De LEGO Star Wars: The Mandalorian serie heeft bewezen erg populair te zijn. Niet alleen wordt de Disney+ serie erg goed ontvangen, maar speelt LEGO hier handig op in. De LEGO Star Wars 75299 Trouble on Tatooine ontleent zijn inspiratie aan het tweede seizoen en belooft alvast een populaire set te worden. Deze review is vrij van spoilers en gaat enkel in op wat je van het setje kunt verwachten.


Het doosje bevat drie genummerde zakjes met LEGO en een instructieboekje. Er zijn geen stickers toegevoegd. Het totaal aan onderdelen voor deze set ligt op 276. Met een prijs van €29,99 komt het gemiddelde terecht op €0,11 per onderdeel. Voor een set met licentie een meer dan prima prijs.


De Minifigures


Om scenes uit de Disney+ serie na te kunnen spelen, zijn er drie Minifigures aan de set toegevoegd. De toevoeging van The Mandalorian in Beskar-bepantsering is een welkome verschijning en uniek voor deze set. Din Djarin ziet er mooi uit in zijn bepantsering met chroomkleurige tinten en helm. Niet alleen zijn deze details op de torso aangebracht, maar ook op de armen en benen. De cape vertegenwoordigt goed hoe hij er in de serie uitziet. Als accessoires krijgt Din Djarin enkele wapens. Een Tusken Raider mag uiteraard niet ontbreken op de planeet Tatooine. De Minifigure is al eerder verschenen in sets, maar blijft een uitstekende verschijning in LEGO-vorm. Voornamelijk de verbanddetails op het hoofd en de nette print op het lichaam en de benen, zorgen voor een afgewerkt gevoel. Het is de derde keer dat The Child zijn opwachting maakt in een LEGO set. Desalniettemin is dit een goedkope manier “Baby Yoda” in huis te halen.

LEGO Star Wars 75299 Trouble on Tatooine LEGO Star Wars 75299 Trouble on Tatooine

De bouw en speelfuncties


LEGO Star Wars 75299 Trouble on TatooineTusken Raiders zijn gekend om hun eenvoudige levensstijl. Dat wordt goed vertaald naar dit hutje van LEGO – ofwel Urtya – waarin ze wonen. Daardoor is het bouwen van de hut niet zo spannend. Dankzij het gebruik van Hinges (scharnieren) wordt de ronde vorm gerealiseerd. Het half afgesloten hutje is zo ontworpen dat je er gemakkelijk toegang tot hebt en het speelplezier verhoogd wordt. Desondanks doet dit half-open ontwerp wat af aan de Urtya. LEGO had makkelijk een volledige hut kunnen bouwen die je eenvoudig kunt openklappen vanwege de al aanwezige scharnieren. Het is een gemiste kans, maar dat zal een budgettaire reden kunnen hebben. De verschillende openingen tussen de segmenten – die de muren en het dak vormen – doen teniet aan het eindresultaat. Het ziet er niet mooi afgewerkt uit. Het interieur bestaat uit een vuurtje, een pan en er is een klein bankje aanwezig.

LEGO Star Wars 75299 Trouble on Tatooine

De speeder en ballista – een soort van katapult – zorgen voor een uitdagendere bouwervaring. De speeder is gebaseerd op de Zephyr-J speeder en is te zien in verschillende afleveringen van The Mandalorian. Aan het model worden tal van details aangebracht, waardoor de gelijkenissen treffend zijn. Din Djarin kan plaatsnemen achter het stuur en The Child zal comfortabel in de zadeltas kunnen zitten. Aan de andere kant hangt een rugzak. Dankzij enkele Clips aan de zijkanten, kunnen de wapens gemakkelijk opgeborgen worden.

