Stoere wagens brengen vaak hoge aanschafkosten met zich mee. Hierdoor zijn ze niet voor iedereen betaalbaar. Gelukkig komt LEGO met een oplossing in de vorm van Speed Champions. In dit thema is vanaf 1 januari deze Chevrolet Camargo ZL1 te koop. We hebben de set al mogen bouwen voor een review. Benieuwd wat we ervan vinden? Je leest het hieronder.


LEGO Speed Champions 75891 Chevrolet Camaro ZL1 Race Car

LEGO Speed Champions 75891 Chevrolet Camaro ZL1 Race CarDe doos bevat drie plastieken zakjes met LEGO onderdelen, een chassis, twee stickervelletjes en een instructieboekje. De set heeft een verkoopadviesprijs van €14.99 en een totaal aan 198 stukjes. Dat brengt de prijs op €0,08 per onderdeel. Dit is een matige prijs omdat er veel gebruik wordt gemaakt van kleinere onderdelen.

De Minifig

LEGO Speed Champions 75891 Chevrolet Camaro ZL1 Race Car

Er is één Minifig inbegrepen, namelijk de coureur. De coureur heeft een simpele print voor zijn raceoutfit met op de borst het logo van Chevrolet. De lichtblauwe tint staat goed in contrast met de donkerblauwe armen en helm. Op de rug zet de print zich verder met dezelfde tinten. Bijkomende accessoires zijn de helm, een moersleutel, en een bouwbare jerrycan.

LEGO Speed Champions 75891 Chevrolet Camaro ZL1 Race Car

De bouw

LEGO Speed Champions 75891 Chevrolet Camaro ZL1 Race Car

De Chevrolet Camaro ZL1 is een leuke, maar simpele set om te bouwen. Het geheel vormt een stevig geheel en voelt solide aan. De vorm van een Camaro SL1 Stock Car wordt goed nagebouwd met LEGO. Als je niet beter weet, kun je zomaar denken dat je een modelautootje vast hebt. Bij de set is een bouwbare jerrycan meegeleverd waarmee het tanken nagespeeld kan worden. Het toevoegen van die mogelijkheid heeft een invloed gehad op het uiterlijk van de wagen. Er wordt gebruik gemaakt van een 1×1 brick met stud aan de voorkant, die dienst doet als tank gat. Als speelfunctie werkt dit goed en het is realistisch vergeleken met de werkelijkheid. Het zou visueel onaantrekkelijk kunnen zijn voor verzamelaars. Het is maar net hoe je naar dergelijke details kijkt.

LEGO Speed Champions 75891 Chevrolet Camaro ZL1 Race Car

In de cockpit is een rolkooi aanwezig die de coureur zal beschermen bij een ongeluk. De rolkooi valt over de Minifig heen en hierdoor zit deze stevig in de auto. Doordat de rolkooi over de Minifig heen valt zit het de cockpit niet in de weg als die bevestigd wordt. De banden van de auto lijken beprint te zijn. Dit is deels het geval, ware het niet dat het eigenlijk wieldoppen zijn die je erin klikt. Hierdoor wordt de illusie gecreëerd dat de print op de banden staat. Een prima oplossing die de auto een extra stoere uitstraling geeft.

LEGO Speed Champions 75891 Chevrolet Camaro ZL1 Race Car

Zoals dat de gewoonte is bij een Speed Champions sets, is het plakken van stickers een bijkomstigheid die je voor lief moet nemen. Deze set bevat er maar liefst 28, en dat is toch wel jammer te noemen. Met name de stickers die op 1×1 oppervlaktes geplakt moeten worden zijn een doorn in het oog. Het is te begrijpen dat LEGO niet alle onderdelen kan/wil bedrukken, maar plakken op 1×1 oppervlaktes is een te sinecuur werkje. Desondanks zorgen de stickers voor de nodige details om de auto tot leven te laten komen. De kwaliteit van de stickers is prima in orde. Naast de stickers, bevat de set ook twee 1×3 plates met print. De plates met “Chevrolet” print bevinden zich boven de wielkassen van de achterwielen. De print is aangebracht op de dunne lange zijde van de plate. Dit is een goede keuze, want hier netjes een sticker plakken is een lastige opgave.

Conclusie

LEGO Speed Champions 75891 Chevrolet Camaro ZL1 Race Car

De Chevrolet Camaro ZL1 Race Car is mooi vertaald in Speed Champions vorm. Het is een leuke set om te bouwen met interessante bouwtechnieken. De bouw zelf is niet zo moeilijk te noemen, maar slaagt erin tot op het einde te boeien. Het is jammer dat er veel gebruik gemaakt wordt van stickers. De meeste van de stickers voelen wat overbodig en LEGO had hier prima bepaalde onderdelen voor kunnen gebruiken. De speelfunctie in de set is leuk bedacht, maar biedt niet echt een meerwaarde. De velgen en de print zijn zeer mooi gedaan en komen goed tot hun recht op deze wagen.

Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door LEGO. Onze mening en conclusie van de LEGO Speed Champions 75891 Chevrolet Camaro ZL1 Race Car is geheel onafhankelijk. LEGO, noch medewerkers van, hebben geen enkele invloed gehad op de uiteindelijke score.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?