“It’s a-me, Mario!” Sinds kort wandelt, springt en stampt Super Mario ook door de wereld van LEGO. Met verschillende uitbreidingen kun je allerlei uitdagende levels maken. Met de LEGO Super Mario 71361 Character Packs kun je nog meer uit je Super Mario spel halen. Zijn deze vijanden de moeite waard of kun je er beter overheen springen? Chris zocht het voor je uit.


Anders dan bij de Collectable Minifigures (CMF), moet je bij de Character Packs de personages volledig opbouwen uit LEGO bouwsteentjes. Elk zakje kost €3,99 en bevat een instructieboekje en 23 onderdelen. Enkele daarvan zijn uniek voor de LEGO Super Mario reeks, zoals de platforms, onderdelen met print en natuurlijk de Tile met sticker (actiesteen) die je met de grote Super Mario kunt scannen. Het is dan ook niet zo erg dat de prijs per onderdeel op €0,17 ligt.

LEGO Super Mario 71361 Character Packs


De bouw en (speel)functies

Paragoomba, Fuzzy, Spiny, Buzzy Beetle, Bullet Bill, Bob-omb, Eep Cheep, Blooper, Urchin of Peepa? Een van deze tien personages vind je in de LEGO Super Mario 71361 Character Packs – Serie 1. Inderdaad, serie 1. Dus de kans bestaat dat LEGO meer van deze Character Packs gaat uitbrengen. Maar wat heeft de eerste reeks te bieden? Let’s-a go!

LEGO Super Mario 71361 Character Packs

De bouw is niet ingewikkeld, maar het eindresultaat is precies wat je van LEGO Super Mario mag verwachten. Bob-omb, Buzzy, Bullet Bill en hun trawanten zijn niet alleen leuk als verzamelobject, maar je kunt ze ook gebruiken om je Super Mario levels nog meer uitdaging te geven. Blooper, Urchin, Eep Cheep, Bullet Bill, Fuzzy en Paragoomba delen (helaas) dezelfde sticker en je verdient 1 muntje als je met Super Mario verslaat.

LEGO Super Mario 71361 Character Packs

De schildpadden Buzzy Beetles en Spiny leverende iets meer op als Mario ze stompt, namelijk drie muntjes. Daarnaast zijn hun schild-elementen nieuw in de LEGO Super Mario reeks en deze kleurstelling is uniek voor de Character Packs. Voor verzamelaars is ook Urchin – de paarse vis met spikes – interessant vanwege de unieke en nieuwe onderdelen.

LEGO Super Mario 71361 Character Packs

Wat betreft de spelelementen zijn Bob-om (bom) en Peepa (spook) het meest interessant. Zodra je Bob-omb scant, gaat er een timer in werking. Zodra deze afloopt, wordt Super Mario verlamt als hij nog steeds aan het scannen is. Peepa het spook kan alleen verslagen worden als eerst Star Power-up wordt gescand. Voor de tactische spelers zijn de laatste wellicht het meest interessant voor het spel.

LEGO Super Mario 71361 Character Packs


Conclusie

LEGO Super Mario 71361 Character Packs

Net als de CMF hebben LEGO Super Mario 71361 Character Packs een hoge verzamelwaarde. De meeste Super Mario fans zullen deze collectie vijanden aan hun verzameling willen toevoegen. Qua speelelementen is het jammer dat zes van de tien personages dezelfde speelmogelijkheden hebben. Bob-omb en Peepa bieden het meeste uitdaging en zullen hoogstwaarschijnlijk het meest gekocht worden. Ondanks de beperkte speelmogelijkheden is het leuk om ze aan je levels toe te voegen.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO Super Mario
 • Naam set: Character Packs
 • Setnummer: 71361
 • Onderdelen: 23
 • Verkoopadviesprijs: €3,99
 • PPP: € 0,17
 • Release: augustus 2020
 • Te koop bij: Amazon.nl | Amazon.de | Bol.com | Fun.be | LEGO.com

Productomschrijving:

Fans kunnen unieke LEGO® Mario™ levels maken met de 10 personagepakketten om te verzamelen (71361). Elke verpakking bevat een verrassingspersonage om zelf te bouwen en een actiesteen om te gebruiken in LEGO® Super Mario™ levels. Welke zou het worden? Een Paragoomba, Fuzzy, Spiny, Buzzy Beetle, Bullet Bill, Bob-omb, Eep Cheep, Blooper, Urchin of Peepa? De personages zijn ontworpen om te worden gecombineerd met de Avonturen van Mario startset (71360), die de LEGO Mario figuur bevat, voor nog meer speelmogelijkheden.

Coole digitale tools
Iedere verpakking is inclusief bouwinstructies, maar je vindt ze ook in de gratis LEGO Super Mario app. En met de digitale weergavetools in de app wordt bouwen nog leuker. Daarnaast beschikt de app over een veilig forum om ideeën te delen en inspiratie op te doen voor andere leuke, creatieve manieren om te bouwen en te spelen.

Onbeperkte mogelijkheden
De LEGO Super Mario speelsets zijn een geweldig cadeau voor kinderen. Met de startset, uitbreidingssets en power-uppakketten komt een geliefd personage tot leven in de echte wereld en ontdekken kinderen niet alleen onbeperkte uitdagingen, maar ontwikkelen ze ook hun probleemoplossend vermogen.

 • Fans kunnen hun LEGO® Super Mario™ universum uitbreiden met de Personagepakketten (71361). Elk pakket bevat een leuk personage om zelf te bouwen en een actiesteen voor nog meer speelmogelijkheden met de LEGO® Mario™ figuur (niet inbegrepen).
 • Er zijn 10 unieke personages om te verzamelen, te bouwen en toe te voegen aan LEGO® Super Mario™ levels: een Paragoomba, Fuzzy, Spiny, Buzzy Beetle, Bullet Bill, Bob-omb, Eep Cheep, Blooper, Urchin en Peepa.
 • Je hebt de Avonturen met Mario startset (71360) met de LEGO® Mario™ figuur nodig om met deze sets te spelen. Als LEGO Mario op de personages springt om munten te verdienen, reageert hij op verschillende manieren.
 • Een personagepakket om te verzamelen is een leuk cadeau voor een verjaardag, de feestdagen of als verrassing voor zomaar tussendoor voor kinderen vanaf 6 jaar. Zo kunnen ze hun LEGO® Super Mario™ startset uitbreiden met nieuwe speelmogelijkheden.
 • Combineer deze personages met de Avonturen met Mario startset, bouw iets nieuws en voeg ook de LEGO® Super Mario™ uitbreidingssets toe voor de leukste solomissies en spannende wedstrijdjes met familie en vrienden.
 • In de gratis LEGO® Super Mario™ app vind je digitale bouwinstructies, coole weergavetools, inspiratie voor creatieve manieren om te spelen en meer. Ga naar LEGO.com/devicecheck voor een lijst met compatibele Android- en iOS-apparaten.
 • Kinderen kunnen zowel alleen als met vrienden spelen met de interactieve LEGO® Super Mario™ speelsets, waarin een geliefd personage tot leven komt in de echte wereld. Ze kunnen oneindig veel creatieve uitdagingen bedenken door de sets uit te breiden en op verschillende manieren te bouwen.
5 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?