De eerste drie LEGO Star Wars helmen die in 2020 gelanceerd werden, waren een ongelofelijk succes. Dit jaar heeft LEGO twee nieuwe helmen gelanceerd, de LEGO 75304 Darth Vader en LEGO 75305 Scout Trooper. Het is overduidelijk dat het Galactisch Keizerrijk het dit jaar voor het zeggen heeft. Kevin haalde de Speeder Bike van stal, zette zijn LEGO Scout Trooper helm op. Hoe het hem is bevallen lees je in deze review.


Scout Troopers maken hun intrede in het Star Wars universum bij een Speeder Bike achtervolging tijdens de ‘Battle of Endor’ in Star Wars: Return of the Jedi. Ze dragen vooral lichte uitrusting waardoor ze aan mobiliteit winnen tijdens de heftige gevechten of Speeder Bike achtervolgingen. In hun kenmerkende helmen is een vizier ingebouwd. Dit zorgt ervoor zorgt dat de reactietijd van de Trooper verbeterd wordt tijdens het besturen van een Speeder Bike. Toch delven deze Troopers toch altijd het onderspit tijdens een achtervolging. Tijd voor een evaluatie lijkt me.

Scout Trooper Star Wars
www.starwars.com

De helm kan ook gedeeltelijk naar boven getrokken worden zodat het gezicht zichtbaar wordt. Dit in tegenstelling tot de Stormtrooper helm waarbij dit niet mogelijk is. Buiten het besturen van een Speeder Bike, zijn Scout Troopers ook uitstekende scherpschutters die getraind zijn in het verzamelen van inlichtingen voor tactische doeleinden.

75304 Scout Trooper helmet

Maar genoeg achtergrond over de Scout Troopers. Jij bent hier natuurlijk voor de review van de LEGO set. We beginnen bij het begin, dus bij de doos. De stijl van de doos is in dezelfde lijn als de vorige helmen. De helm prijkt op de voorkant en wordt uitgelicht dankzij de rode gloed die je achter de helm ziet. Door de combinatie met de zwarte achtergrond krijg je een premium gevoel als je de doos in handen hebt. In de doos vind je vijf genummerde zakjes, een instructieboek en een stickervel met 15 stickers. De set bevat 471 onderdelen, waardoor de helm daarmee de kleinste uit de reeks is. Met een adviesprijs van €59,99 en een gemiddelde van €0,12 cent/steen ligt de set in dezelfde lijn als alle andere Star Wars sets. 


De bouw en speelfuncties


75304 Scout Trooper helmet

Bij de bouw van de vorige helmen begon je met de standaard waarop de helm rust. Met de LEGO Star Wars 75305 Scout Trooper Helmet begin je eerst met de basis van de helm. De bouw start bij de binnenkant van de helm en van daaruit bouw je verder aan het vizier, die uit verschillende 1×2 en 1×4 zwarte gebogen ‘slopes’ bestaat.

Boven het vizier kleef je de eerste sticker van de set. Nu hoeven stickers niet perse afbreuk aan een set te zijn als ze goed gebruikt worden. Als je een product uitbrengt die gericht is op de AFOL en die gelabeld is als ‘Premium Quality’, dan verwacht je zeker geen stickers op een prominente plaats als de voorkant (of de zijkant). De stickers hebben niet dezelfde kleur als de steentjes, waardoor het afgewerkt product niet de ‘Premium Quality’ verdient zoals vermeld staat op de website. Het is zonde dat we hier kritisch over moeten zijn, want de set heeft enkele leuke bouw momenten. De bouw van het vizier is een van de hoogtepunten van de set.

75304 Scout Trooper helmet

De grijze grilles en de zwarte Technic ring vormen het verluchtsysteem van de helm. Ze worden nadien omringd door witte gebogen onderdelen die de gedetailleerde voorkant helemaal afmaken. De twee zijkanten zijn gemaakt met verschillende steentjes, waaronder de recente toegevoegde 2×6 witte steen (geïntroduceerd in 2021). De zijkanten zijn ook licht asymmetrisch. De rechterzijde heeft een Imperial zegel die – jammer genoeg – uit een sticker element bestaat. De bouw van de twee zijdes is voor de rest identiek, maar voelen niet repetitief aan. De kenmerkende “look” van de Scout Trooper helm heeft LEGO perfect weten overbrengen.


Conclusie


75304 Scout Trooper helmet

LEGO Star Wars 75305 Scout Trooper Helmet is de kleinste helm uit de reeks, maar dat wil niet zeggen dat hij moet onderdoen voor de andere modellen. De bouwervaring is verfrissend en anders, maar toch voelt het ook vertrouwd aan. Plaats je de Scout Trooper alleen op de kast of tussen de andere Star Wars helmen, dan zal hij telkens de aandacht trekken die hij ook verdient.

Het is een set die weinig introductie nodig heeft voor bestaande fans. Tevens is het een ideale set voor mensen die net starten met het verzamelen van de Star Wars helmen. Het bouwproces is prettig en het uiteindelijke resultaat mag er zijn.

De Star Wars Helmets-lijn bestaan – volgens de website van LEGO – uit premium verzamelobjecten die gericht zijn op de AFOL-markt. Door de stickers verdwijnt dat premium gevoel dat je hoort te hebben bij deze sets. Met name omdat de kleur van de stickers te veel verschilt van de LEGO steentjes. Gelukkig vallen de stickers niet al te goed op als je de set op een afstand bekijkt. Het is verder een authentiek en accuraat afgewerkt product.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?