Van stoere wagens zijn er altijd fans, maar minder fans van de bijhorende prijs. LEGO is slim geweest en brengt deze wagens uit in het thema Speed Champions. Op deze manier kunnen ze toch eigenaar worden van een wagen die hun aanspreekt. We hebben de LEGO Speed Champions 75892 McLaren Senna van LEGO mogen ontvangen om aan een review te onderwerpen. Wat we ervan vinden lees je hieronder.


LEGO Speed Champions 75892 McLaren Senna

LEGO Speed Champions 75892 McLaren SennaDe doos bevat vijf plastieken zakjes met LEGO steentjes, een chassis voor de auto en een instructieboekje. Zoals de gewoonte is met Speed Champions sets, is er ook een stickervel aanwezig. Op het velletje zitten 16 stickers die voor de nodige details zorgen. De set heeft een verkoopadviesprijs van €14.99 en een totaal aan 219 onderdelen. Dat brengt de prijs op €0,07 per onderdeel. Dat is voor een set met licentie een prima prijs te noemen.

De Minifig

LEGO Speed Champions 75892 McLaren SennaDe set komt met een Minifiguur in de vorm van een coureur. Zowel op het bovenlichaam als op de benen is er een print aanwezig. Het is een mooie print en loopt over tussen de twee onderdelen. Naast de oranje tinten wordt er ook gebruik gemaakt van een chrome kleur. De kwaliteit van de print zet zich verder op de achterkant met dezelfde details. Als bijhorende accessoires zijn er een helm en moersleutel voorzien.

LEGO Speed Champions 75892 McLaren SennaDe bouw

LEGO Speed Champions 75892 McLaren Senna

Van de drie Speed Champions sets van dit seizoen met één auto, is dit de meest interessante om te bouwen. Hoewel de bouw niet moeilijk is is er heel slim gebruik gemaakt van verschillende onderdelen. Zo wordt er voor de onderkant van de cockpit, gebruik gemaakt van een windscherm dat je ondersteboven plaatst. Dit scherm is op geen enkele manier verbonden met de constructie, maar wordt door andere LEGO onderdelen klemgezet. De bouwstijl van de auto vormt een stevig geheel. Enkel de spoiler kan bij onvoorzichtigheid er makkelijk af vallen. De set telt heel wat stickers die zorgen voor de nodige details. De stickers dienen meestal op kleine oppervlaktes geplakt te worden. Het maakt dat het hierdoor een sinecuur werkje is. Je kunt ervoor kiezen om ze weg te laten, want het doet nauwelijks afbreuk als ze niet opgeplakt zijn.

LEGO Speed Champions 75892 McLaren Senna

In plaats van gebruik te maken van stickers om de details van de kop- en achterlichten te creëren, wordt hier inventiever te werk gegaan. De lampen worden namelijk gerealiseerd door gebruikt te maken van de Nexo Knights Blade elementen in fluoriserend-oranje. Voor de achterlichten wordt gebruik gemaakt van speerpunt-onderdelen uit het Nexo Knight thema. De onderdelen zijn slim verwerkt en zorgen voor een passende overeenkomst tussen het model van LEGO en de echte auto.

LEGO Speed Champions 75892 McLaren Senna

Voor verzamelaars zal de set met name dienen om ter display te zetten. Maar er is ook gedacht aan speelplezier voor de kleintjes. Er is een extra set velgen toegevoegd voor de afwisseling. De velgen kunnen verwisseld worden met de bijgeleverde moersleutel. De zwarte velgen komen mooi tot hun recht op de oranje wielen. Er is tevens een klein bouwwerk van een windtunnel aan de set toegevoegd. Het is een minimalistische voorstelling hiervan, maar het doet wat het moet doen. Door aan het tandwiel aan de achterkant van de wieken te draaien, breng je het in beweging en kan er getest worden hoe gestroomlijnd de auto is.

LEGO Speed Champions 75892 McLaren Senna

Conclusie

LEGO Speed Champions 75892 McLaren SennaDe McLaren Senna is een fantastisch setje om te bouwen. De bouw is niet moeilijk te noemen, maar onderweg komen er leuke technieken aan bod. Er wordt meermaals slim gebruik gemaakt van verschillende onderdelen. Dit doet het eindresultaat van de wagen volledig zijn recht aan. De set zit, op de spoiler na, stevig in elkaar en er kan dus goed mee gespeeld worden. Het Minifiguur is voorzien van een mooie print met verschillende details op het bovenlichaam, rug en benen. De windtunnel is een simpele toevoeging en niet speciaal bijzonder te noemen. De set heeft dus veel te bieden en zorgt voor een prachtige presentatie van de McLaren Senna in LEGO vorm.

Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door LEGO. Onze mening en conclusie van de LEGO Speed Champions 75892 McLaren Senna is geheel onafhankelijk. LEGO, noch medewerkers van, hebben geen enkele invloed gehad op de uiteindelijke score.

5 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?