Jarenlang hebben de LEGO Star Wars fans moeten wachten op een set met daarin de hut van Obi-Wan Kenobi. Het lange wachten wordt nu eindelijk beloond met de set LEGO Star Wars 75270 Obi-Wan’s Hut. Kan LEGO aan de hooggespannen verwachtingen voldoen met deze set uit Episode IV? Hieronder lees je het antwoord.

LEGO Star Wars 75270 Obi-Wan’s Hut

De inhoud van de set bestaat uit twee genummerde zakjes met LEGO en het instructieboek. Met een hoeveelheid van 200 onderdelen en een LEGO adviesprijs van €24,99, komen we uit op een gemiddelde van €0,15 per onderdeel. Deze prijs is redelijk te noemen voor een set met een licentie.

De set wordt geleverd met vier Minifiguren. Obi-Wan Kenobi en Luke Skywalker dragen hun Tatooine outfit. Luke Skywalker verscheen in 2016 voor het eerst in deze uitvoering en is daarom ook niet meer uniek te noemen. De andere drie Minifiguren komen voor het eerst in deze samenstelling voor in een set. De Minifiguren zien er geweldig mooi gedetailleerd uit en zijn een aangename toevoeging aan de verzameling Star Wars Minifiguren collectie. Omdat zijn benen geen print bevatten, valt Obi-Wan Kenobi valt een beetje uit de toon. Zijn torso en hoofd maken dit gemis meer dat goed.

De Tusken Raider is een imposante Minifiguur geworden. Hij zit boordevol details, vooral aan zijn hoofd is veel aandacht geschonken. Bij R2-D2 zit de verandering op zijn hoofd. De print van zijn holografische projector is verbetert in vergelijking met vorige versies. Een groot gemis bij R2-D2 is dat zijn achterkant niet bedrukt is. De andere drie Minifiguren hebben alle drie een mooie bedrukte torso terwijl R2-D2 volledig wit is aan de achterkant. Van de drie Minifiguren heeft alleen Luke Skywalker een gezicht met dubbele print.

De bouw van Obi-Wan’s hut is een leuk tussendoortje. De hut bevat geen moeilijke bouwtechnieken en is in een half uur gebouwd. Door middel van het omhoog klappen van het dak en het naar buiten draaien van de muren, wordt het interieur vrij toegankelijk. Dit is vooral handig indien de set als speelset gebruikt gaat worden. De hut is sober ingericht en bevat onder andere een aantal zitplekken, twee tafels een kist waarin het lichtzwaard van Luke Skywalker en de trainingsdroid ligt opgeborgen.

Helemaal gesloten ziet de hut er heel compact uit en komt het aardig in de buurt van het bronmateriaal uit Episode IV. De “deur” bij de ingang wordt bedient door middel van een bedieningspaneel. Het bijzondere is wel dat de hut helemaal geen deur bevat. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de compacte bouw van de set, maar dat neemt niet weg dat het er onafgewerkt uit ziet. Aan de achterkant van de hut bevindt zich de kachel waarmee de hut wordt verwarmd.

Eén van de hoogtepunten van de set is het hologram van Princess Leia. Ondanks het kleine formaat ziet deze er perfect uit. Een ander hoogtepunt uit de set is de trainingsdroid waarmee Luke Skywalker zijn skills kan trainen om een goede Jedi te worden.

Nadat de set compleet is opgebouwd kan de beroemde scene uit de film waarbij R2-D2 de boodschap van Princess Leia laat zien nagespeeld worden. Grote afwezige in dit geheel is C-3PO. De Tusken Raider had daarom beter vervangen kunnen worden voor de bekende 3PO unit protocol droid.

Conclusie

LEGO Star Wars 75270 Obi-Wan’s Hut is voor de Star Wars liefhebber een must have. Dit met name omdat de hut voor het eerst uitgebracht is als LEGO set. Derhalve mag het niet in de Tatooine collectie mag ontbreken. De Minifiguren van deze set zien er alle vier goed uit, maar C-3PO was een passendere toevoeging geweest dan de Tusken Raider. De toevoeging van het hologram van Princess Leia zorgt voor meerwaarde. Door het openstellen van het interieur wordt het speelplezier vergroot. De bouw is vrij eenvoudig en biedt nagenoeg geen uitdaging.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?