LEGO Star Wars 75299 Trouble on Tatooine

Hoewel de aanwezige pees de indruk geeft dat je daarmee een pijl af kunt schieten, geschiedt dit echter via de Spring Shooter. Dit zorgt voor een vertekend en tegelijkertijd realistisch beeld. Voor kinderen is de Spring Shooter een ideale manier om te spelen, volwassenen kunnen ervoor kiezen dit onderdeel achterwege te laten. De twee armen aan de zijkanten zien er opvallend uit. Door het gebruik van Hinges worden ze in een schuine hoek geplaatst. Dankzij de drie voeten en het gebruik van een transparant steentje aan de onderkant, blijft het wapen stevig staan. Hierdoor kan je eenvoudig enkele scenes naspelen en wordt het speelplezier in deze set verhoogt.

LEGO Star Wars 75299 Trouble on Tatooine


Conclusie


De onthulling van de LEGO Star Wars 75299 Trouble On Tatooine zorgde bij de onthulling voor veel enthousiasme. En dat enthousiasme mag terecht de juiste reactie genoemd worden. Hoewel het Tusken Raider hutje een minimale voorstelling is en er zoveel meer mee mogelijk was, weten de Speeder en Ballista dit meer dan goed te maken. Het hoogtepunt is uiteraard de unieke aanwezigheid van The Mandalorian in Beskar outfit. Het is een mooi vormgegeven Minifigure die waarschijnlijk voor veel fans dé reden is voor het kopen van deze set. The Child en de Tusken Raider zien er eveneens goed uit en zorgen voor dat beetje meerwaarde. Deze LEGO Mandalorian set is uitermate geschikt voor fans van de serie.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO Star Wars
 • Naam set: Trouble on Tatooine
 • Setnummer: 75299
 • Onderdelen: 276
 • Minifigures: 3
 • Verkoopadviesprijs: €29,99
 • PPP: €0,11
 • Release: januari 2021
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

Kinderen zullen het geweldig vinden om samen te werken met The Mandalorian en een Tusken Raider voor woestijnmissies met deze LEGO® Star Wars™ Problemen op Tatooine set (75299). De set bevat The Mandalorian’s speederbike met een zitplaats voor een LEGO minifiguur en een zadeltas waar het Kind in kan zitten, plus een bouwbare Tusken hut en een – nieuw voor januari 2020 – katapult met veermechanismegeschut voor de Tusken Raider.

Rollenspellen boordevol actie
Dit geweldige bouwspeelgoed bevat LEGO minifiguren van de Mandalorian en een Tusken Raider, een LEGO figuur van het Kind (ook wel bekend als Baby Yoda), plus coole wapens voor urenlange rollenspellen. De set is een leuk cadeau voor jonge fans van Star Wars: The Mandalorian en bevat duidelijke instructies, zodat zelfs beginnende LEGO bouwers met plezier kunnen bouwen.

Een sterrenstelsel vol leuks
Al sinds 1999 creëert de LEGO Groep beroemde ruimteschepen, voertuigen, locaties en personages uit het Star Wars universum. LEGO Star Wars is inmiddels het succesvolste thema.

 • Kinderen kunnen scènes uit seizoen 2 van Star Wars: The Mandalorian naspelen en hun eigen verhalen bedenken met de speederbike en de projectielen in dit Problemen op Tatooine (75299) bouwspeelgoed.
 • Inclusief LEGO® minifiguren van de Mandalorian en een Tusken Raider, beide met wapens voor spannende gevechten, plus een LEGO figuur van het Kind (het populaire personage dat liefkozend Baby Yoda wordt genoemd).
 • De speeder heeft een zitplaats voor een LEGO® minifiguur en een zadeltas waar het Kind in kan zitten. De set bevat ook een bouwbare Tusken schuilhut en een katapult met veermechanismegeschut voor de Tusken Raider.
 • De speeder is ca. 3 cm hoog, 13 cm lang en 3 cm breed. Je kunt deze set uitstekend combineren met andere LEGO® Star Wars™ bouwsets voor nog meer creatieve speelmogelijkheden.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?