Even weg uit die kerstsfeer want het is tijd voor een ouderwetse Bouwsteentjes.info review. Vandaag hebben we gekozen voor een set uit de LEGO Scooby-Doo serie. De LEGO 75901 Mystery Plane Adventures set is één van de kleinste sets uit de reeks. Is deze set de moeite waard? Laten we hem snel onder de loep nemen!

De LEGO Scooby-Doo 75901 Mystery Plane Adventures set is verkrijgbaar in de S@H voor €24,99. De set bestaat uit 128 onderdelen en heeft een aanbevolen leeftijd van 5 tot 12 jaar. Op de voorkant van de doos zien we de minifiguren Shaggy en  de Headless Horseman op een wit paard. Ook krijgen we Scooby-Doo zelf en uiteraard het mysterieuze vliegtuig. Op de achterkant van de doos zien we wat scene\’s en functionaliteiten van de set.


\"image\"

\"image\"

Inhoud

De doos bevat 2 genummerde zakjes met onderdelen, het instructieboekje en een stickervel. Ondanks de leuke en felle kleuren, krijg je maar weinig steentjes voor je geld. Omgerekend betaal je €0,20 per blokje en dat is aan de hoge kant. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de Scooby-Doo licentie waardoor soortgelijke thema\’s vaak hoog geprijsd zijn.

\"image\"

Minifiguren

De set bevat 3 minifiguren namelijk Scooby-Doo, Shaggy en de Headless Horseman. Scooby-Doo is bij deze set voorzien van een halsband en een vliegbril. Dankzij deze bril is dit een exclusieve versie van Scooby-Doo die je alleen kunt bemachtigen via deze set. Shaggy daarentegen komt ook in de LEGO Scooby-Doo 75900 Mummy Museum Mystery set voor. In zijn handen houdt hij een geprinte 2×2 tile vast. Op deze tile staat een aanwijzing voor het \”stolen trophy\” mysterie.

\"image\"

\"image\"

\"image\"

Tot slot hebben we de unieke Headless Horseman. Dit minifiguurtje heeft een gedetailleerde pompoen op zijn hoofd en is voorzien van een zwaard en gouden beker. Scooby-Doo kenners zullen de Headless Horseman vast herkennen maar voor mij gaat er een nieuwe wereld open. Als ik Wikipedia moet geloven, komt de Headless Horseman voor in het eerste seizoen van de Scooby-Doo Show uit 1976. Het gaat dan om de 5e aflevering met de toepasselijke naam \”The Headless Horseman of Halloween\”. Onze Headless Horseman rijdt waarschijnlijk op een wit paard aangezien we deze bij de set krijgen…

\"image\"

\"image\"

Het vliegtuig

Naast de minifiguren, valt er uiteraard nog ook nog wat te bouwen. De set bevat namelijk een mysterieus vliegtuig. Het bouwen van het vliegtuig is niet zo heel spannend. Wel ziet het vliegtuig er dankzij de felle kleuren en stickers geweldig uit. Heeft het vliegtuig nog functionaliteiten? Jazeker, je kunt namelijk hamburgerbommen droppen op de Headless Horseman! Scooby-Doo en Shaggy kunnen beide plaats nemen in het vliegtuig. Daarnaast is het vliegtuig voorzien van een ketting waar Shaggy aan kan hangen. Dan rest ons één probleem… Scooby-Doo moet het vliegtuig besturen!

\"image\" \"image\" \"image\"

Resultaat

Alle elementen van de set bij elkaar, zorgen voor een leuk totaalplaatje. Het setje is met slechts 128 onderdelen voor €24,99 knap aan de prijs. Voor de Scooby-Doo fan is de set waarschijnlijk het geld meer dan waard. Voor de MOC bouwer is het geen aanrader, tenzij je grote plannen hebt met het unieke hoofd van de Headless Horseman. Het vliegtuig ziet er leuk uit maar heeft op de vliegende hamburgers na maar weinig functies.

\"image\"

Ben jij in het bezit van deze set of ben je van plan om de set te kopen? Ook zijn we benieuwd wat jullie vinden van de LEGO Scooby-Doo 75901 Mystery Plane Adventures set. Laat het gerust weten via een reactie onderaan de pagina.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?