Zondag 19 april kwam de LEGO Star Wars 75522 Mini Boost Droid Commander polybag beschikbaar in het LEGO VIP beloningscentrum. Voor 1350 punten kon de set door middel van een code toegevoegd worden aan een eerst volgende bestelling. Peter heeft de set weten te bemachtigen en besloten er een review over te schrijven.


De polybag was vorig jaar voor het eerst verkrijgbaar bij het bestellen van zijn ‘grote broer’ de LEGO Boost 75253 Droid Commander. Tot en met 15 september 2019 werd de polybag gratis toegevoegd. Ik verwacht dat er destijds beperkt gebruik is gemaakt van de promotie. De prijs op de secundaire markt lag op een gegeven moment namelijk rond de €100,.

De polybag is heel basic. De voorkant bevat geen visual van de set, iets wat doorgaans ook bij de Monthly Mini Builds het geval is. De inhoud bestaat uit 62 onderdelen en een sheet met de bouwinstructies. De set was beschikbaar voor 1350 punten, wat zich vertaald in een prijs van €9. Hiermee komt het gemiddelde uit op €0,15 per onderdeel.

LEGO Star Wars 75522 Mini Boost Droid Commander

De set bestaat uit drie droids, namelijk een Mouse Droid, R2-D2 en een Gonk Droid. De Mouse Droid is al de vijfde iteratie en uniek qua bouw. Dit is best een bijzonder gegeven, omdat de Mouse Droid uit een beperkt aantal onderdelen bestaat. Van de vijf verschillende versies is deze uitvoering degene die het dichts in de buurt komt van het bronmateriaal. Het gebruik van de slopes aan beide zijkanten geeft de droid de juiste vorm.

LEGO Star Wars 75522 Mini Boost Droid Commander

De 2016 uitvoering van R2-D2 is al in een aantal sets verschenen en daardoor geen extra aandacht nodig heeft. Dit geldt niet voor de Gonk Droid. De uitvoering van de Droid in deze set is een geheel nieuwe versie. De kleurencombinatie van lichtgroen, geel en grijs is geslaagde combi geworden. Op het eerste gezicht lijkt de Droid van goede wil, maar zijn cirkelzaag en hamer doet toch anders vermoeden. De Droid is er klaar voor om de boel eens flink te verbouwen.

LEGO Star Wars 75522 Mini Boost Droid Commander

De drie Droids worden geplaatst op een display die geheel gebouwd is met behulp van de SNOT techniek. De witte 2×2 Roof Tile Bricks en de 2×4 Tile met print zijn unieke onderdelen en komen maar in een handjevol sets voor. De bouw van de complete set is in 5 minuten geklaard en daarmee niets meer dan een aangenaam tussendoortje.

LEGO Star Wars 75522 Mini Boost Droid Commander

Conclusie

De LEGO Star Wars 75522 Mini Boost Commander polybag is een leuke toevoeging aan je Star Wars collectie. De set is vanwege zijn beperkte beschikbaarheid het verzamelen waard, maar kan desondanks prima nagebouwd worden door zelf de onderdelen te kopen. Het is jammer dat de polybag destijds al binnen 2,5 uur uitverkocht was via het VIP Rewards Centre. Daardoor hebben heel wat Star Wars liefhebbers de set misgelopen. De set was bedoeld als een leuke opwarmer voor LEGO Star Wars May the 4th 2020, maar LEGO heeft er eerder voor gezorgd dat verzamelaars een wrange nasmaak kregen.

4.5 4 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?