We hebben van LEGO de vraag gekregen of we de twee nieuwe LEGO Overwatch sets willen reviewen. Uiteraard willen we dat doen. De eerste van de twee nieuwe Overwatch sets die we behandelen is de Wrecking Ball van Hammond.

LEGO Overwatch 75976 Wrecking Ball

De Wrecking Ball is in het Overwatch universum een tankeenheid. Een krachtpatser die bestuurd wordt door de hamster Hammond. Hoewel er binnen de game de nodige eigenschappen gebruikt kan worden, heeft LEGO er maar een aantal van geïmplementeerd. Doordat Hammond het enige karakter is dat de Wrecking Ball kan besturen, is dit ook het enige figuur in de set. De verkoopadviesprijs bedraagt €19,99. Met een totaal van 227 onderdelen komt de gemiddelde prijs terecht op €0,09. Voor een set met een licentie geen verkeerde prijs.

Inhoud LEGO Wrecking Ball

Zoals aangegeven is er één enkele karakter aan de set toegevoegd. Hammond de hamster. Voor dit karakter heeft LEGO een nieuwe mal gemaakt. De details op Hammond bestaan deels uit prints en deels uit andere kleuren plastic die in de mal gespoten worden (dual molded). Hierdoor is er niet bespaard op de productie van het figuur, wat uiteindelijk weer ten goede komt voor de beleving bij de set.

LEGO Hammond Overwatch LEGO Hammond Overwatch

De Wrecking Ball kan in Overwatch zowel lopen als rollen. LEGO heeft getracht beide mogelijkheden te implementeren. Daar slagen ze goed in. Wel moet in acht genomen worden dat de meeste LEGO onderdelen niet gemaakt zijn om volledig ronde modellen te kunnen bouwen. Dit valt dan ook op aan het model. Er zijn zowel mooie ronde vormen te vinden, als hoekige. Het rollen gaat dan ook niet perfect, maar is in zekere zin goed mogelijk.

LEGO Overwatch 75976 Wrecking Ball

Het laten lopen van de Wrecking Ball is niet goed mogelijk. De constructie van de poten zijn wat zwak als er naar buiten gericht druk op uitgeoefend wordt. Het statisch laten staan op de poten is daarentegen goed mogelijk. Hierdoor dienen ze uitgeklapt te worden. Dit is kan makkelijk gerealiseerd worden vanwege de aanwezige kogelgewrichten. Voor het waterpas laten staan van de Wrecking Ball is wat oefening nodig. Zodra de poten uitgeklapt zijn, komen er enkel functies aan het licht.

In beide flanken zijn twee machinegeweren te vinden die naar buiten en binnen gericht kunnen worden. In de linkerflank is een mechanisme aanwezig waarmee Hammond omhoog gedrukt wordt zodra hij in de Wrecking Ball zit. Hiermee lijkt het alsof hij uit de bal stapt. Dit mechanisme is goed weggewerkt en werkt merendeels zonder problemen. Toch kan deze zo nu en dan intern loskomen. Hierdoor dien je de bal deels te demonteren om het mechanisme weer te laten werken. Een ander nadeel is dat de poten en de machinegeweer uitgeklapt dienen te zijn om de knop te bedienen. Overige speelfuncties zijn te vinden in de vorm van het openen van de cockpit en het weghalen van het schild voor het oog van de Wrecking Ball.

LEGO Overwatch 75976 Wrecking Ball

Het model bevat twee bedrukte onderdelen. De eerste is een spatbord-onderdeel in Sand Green met daarop het getal 8, de andere is ronde 6×6 plate die voorzien is van de nodige details zoals ook te vinden op het echte model. Hoewel de prints mooi vormgegeven zijn, is de Sand Green kleur van de ronde 6×6 plate vaal. Hierdoor sluit hij niet mooi aan bij de rest van het model. Voordeel is dat dit onderdeel zich aan de achterkant bevindt en daardoor niet storend is. De overig visuele elementen worden gerealiseerd door het gebruik van stickers. Dit zijn er uiteindelijk maar zes en daardoor geen afbreuk van het plezier van het bouwen.

De totale bouwtijd van de set is zo’n 30-40 minuten. Het is geen ingewikkelde bouw, maar het is wel van belang de aandacht er bij te houden. De bouwtechnieken worden genoeg afgewisseld en het model zit over het algemeen stevig in elkaar. Dit alles resulteert in een plezierige bouw.


Conclusie

LEGO Overwatch 75976 Wrecking Ball

De LEGO Overwatch 75976 Wrecking Ball is een bijzondere set om te bouwen. Deels omdat LEGO aan alle kanten probeert om het model zo rond mogelijk te maken, en deels vanwege de speelfuncties die zijn verwerkt. Hoewel het over algemeen een stevig model is, kent het toch wat minder stevige constructies. Dit kan de speelplezier beïnvloeden. Met name als het cockpitmechanisme voor Hammond loskomt. De toevoeging van Hammond en de afwerking van het figuur is een pluspunt. De set is niet sticker-rijk en kent twee bedrukte onderdelen. Dit is een prettige bijkomstigheid. Helaas had het model dat we bespreken een vale Sand Green kleur, waardoor het geen mooi geheel is met de rest van het model. Of dit ook bij de overige sets het geval is is onduidelijk. Toch is dit een minpunt dat we meenemen in de score. Prijstechnisch zit het snor en de set zal geen miskoop zijn, toch laat de kwaliteit wat te wensen over.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?