Het is nog even wachten op de eerste LEGO Seasonal Limited Edition winter set van 2016. Bouwsteentjes.info heeft deze set alvast voor je onder de loop genomen in een verse review. Benieuwd naar deze geweldige set? Lees dan snel verder… 

Een goede vriend van mij vroeg of ik zin had in een review over een leuke set. Mijn antwoord was dat ik momenteel tot aan me nek in de verhuisdozen zat en er eigenlijk niet zo veel tijd voor heb… \”Maar het gaat om de LEGO Snowglobe, is dat niet leuk om te doen?\”. Wat zeg je me nou? Gooi op die set! Verhuisdozen aan de kant, digitale camera… Owjee die zit in één van de verhuisdozen. Gelukkig zijn alle telefoons tegenwoordig voorzien van een camera dus ook dat komt in orde. De kwaliteit van de foto\’s is om die reden niet al te best maar bij deze heb ik daar een mooi excuus voor 😉

Doos en Inhoud

Als een kind zo blij, rij ik met het doosje op de passagiersstoel naar huis. Gordeltje om het doosje, we mogen natuurlijk geen risico lopen. Door het kijken naar het doosje ben ik 3 keer door rood gereden en kom ik dol enthousiast thuis. Mijn vriendin was minder blij. \”Je hebt net al je LEGO ingepakt\” was haar reactie. Maar dit is een speciale, dit mag!

Het doosje is vormgegeven zoals we dat gewend zijn bij LEGO Seasonal Limited Edition setjes. Voor mijn gevoel is het doosje wat groter dan de afgelopen jaren. Zowel op de achterkant als op de voorkant van het doosje zien we de Snowglobe afgebeeld. Op de achterkant kunnen we zien dat de Snowglobe beschikt over een opbergvakje die we kunnen openen.

In het doosje vinden we 3 zakjes met onderdelen. Ook vinden we een instructieboekje in het doosje waar \”Edición Limitada\” op staat. 

Het minifiguurtje

Bij dit setje krijgen we 1 minifiguurtje, namelijk de kerstman. Voor zover ik kan zien heeft de kerstman slechts een kleine update gekregen, vergeleken met zijn voorgangers. De kerstman is in zijn gezicht wat ouder geworden maar de rest van de parts zijn nagenoeg hetzelfde. Mocht ik hier een minifiguurtje over het hoofd zien dan hoor ik het graag 😉

Bouwproces

Dan is het nu tijd voor het echte werk. We beginnen met de onderkant van de Snowglobe. Niet heel spannend om te bouwen maar het kleurgebruik is prima en mocht je niets aan een Snowglobe hebben, kan je altijd de steentjes goed gebruiken. De onderkant voorzien we van een dak en plaatsen daar de kerstman op, in combinatie met wat decoratie. In het midden van de Snowglobe, bouwen we een versierde kerstboom. Vervolgens bouwen we de globe verder af en gooien we 14 losse 1×1 ronde tiles in de globe wat uiteraard sneeuw voor moet stellen. We sluiten de globe af met een doorzichtige ronde deksel die we afwerken met wat kersttakken.

Tot slot bouwen we het opbergvakje en plaatsen deze in de daarvoor bestemde ruimte. Al met al zit het setje vrij snel in elkaar maar het resultaat mag er wezen.

Het resultaat

We zijn weer een geweldig kerst setje rijker. Het setje past, net als alle andere LEGO Seasonal winter setjes van 2016 niet echt thuis is een LEGO kerstdorp. Dit zal menig LEGO liefhebber niet weerhouden om dit setje in huis te halen en een mooi plekje te geven. Wil jij binnenkort dit leuke setje in huis halen dan moet je helaas nog even wachten tot 25 november. Het setje zal gratis aan je winkelmandje toegevoegd worden bij een besteding van €65,- of meer in de S@H en officiële LEGO winkels.

Laat die kerst maar komen!

Uiteraard zijn wij benieuwd wat jullie vinden van de LEGO Seasonal 40223 Limited Edition 2016 Snowglobe en of jullie hem in huis gaan halen. Laat het ons weten via een reactie en maak automatisch kans op een leuke polybag.

Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties op de website?
– Je gemakkelijk een account aan kan maken om te reageren en te discussiëren?

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?