Begin dit jaar bracht LEGO vier Ninjago Epic Battle sets uit. Met de sets kun je bepaalde gevechten uit de serie naspelen en ze dienen als een goed middel om bepaalde Minifigs te verzamelen. In deze review bespreek ik kort wat de sets te bieden hebben en of ze de prijs van €9,99 waard zijn.


[Review] LEGO Ninjago Epic Battle sets

Alle vier de sets bevatten 2 zakjes LEGO en een zakje met nieuwe wapens. De wapens zijn uniek voor deze sets en hebben elk in een andere kleur. Het totaal aantal onderdelen verschilt onderling, de prijs is daarentegen hetzelfde. Iedere set heeft een verkoopadviesprijs van €9,99. Uitgaande van de gemiddelde prijs kom je op het volgende terecht:

  • 71730 – 61 onderdelen = €0,16
  • 71731 – 57 onderdelen = €0,17
  • 71732 – 69 onderdelen = €0,14
  • 71733 – 51 onderdelen = €0,19

Voor Ninjago begrippen is deze gemiddelde prijs aan de hoge kant. Toch kun je de set als koopjes beschouwen. De redenen hiervoor zijn simpel. Je krijgt twee Minifigures per set die grotendeels uniek zijn of uit minder voorkomende onderdelen bestaan. De wapens zijn ook nieuw en nog niet eerder verschenen.


De Minifigures


De Minifigures zijn – dankzij nieuwe prints – grotendeels uniek. De nieuwe prints bestaan met name uit de pakken van de ninja’s. De pakken zijn niet gebaseerd op de avonturen uit de serie, maar zijn speciaal gemaakt voor deze sets. Ook de schurken bestaan uit niet eerder of minder voorkomende onderdelen. De prints zijn bij alle figuren netjes aangebracht. Ik heb geen afwijkingen, zoals misprints of doffe kleuren, aangetroffen. De unieke figuren maken dat de sets prima verzamelmateriaal is voor de Ninjago fan.

[Review] LEGO Ninjago Epic Battle sets [Review] LEGO Ninjago Epic Battle sets
[Review] LEGO Ninjago Epic Battle sets [Review] LEGO Ninjago Epic Battle sets

De bouw en speelfuncties


[Review] LEGO Ninjago Epic Battle sets

Met de steentjes bouw je een klein vignet dat refereert aan de strijd die gaande is. De bouwwerken kun je gebruiken ter decoratie of om jouw favoriete Ninja(‘s) te trainen. De bouwwerken dienen enkel ter opvulling van het strijdtoneel of voor het trainen. Er is logischerwijs minder bouwplezier te beleven dan menig LEGO Ninjago set.

[Review] LEGO Ninjago Epic Battle sets

Er is ruimte om één van de vier unieke wapens als ultieme prijs op het vignet te plaatsen. Elke set bevat vier unieke wapens. Van elk wapen zijn er meerdere per set toegevoegd (10 wapens per Epic Battle Set). De wapens zijn per set gelijk qua soort, maar verschillen onderling van kleur. Het voordeel is dat je direct een flinke verzameling wapens hebt. Met de bijgevoegde bouwbare handspinner kun je Kai, Cole, Jay of Zane rond laten draaien (Spinjitzu) en de strijd aangaan met een Skulkin, Nindroid, Serpentine of Ghost Warrior. De handspinners werkt zeer goed en verhogen het speelplezier enorm.

[Review] LEGO Ninjago Epic Battle sets


Conclusie


De LEGO Ninjago Epic Battle Sets zijn met name voor kinderen die graag met de ninja’s spelen, een leuke aanwinst. Het grote aanbod aan wapens, het bouwwerk, de handspinners en de twee Minifigures zorgen in ieder geval voor speelmogelijkheden. Naar mijn idee had LEGO voor de handigheid, nog een extra handspinner per set toe kunnen voegen voor een gelijke strijd. Toch ben ik van mening dat de prijs goed is voor wat je krijgt. Een tweede set is voor dat geld snel gekocht en daarmee heb je én een extra handspinner en meer Minifigures waarmee een kind kan spelen.

[Review] LEGO Ninjago Epic Battle sets

Als volwassen LEGO fan ben ik met name enthousiast over deze sets vanwege de Minifigures. Het geeft mij de mogelijkheid tot het verzamelen van een aantal nieuwe versie van de ninja’s en vijanden. Hoewel de bouwwerken en wapens leuke extra’s zijn om te gebruiken om de Minifigs ter display te zetten, zal ik ze persoonlijk niet neerzetten. De adviesprijs voor de sets is goed voor wat je krijgt. Wel raad ik aan een aanbieding af te wachten. Dit soort Battle Packs zijn namelijk veelal goedkoper te vinden via andere retailers dan LEGO.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?