Er gloort een nieuw avontuur aan de horizon als de Ninja’s vertrekken richting het Island of the Keepers. De bewoners van dit eiland bewaken de Storm Amulet. Deze is hen gegeven door de First Spinjitzu Master voordat Ninjago was gecreëerd. De Ninja’s vertrekken naar LEGO Ninjago 71747 The Keepers’ Village om het amulet te bemachtigen. Is dat een verstandige keuze of lopen ze recht in de val? Je ontdekt het in deze review.


LEGO Ninjago 71747 The Keepers’ Village

Om de eindbestemming te bereiken, heb je de expeditiegids nodig. Hierin staan de instructies om bij The Keepers’ Village te komen. Het dorp is gelegen aan het strand en is opgebouwd uit 632 onderdelen, deze zitten opgeborgen in vijf genummerde zakjes. Verder hebben de dorpelingen nog wat stickers gebruikt om de boel op te fleuren.


De Ninja’s en de Keepers


De hoofdrolspelers van dit avontuur zijn Island Kai (rood), Jay (blauw) en Cole (zwart). De Ninja’s zien er zeer gedetailleerd uit met mooie prints op hun torso en benen. Verder dragen ze een holster voor hun zilveren zwaard, een bandana en een masker. En natuurlijk heeft elke ninja zijn zijn gouden ‘weapon of choice’. Kai en Jay komen ook in andere Island sets voor, Cole is de enige unieke Minifigure in deze set. Al is zijn hoofdje niet uniek.

LEGO Ninjago 71747 The Keepers’ Village LEGO Ninjago 71747 The Keepers’ Village

De eerste vijand waar onze helden mee te maken krijgen is de Thunder Keeper. Deze paarse krijger draagt een gewaad van natuurlijke materialen en een afschrikwekkend masker. Hij heeft een stok met een scherp bot als wapen om snel schade toe te dienen. De leider van de Keepers, Chief Mammatus, mengt zich ook in de strijd. Hij draagt een meer koninklijke outfit en een rode cape van stof. Op zijn hoofd heeft hij een imposant masker en zijn staf kent de kracht van bliksem. Hoewel deze Minifigures nieuw zijn in het Ninjago Island thema, zijn ze niet uniek. Ze komen namelijk ook voor in de Catamaran Sea Battle.

LEGO Ninjago 71747 The Keepers’ Village LEGO Ninjago 71747 The Keepers’ Village

The Keeper’s Village


LEGO Ninjago 71747 The Keepers’ Village is gebouwd op een zanderig strand strand aan de rand in de jungle. Deze is voornamelijk opgebouwd uit grijze, bruine en tan bricks. Deze kleuren zorgen voor een mooi contrast tussen en zand en de rotsen. Tussen de struiken zit een gevaarlijke val (wip). Zodra de Ninja’s daarop staan, gaan de bossages opzij en wordt er een geweer met giftige Tiles onthuld. De werking hiervan is niet heel duidelijk, maar is toch een leuke toevoeging.

LEGO Ninjago 71747 The Keepers’ Village

Dat de Keepers op een vulkanisch eiland wonen, mag wel duidelijk zijn als de Ninja’s in het tweede deel van het dorp aankomen. De kolkende lava stroomt uit de bek van een reusachtige slang, dwars door het dorp. Via deze weg is er geen ontsnapping mogelijk uit de cel die achter de kop van de slang zit (tenzij je de geheime uitgang hebt ontdekt). Deze bouw je los met de SNOT-techniek voordat hij bevestigd wordt aan de cel waarop hij rust. Het is een leuke afwisseling om te bouwen. In de cel staat een emmer voor je-weet-wel en een afgekloven bot. Met witte beenderen wordt de deur van de cel gebouwd.

Op het derde en centrale deel van het dorp wakkert een kampvuur – waar je de bak met wortel en vis op kunt zetten – en geven de rotspartijen het dorp verder vorm. Opvallend is dat de vulkanische cel en dit deel met een tweekleurige scharnier met elkaar verbonden worden. Het eerste deel kan uiteindelijk ook aan het dorp gekoppeld worden. Zo kan je The Keepers’ Village op verschillende manieren neerzetten, maar ook los van elkaar koppelen.

LEGO Ninjago 71747 The Keepers’ Village

Zodra de basis van het dorp staat, wordt er met verrassende technieken een indrukwekkende wenteltrap gebouwd. Deze leidt naar de troon van Chief Mammatus, al wordt het door sommigen ook gezien als een altaar. Bovenin het dorp treffen de Ninja’s de Stone Golems. In tegenstelling tot de serie wonen deze wezens niet in de jungle, maar in het dorp. Ze zijn gecreëerd door de First Spinjitzu Master om het Storm Amulet te beschermen. Deze indrukwekkende totempaal bestaat uit drie delen (met stickers), die het elk kunnen opnemen tegen een van de Ninja’s. Ze zijn elk net iets anders opgebouwd, waardoor het geen eentonig klusje wordt. Minpuntje is de mobiliteit van de armen. Ze zijn zo kort en inflexibel, dat ze haast geen weer stand kunnen bieden tegen de Ninja’s. 


Conclusie


Dat de Ninja’s voor een grote uitdaging staan als ze de LEGO Ninjago 71747 The Keepers’ Village betreden is een feit. Er zijn valstrikken, agressieve eilandbewoners, een lava-spuwende slang en vergeet de legendarische Stone Golems niet. Deze set heeft alles in huis om een waar Ninjago avontuur na te spelen. Er er zijn zoveel elementen en gevaren in deze set, dat de avonturen steeds weer een andere uitkomst kunnen hebben. 

LEGO Ninjago 71747 The Keepers’ Village

Hoewel de set weinig unieke onderdelen kent, weet LEGO toch met een hoop basismaterialen een indrukwekkende set neer te zetten. Het is leuk dat je set op verschillende manieren kunt neerzetten en dat er zowel rotspartijen, java , jungle en zee in de set verwerkt zijn. Toch ken deze set ook beperkingen. Voor een dorp zijn er weinig dorpsbewoners aanwezig. Daarnaast is de werking van de val niet heel duidelijk en zijn de armen van de Stone Golems niet zo wendbaar.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?