Om de zoveel tijd is het eens nodig om bepaalde veranderingen in een thema door te voeren. Zo ook in het Speed Champions thema waarbij de voertuigen groeien van zes naar acht Studs breed. Nu Kjelle de Ferrari F8 Tributo al nader bekeken heeft, is nu de LEGO Speed Champions 76896 Nissan GT-R NISMO aan de beurt.

LEGO Speed Champions 76896 Nissan GT-R Nismo

LEGO Speed Champions 76896 Nissan GT-R Nismo

De inhoud van de doos bestaat uit twee genummerde zakjes met bouwsteentjes, een standaard chassisonderdeel, een instructieboekje en een losse stickervel. Met een verkoopadviesprijs van €19,99 en 298 onderdelen, is de gemiddelde prijs per onderdeel €0,07. Een correcte prijs wegens het aantal kleinere onderdelen aanwezig in de set.

LEGO Speed Champions 76896 Nissan GT-R Nismo LEGO Speed Champions 76896 Nissan GT-R Nismo

Er is één Minifiguur aanwezig bij deze set, namelijk de coureur. De coureur heeft een standaard rode helm en een unieke print op de voor- en achterkant van het lichaam. Aan de voorzijde loopt de print over naar de benen. De race-uniform is duidelijk aangebracht en ziet er gedetailleerd uit. Een leuke bijkomende toevoeging is een extra haar-onderdeel. Dit zorgt ervoor dat de Minifig ook buiten het racen om gebruikt kan worden.

LEGO Speed Champions 76896 Nissan GT-R NismoLEGO Speed Champions 76896 Nissan GT-R NISMO

De opbouw van deze Speed Champions wagen zorgde voor een verademing. Het is eveneens de eerste verschijning van een Japanse wagen in het thema. Door de nieuwe breedte wordt de wagen opgebouwd op een nieuw chassisonderdeel. Hierop worden verschillende elementen aangebracht om de wagen vorm te geven. Het bouwen gaat vlot en er worden leuke bouwtechnieken toegepast. Dit zorgt voor het nodige bouwplezier en dat de set stevig in elkaar steekt. Door de nieuwe schaal is het beter gelukt om details van het bronmaterieel over te brengen op dit model. Er is nu eveneens de mogelijkheid om twee Minifiguren in de wagen te plaatsen.

LEGO Speed Champions 76896 Nissan GT-R NISMO

Het dak van de wagen en de motorkap bestaan uit een print. De andere details die te zien zijn worden gerealiseerd door het gebruik van stickers. Veel van deze stickers kunnen weggelaten worden en door enkele onderdelen te wisselen kan een effen variant gevormd worden. Veel details lopen op verschillende onderdelen door. Het is aan te raden – om een mooie uitlijning te bekomen – het plaatsen van de stickers zoveel mogelijk op het einde pas te plakken. Het eindresultaat ziet er mooi en geslaagd uit.

Conclusie

LEGO Speed Champions 76896 Nissan GT-R NismoDe LEGO Speed Champions 76896 Nissan GT-R NISMO zorgde voor een goede kennismaking met de veranderingen binnen het thema. De aangepaste breedte van de nieuwe Speed Champions zorgde voor enige commotie. Begrijpelijk, aangezien dit voor een afwijking zorgt tegenover de vorige modellen. Echter zorgt deze nieuwe schaal voor een frisse wind doorheen het thema. Door de groei van de modellen is het mogelijk om meer en betere details aan te brengen. Hierdoor is het eindresultaat realistischer en beter in verhouding tegenover een Minifiguur. De Minifiguur is voorzien van een simpele maar netjes aangebrachte print. Het extra haar-onderdeel is eveneens een meerwaarde op vlak van rollenspel. Het is jammer dat er steeds veelvuldig gebruik gemaakt wordt van stickers, maar met dit thema weet je dat je dat kunt verwachten. De set is leuk in opbouw en zorgt voor de nodige speel- en displaywaarde.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?