Begin dit jaar bracht LEGO drie LEGO Ninjago Avatar Pods uit. De sets spelen in op het nieuwe seizoen van LEGO Ninjago. Michiel is een gamer en zijn interesse was al snel gewerkt. Of de sets de moeite waard zijn lees je hieronder.

LEGO Ninjago Avatar Arcade Pods

LEGO Ninjago Avatar Arcade Pods

Het valt direct op dat LEGO voor deze sets de moeite heeft gedaan dozen te ontwikkelen die er uitzien als een arcadekast. Dit maakt ze niet alleen aantrekkelijk om te kopen, maar ook leuk om te verzamelen. In elke doos bevinden zich twee zakjes met bouwsteentjes, een gekleurde arcadekast, een grijs kuiponderdeel, een stickervel, een instructieblad en een poster. De sets bestaan uit 47, 48 en 49 onderdelen. De verkoopadviesprijs per set bedraagt €9,99, wat zorgt voor een gemiddelde van €0,20 per onderdeel. Dit is wat aan de hoge kant, maar als we de grote onderdelen en de twee Minifigures per set in acht nemen, valt dit relatief mee.

LEGO Ninjago Avatar Arcade Pods

LEGO Ninjago Avatar Arcade Pods

De Arcade Pods bevatten ieder twee Minifigures. Een normale versie van één van de ninja’s en een digitale variant. De Minifigures zijn voorzien van nieuwe prints op de torso’s, benen en hoofdjes. De prints zijn zeer gedetailleerd en komen mooi tot hun recht. De beide varianten zijn tegelijkertijd te bouwen. Bijgevoegd zijn een aantal accessoires waarmee ze de vijand een kopje kleiner kunnen maken.

LEGO Ninjago Avatar Arcade Pods LEGO Ninjago Avatar Arcade Pods

De Arcade Pods zijn voorzien van een deur aan de achterkant van de arcadekasten. De deur fungeert als een wapenrek waaraan enkele wapens, een levensbalk en een hoofdje bevestigd zijn. Hier is goed over nagedacht. Bij het uitnemen van een Minifig, heb je direct de mogelijkheid een aantal wapens te kiezen. Optioneel kun je ook het hoofdje uitwisselen. Er zijn overigens meer wapens die bijgeleverd zijn, je kunt ze daarom goed afwisselen.

LEGO Ninjago Avatar Arcade Pods LEGO Ninjago Avatar Arcade Pods

De Arcade Pods staan op een 6×6 plate. Op de plate is een verhoogde sokkel gerealiseerd. Hierop kan de normale of digitale variant van één van de ninja’s staan. Voor de sokkel is er ruimte voor de alternatieve torso of benen. Het figuurtje op deze sokkel is te zien door het “scherm” van de arcadekasten. In het geval de alternatieve versie van één van de ninja’s gebouwd gaat worden, dien je de kast wel van de plate te scheiden.

LEGO Ninjago Avatar Arcade Pods LEGO Ninjago Avatar Arcade Pods

De Arcade Pods bestaan voornamelijk uit grote onderdelen aangevuld met her en der wat onderdelen om ze meer vorm te geven. Qua bouwplezier vallen ze wat tegen. Stickers zorgen voor visuele aantrekkelijkheid. De stickers zijn groot en makkelijk aan te brengen.

LEGO Ninjago Avatar Arcade Pods LEGO Ninjago Avatar Arcade Pods

Conclusie

LEGO Ninjago Avatar Arcade Pods

Met deze Ninjago Avatar Arcade Pods biedt LEGO een aantal Ninjago figuren aan, die verpakt zitten in een arcadekast. Voor kinderen zullen dit leuke sets zijn die ze makkelijk mee kunnen nemen. Er is qua bouw en speelplezier weinig te beleven. Rollenspel is daarentegen – mede doordat er twee volledige Minifigures en de nodige wapens inbegrepen zijn – goed mogelijk. Ondanks een hoog gemiddelde, zit het qua prijs snor. Mocht je op zoek zijn naar een bouwuitdaging, dan kun je deze sets laten voor wat ze zijn. Wil je graag aanvulling op de collectie Ninjago Minifigures, dan ben je bij deze sets op het juiste adres.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?