Om de zoveel tijd is het eens nodig om bepaalde veranderingen in een thema door te voeren. Zo ook in het Speed Champions thema waarbij de voertuigen groeien van zes naar acht Studs breed. Nu Kjelle de Ferrari F8 Tributo en Nissan GT-R NISMO al nader bekeken heeft, bekijkt hij ook de LEGO Speed Champions 76897 Audi Sport Quattro S1 nader.

LEGO Speed Champions 76897 Audi Sport Quattro S1

LEGO Speed Champions 76897 Audi Sport Quattro S1De inhoud van de doos bestaat uit twee genummerde zakjes, een standaard chassisonderdeel, een instructieboekje en een stickervel. Met een verkoopadviesprijs van €19,99 en 250 onderdelen, is de gemiddelde prijs per onderdeel €0,08. Een iets hoger gemiddelde dan andere sets uit het thema. Desondanks nog steeds een aanvaardbare prijs voor wat je krijgt.

LEGO Speed Champions 76897 Audi Sport Quattro S1LEGO Speed Champions 76897 Audi Sport Quattro S1

De set komt met een Minifiguur die de wagen mag besturen. Hij krijgt een simpele raceoutfit met print, overeenkomstig met de kleuren op de wagen. Enkel op het bovenlichaam is er een print aangebracht. De print is simpel maar netjes afgewerkt aan de voor- en achterkant. Naast het helmpje is er ook een haar onderdeel voorzien. Dit zorgt ervoor dat je de Minifiguur naast het besturen van de wagen kunt gebruiken.

LEGO Speed Champions 76897 Audi Sport Quattro S1

LEGO Speed Champions 76897 Audi Sport Quattro S1

Het bouwen van deze Audi verloopt iets anders dan de andere Speed Champions uit dit thema. Tot grote verbazing werd er eerst een autochassis uit onderdelen opgebouwd waarop later het standaard onderdeel wordt toegevoegd. Deze afwisseling zorgde voor een aangename verrassing tijdens het bouwen. Het samengestelde chassis wordt verder aangevuld door middel van verschillende SNOT-technieken (Studs Not On Top). Dit zorgt ervoor dat verschillende vormen er realistisch uitzien. Het verdere verloop van bouwen zorgt voor het nodige plezier. De set gaat vlot in elkaar en het eindresultaat is een overtuigend geheel.

LEGO Speed Champions 76897 Audi Sport Quattro S1

Wederom zorgt de nieuwe breedte die toegepast wordt voor de Speed Champions voor voordelen. Bepaalde vormen en hoeken kunnen hierdoor beter benaderd worden. Eenmaal het Minifiguur in de wagen geplaatst is, kloppen de verhoudingen een stuk beter. Daarnaast is er plaats om een tweede Minifiguur te plaatsen. Het grootste deel van de details maken gebruik van stickers. Deze zorgen voor een meerwaarde maar kunnen in dit geval – indien gewenst – makkelijk weggelaten worden. Voor de details op de motorkap en naast de achterruit wordt er vertrouwd op prints. Voor extra speelplezier kunnen de velgen omgewisseld worden.

Conclusie

LEGO Speed Champions 76897 Audi Sport Quattro S1

De LEGO Speed Champions 76897 Audi Sport Quattro S1 maakt ons opnieuw duidelijk dat de nieuwe breedte een goede keuze is geweest. De acht Studs breedte zorgt ervoor dat details beter en realistischer overgebracht worden in dit model. Eveneens krijg je een zitplaats voor een tweede Minifiguur. Het bouwen van deze set zorgde voor een aangename afwisseling. Met name door een andere start van opbouw is dit prettig. Verder worden de gebruikelijke SNOT technieken toegepast die altijd weten de smaken. Het Minifiguur voelt door de eentonige witte kleur en weinige prints, kaal en simpel aan. Een extra haar onderdeel zorgt ervoor dat je de figuur buiten het racen om kan gebruiken. Hierdoor is deze set geschikt voor display- en speelplezier.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?