De LEGO Ninjago 71746 Jungle Dragon is één van de vier Ninjago: The Island sets die begin dit jaar uitgebracht werd. De set neemt je mee naar het eiland en laat je kennis maken met Zippy de draak en de eilandbewoners. Draken zijn cool en de eilandbewoners zien er goed uit, maar weet de set te overtuigen? Joost zocht het voor je uit.


In de LEGO Ninjago 71746 Jungle Dragon ontmoeten we Zippy. Zippy leeft op het eiland van The Keepers. Hoewel je voorzichtig moet zijn met draken, komt Nya erachter dat Zippy een volgzame en speelse jonge draak is. De set bestaat uit een bouwbare Zippy, Island Loyd, Island Zane met zijn surfboard, een Thunder Keeper en PoulErik. De set bevat 506 onderdelen en heeft een adviesprijs van €39,99. De prijs per onderdeel komt uit op €0,08. Dit is een nette prijs. In de doos zitten vijf genummerde zakjes met onderdelen, een stickervel en een instructieboekje.

LEGO Ninjago 71746 Jungle Dragon


De Minifigures


LEGO Ninjago 71746 Jungle Dragon

Voor The Island zijn nieuwe Jungle ontwerpen gebruikt voor de Minifiguren. Zo zijn de kleuren van Loyd wat donkerder en is er een combinatie tussen twee kleuren groen. De hoofdband en haar-element is dual-mould (in twee kleuren gegoten). De voor- en achterzijde van het Minifiguur bevatten zeer getailleerde en strakke prints. Loyd is uitgerust met een zwaard en machete, deze laatste is natuurlijk erg handig wanneer je door de jungle beweegt.

Bij Zane zien we dezelfde mate van details terug. Wanneer je goed kijkt, kun je zien dat er aandacht is besteed aan de plaatsing van de driehoekige power core elementen die gelijk zijn aan eerder verschenen Zane Minifigs. Het blauw dat gebruikt is voor de highlights is medium azure. Zane is bewapend met pijl en boog, maar beschikt ook over het Storm Amulet die door de gehele serie heen gebruikt wordt. Het Storm Amulet is een combinatie tussen transparant paars en goud, wat voor een speciaal effect zorgt.

LEGO Ninjago 71746 Jungle Dragon LEGO Ninjago 71746 Jungle Dragon

Loyd en Zane treffen in de jungle PoulErik – een van de leiders van de eilandbewoners – aan die word bijgestaan door een Thunder Keeper. De prints van beide Minifiguren doet denken aan inboorlingen. Het masker van de Thunder Keeper combineert goed met de teal kleur van de torso en benen. PoulErik is bewapend met twee gebogen messen en de Thunder Keeper maakt gebruik van een speer. De eilandbewoners zien er exotisch en eveneens zeer gedetailleerd uit en zijn goed geslaagd.


De bouw en speelfuncties


LEGO Ninjago 71746 Jungle Dragon

De bouw begint met de surfboard van Zane. Het gaat hier om een compact vervoersmiddel met blauwkleurig zeil. De surfboard is bewapend met twee shooters waarmee je ijsprojectielen kan schieten. Ondanks dat het een kleine build is, zitten er behoorlijk wat details in verwerkt. Zo zitten er aan de onderzijde twee stuwraketten die ervoor zorgen dat je blijft zweven. Ook de aandrijving aan de achterzijde is aanwezig. Handig indien er geen wind is voor het zeilen. De gouden zegel op het zeil is een bedrukt onderdeel.

Het grootste aandeel in de build is natuurlijk Zippy. De kleurencombinatie van teal, grijs en goud, pakt goed uit. Je begint met bovenlichaam van Zippy waarbij – met behulp van slim onderdelengebruik – je de kromming in de rug maakt. De accenten worden aanbracht door een combinatie van kwartronde tealkleurige tegels en stickers. De kwart ronde tegels zien we door het gehele bouwwerk terug als schubben op de drakenhuid.

LEGO Ninjago 71746 Jungle Dragon

We vervolgen de bouw met het hoofd van Zippy en nadien zijn staart. De staart is opgebouwd uit allemaal kleine modules die je kunt koppelen. Dit zorgt ervoor dat de staart goed te bewegen en te poseren is. Het uiteinde van de staart bevat twee gouden zwaard elementen. Dit zorgt ervoor dat het krijgen van een klap met de staart een nog iets pijnlijkere ervaring wordt. Voor de punt van de staart is gebruikgemaakt van een tweekleurig onderdeel. Hierdoor lijkt de staart van Zippy erg op die van een salamander, iets wat in mijn ogen er goed past bij deze draak. Voor het maken van het hoofd heeft men afgeweken van de steeds vaker voorkomende uit stenen gebouwde hoofden. Het component van de onderkaak is eerder voorgekomen in een andere kleur in Overlord Dragon set.  Het bovenste stuk is nieuw en bevat erg mooie en gedetailleerde prints die Zippy er realistisch uit laten zien. De gouden patronen komen bovenop de kop terug. In eerste instantie voelt de kop wat fragiel, maar naarmate de bouw verder afgerond wordt, komt er stevigheid in.

LEGO Ninjago 71746 Jungle Dragon

De poten van Zippy zijn opgebouwd in twee delen, namelijk de poot met klauwen en bovenkant van de poten. Door dit te doen heeft LEGO ervoor gezorgd dat ze goed te poseren zijn. Je kan dus kiezen voor een speelse of een wat meer agressieve houding voor Zippy. De gouden zwaarden vormen de scherpe uiteindes van de vleugels die de draak een agressief/gevaarlijk uitstraling meegeven. Zoals Nya tijdens haar avonturen als snel doorheeft, is Zippy geen gevaarlijke, maar een speelse en vooral volgzame draak. Hierdoor kan Loyd op Zippy rijden dankzij de zadel op zijn rug. Dit zadel is ruim waardoor Loyd met zijn zwaard op zijn rug en de machete in de hand nog goed kan zitten.

LEGO Ninjago 71746 Jungle Dragon


Conclusie


LEGO Ninjago 71746 Jungle Dragon

Als fan van draken – en Ninjago – had ik hoge verwachtingen van de LEGO Ninjago Jungle Dragon set. Zippy is duidelijk het belangrijkste onderdeel van het geheel. Dit heeft er niet voor gezorgd dat de andere onderdelen van de set minder aandacht hebben gehad. Ook deze zijn goed uitgevoerd en zijn voldoende details aangebracht. De manier waarop de draak is gemaakt, te poseren is en de combinatie van de kleuren, heeft heel erg goed uitgepakt. De prijs van de set is zeer schappelijk als je kijkt wat je ervoor terug krijgt. Ik ben in ieder geval erg blij dat ik Zippy als huisdier heb die mijn LEGO collectie bewaakt. En de toffe Minifigures passen goed in de verzameing.

LEGO Ninjago 71746 Jungle Dragon


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. Uiteraard hoeft dit niet enkel negatief te zijn, want ook positieve feedback is belangrijk. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?