Na bijna drie jaar komen de populaire Seasonal Vignet terug. De eerste in deze vernieuwde serie is de LEGO Seasonal 40423 Halloween Hayride. Peter heeft de set onder handen genomen, om te kijken of het de juiste beslissing is dat LEGO de serie nieuw leven heeft ingeblazen. In deze review lees je zijn bevindingen.


De inhoud van de doos bestaat uit drie ongenummerde zakjes met LEGO, het instructieboekje en een stickervel met daarop tien stickers. De set bevat 148 onderdelen en heeft een LEGO adviesprijs van €12,99. Dit komt neer op een gemiddelde van €0,08 per onderdeel. Dit is mooie prijs voor een dergelijke set.

LEGO Seasonal 40423 Halloween Hayride


De Minifigures

De set bevat drie Minifigures, namelijk een boer, een klein meisje en een skelet. De boer is er helemaal klaar voor. Hij heeft zichzelf verkleed als mummie. Zelfs zijn hoofd heeft hij bijna helemaal ingewikkeld, alleen een klein gedeelte van zijn gezicht is nog zichtbaar. Op zijn hoofd draagt hij een ‘Indiana Jones’ hoed. Zijn torso en hoofd zijn uniek voor deze set. Dit geldt ook voor het kleine meisje, hoewel hierbij moet worden aangetekend dat het hoofdje uniek is voor een reguliere set. Haar hoofd is dit jaar voor het eerst verschenen dankzij de LEGOLAND 40429 Ninjago World set. Het meisje heeft een skeletkostuum aangetrokken. Door haar zwarte kostuum is het witte skelet goed zichtbaar. Haar haar heeft ze bij elkaar gebonden tot een paardenstaart. Zowel de torso van de boer als die van het meisje, bevat aan de voor- en achterkant een mooie print. Het meisje heeft een dubbele gezichtsuitdrukking, een blije en geschrokken. Maar dat is logisch, het is tenslotte Halloween! Bij Halloween denk je aan een skelet, vandaar dat die niet mag ontbreken in deze set. Het skelet hebben we al meerdere keren voorbij zien komen in diverse LEGO sets.

LEGO Seasonal 40423 Halloween Hayride LEGO Seasonal 40423 Halloween Hayride

De bouw en (speel)functies

De bouw van de set begint met de toegangspoort. De toegangspoort is simpel van opzet. Aan beide kanten van de poort staan strobalen en om het geheel een spookachtige uitstraling te geven, is er een skelet toegevoegd aan de linkerkant van de poort. Aan de rechterkant van de poort is een kleine pompoen geplaatst. De bovenkant van de poort is versierd met een lachende pompoen. De vleermuis bovenop de poort houdt de boel goed in de gaten. Voor de details van de pompoen en de stengels wordt er gebruik gemaakt van stickers.

LEGO Seasonal 40423 Halloween Hayride

Na het bouwen van de poort, is het tijd voor het maken van de vintage tractor met kar. Ondanks dat het formaat van de tractor niet al te groot is, is het eindresultaat best geslaagd. Er worden een aantal leuke bouwtechnieken toegepast waardoor het bouwen een aangename tussendoortje is. Om de tractor zoveel mogelijk detail te geven, wordt er gebruik gemaakt van maar liefst zeven stickers. Hoewel de stickers uiteindelijk wel van toegevoegde waarde zijn, is de hoeveelheid op zo’n kleine bouwsel wat teveel van het goede. Om de tractor een ‘Halloween look’ te geven, zijn er een spin en een pompoen toegevoegd.

LEGO Seasonal 40423 Halloween Hayride

LEGO Seasonal 40423 Halloween Hayride

LEGO Seasonal 40423 Halloween Hayride


Conclusie

LEGO Seasonal 40423 Halloween Hayride

LEGO heeft er goed aan gedaan om weer terug te keren naar het oude concept voor de Seasonal setjes. De LEGO Seaonal 40423 Halloween Hayride is een hele leuke set die goed past binnen een Halloween setting. De set is, mede dankzij een aantal nieuwe Halloween onderdelen, de (waarschijnlijke) tien euro meer dan waard. Het bouwen van de set is een leuk tussendoortje, al zijn de hoeveelheid stickers een klein minpuntje van deze set. Voor de kinderen valt er genoeg te beleven, wat garant staat voor het nodige speelplezier.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO Seasonal
 • Naam set: Halloween Hayride
 • Setnummer: 40423
 • Onderdelen: 148
 • Minifigures: 3
 • Verkoopadviesprijs: €12,99
 • PPP: €0,08
 • Release: September/oktober 2020
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving

Veel plezier tijdens de Halloween hooi rit (40423) met dit geweldige LEGO® iconische bouwspeelgoed voor kinderen. Jongeren kunnen een feestelijk tafereel creëren inclusief een bouwbare toegangspoort, een vintage tractor, een hooikar en veel decoratieve details. De set bevat 2 minifiguren met Halloween-kostuumdecoratie en een skeletfiguur voor creatief rollenspel. Een geweldig cadeau-idee voor kinderen van 7 jaar en ouder, het is ook een leuk, klein pronkstuk op een Halloween-feestje.

 • Kom in feeststemming met deze LEGO® iconische Halloween hooirit speelset voor kinderen met een bouwbare toegangspoort, een vintage tractor, een hooikar, een lachende skeletfiguur en leuke Halloween-decoraties en accessoires.
 • Deze 147-delige set is een geweldig cadeau-idee voor kinderen van 7 jaar en ouder en bevat 2 minifiguren: een tractorbestuurder verkleed als een grappige mummie en een meisje met skeletkostuumversiering voor rollenspelplezier op Halloweenfeestjes.
 • De pompoen ingangspoort is ca. 13 cm hoog en 10 cm breed. Samen met de tractor, minifiguren en accessoires vormt het een schattig display-item en de set past gemakkelijk in een tas, klaar om onderweg te spelen.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

5 3 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?