Om de zoveel tijd is het eens nodig om bepaalde veranderingen in een thema door te voeren. Zo ook in het Speed Champions thema, waarbij de voertuigen groeien van zes naar acht Studs breed. We hebben enkele sets mogen ontvangen en nemen meteen de proef op de som. Wat we van deze verandering vinden kun je lezen in o.a deze LEGO Speed Champions 76895 Ferrari F8 Tributo review.

LEGO Speed Champions 76895 Ferrari F8 Tributo

LEGO Speed Champions 76895 Ferrari F8 Tributo

De inhoud van de doos bestaat uit twee genummerde zakjes, een standaard chassisonderdeel, een instructieboekje en een losse stickervel. Met een verkoopadviesprijs van €19,99 en 275 onderdelen, is de gemiddelde prijs per onderdeel €0,07. Een correcte prijs wegens het aantal kleinere onderdelen aanwezig in de set.

LEGO Speed Champions 76895 Ferrari F8 Tributo

LEGO Speed Champions 76895 Ferrari F8 Tributo

Bijgevoegd aan deze set is één Minifiguur in de vorm van de bestuurder. Ditmaal is er geen raceoutfit afwezig en moet hij het stellen met reguliere kleren. Het bovenlichaam is voorzien van prints op de voor- en achterkant het lichaam van een T-shirt en een trui. Bij het T-shirt valt op dat de witte kleur niet geheel wit is. Het zien ernaar uit dat LEGO dit nog steeds niet heeft opgelost. Dit blijft voor mindere kwaliteit zorgen. Naast een zwarte helm is er ook een haar-onderdeel aan de set toegevoegd. Dit maakt het gebruik van de figuur naast het besturen van de wagen gemakkelijker.

LEGO Speed Champions 76895 Ferrari F8 Tributo

LEGO Speed Champions 76895 Ferrari F8 TributoHet bouwen begint met het aanvullen van het chassisonderdeel om zo de voor- en achterkant te verlengen. Om dit te doen worden er enkele interessante bouwtechnieken gebruikt. Deze worden aangevuld door enkele Studs Not On Top technieken aan de achterkant en de zijkanten. Door de nieuwe breedte van de Speed Champions setjes zijn verschillende details beter overgebracht. Hierdoor is er nu plaats voor twee Minifigs in de sportwagen. Het eindresultaat zorgt voor een treffende gelijkenis tegenover het bronmaterieel. De rode typerende Ferrari kleur vertaald goed naar dit model en zorgt ervoor dat het een opvallende verschijning is.

LEGO Speed Champions 76895 Ferrari F8 TributoDoorheen het model wordt er gebruik gemaakt van stickers. Geen enkele sticker voelt overbodig aan en de nodige details worden hierdoor benadrukt. Om een mooie uitlijning te bekomen is aan te raden deze stickers pas te plaatsen als het model afgewerkt is. Het kleine Ferrari logo naast de zijspiegel is een bestaande print op een 1×1 plaat. Het is leuk om deze weer te zien verschijnen in een Ferrari set. De voorruit is voorzien van een print zodat de overgang naar het dak vloeiend is.

Conclusie

LEGO Speed Champions 76895 Ferrari F8 Tributo

De LEGO Speed Champions 76895 Ferrari F8 Tributo zorgt voor een leuke verassing binnen het thema. Niet enkel is de opbouw interessant en uitdagend, het weet ook goed de vormen van het bronmaterieel te benaderen. Dit is enkel mogelijk doordat de nieuwe schaal bij deze set wordt toegepast. Wederom zorgt dit voor meer mogelijkheden, waaronder extra details en een zitplaats voor een tweede Minifiguur. De aanwezigheid van stickers is niet storend en de auto is daarnaast voorzien van onderdelen met print. Dit laatste is altijd een bijkomend voordeel. Een minder puntje aan deze set is de Minifig. Deze heeft een leuke outfit gekregen, maar door de slechtere kwaliteit van de kleur wit voelt deze onafgewerkt aan. Op gebied van speelmogelijkheden zit je goed. Er is een extra haar-element voorzien en de velgen kunnen omgewisseld worden. Dit is een set dat zowel speel- als displaywaarde genoeg te bieden heeft.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?