuwraketten zijn hoogtepunten. voor de stuwraketten is gekozen voor zilverkleurige bijenkorven gecombineerd met donkerblauwe doorzichtige hoofdjes.

Er is een nieuwe manier waarmee de beweging in de knie is aangepakt. Bij andere mech modellen is dit vaak een fragiel onderdeel van het bouwwerk. Beweging is vaak lastig of soms niet eens mogelijk. Dankzij de nieuwe constructie zijn de knieën een stuk steviger geworden en kan de Titan Mech in diverse poses geplaatst worden zonder dat hij omvalt.

[Review] LEGO NINJAGO 71738 Zane's Titan Mech Battle

Na het bouwen van de benen komen de armen aan bod. Het bouwen van de armen gaat in twee stappen, eerst worden de bovenarmen en schouders gemaakt, waarna de onderarmen volgen. De armen zijn voorzien van verschillende wapens waarmee Zane de strijd aan kan gaan. Aan de linker arm zit een goudkleurig zwaard en aan de rechter zijde een ronddraaiende shuriken blade. Op de schouder van de mecha zijn aan weerskanten van het hoofd twee shooters bevestigd voor het nodige speelplezier.

[Review] LEGO NINJAGO 71738 Zane's Titan Mech Battle

Het laatste onderdeel is het hoofd van de mech. In dit relatief kleine deel van de mech zitten veel detail. Zo is er gebruik gemaakt van een goudkleurige emmerhandvat om de hoorns vorm te geven en is een harpoen gebruikt als antenne. De stickers op de wangen en het voorhoofd geven een strak en gestroomlijnd uiterlijk die goed past bij de rest van de mech. De Mecha is her en der van een sticker voorzien van details. Dit zijn er relatief weinig en ze zorgen net voor extra detaillering.

[Review] LEGO NINJAGO 71738 Zane's Titan Mech Battle


Conclusie


[Review] LEGO NINJAGO 71738 Zane's Titan Mech Battle

De eerste Ninjago mecha die ik kocht was één van Loyd. Het was een mooie mech die wat mij betreft stabieler in elkaar had mogen zitten. Hij is namelijk heel moeilijk te poseren. Dat heeft de designer van Zane’s Titan Mech Battle een stuk beter aangepakt. Onder andere het mechanisme bij de knie zorgt voor meer stabiliteit waardoor je meer vechthoudingen kan aannemen zonder dat de mech om dreigt te vallen. Wel vind ik het behoorlijk priegelen om de minifig in de cockpit te krijgen. Vooral als je gebruik wil maken van de gouden bedieningshandels is het erg krapjes.  De detaillering van de gehele set is erg zeer goed en de kleuren waarvoor gekozen is passen goed bij elkaar. De mecha ziet er simpelweg imposant uit.

De bijgevoegde unieke Minifigures bieden veel meerwaarde en zijn alleen al het verzamelen waard voor fans van dit thema. Prijstechnisch weet LEGO een goede set neer te zetten. Het is namelijk geen dure set voor wat het te bieden heeft. Het enige minpuntje aan de hele set vind ik de laarzen van de mech. Deze ogen een beetje saai en simpel in verhouding met de rest van het bouwwerk.

[Review] LEGO NINJAGO 71738 Zane's Titan Mech Battle

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?