Het nieuwe jaar heeft een hoop uitdagingen in petto voor LEGO Super Mario. Nee, hij hoeft het niet op te nemen tegen het gemuteerde coronavirus, maar makkelijk gaat hij het niet krijgen met alle uitbreidingssets die op stapel liggen. Met LEGO Super Mario 71380 Master Your Adventure Maker Set kun je het avontuur nog interessanter maken. Chris bouwde de levels, speelde het spel en ging met Super Mario over de eindstreep. Hoe deze set door de keuring kwam, lees je in deze review.


LEGO Super Mario 71380 Master Your Adventure Maker Set

In deze Master Your Adventure Maker Set zitten zes genummerde zakjes en een ongenummerde zak met de gekleurde Plates. De set bestaat uit 366 onderdelen en met een verkoopadviesprijs van €59,99 komt de prijs per onderdeel uit op €0,16. Dat is behoorlijk hoog, want bij veel andere LEGO Super Mario sets ligt dit gemiddelde een stuk lager. Het ontbreken van een instructieboek was in dit geval een klein probleem, omdat ik dit review-exemplaar kreeg voordat de app een update had gekregen.


De vijanden


LEGO Super Mario 71380 Master Your Adventure Maker Set

De LEGO Super Mario 71380 Master Your Adventure Maker Set kent grote en kleine vijanden. De eerste die je tegenkomt is Bob-omb, een venijnig bommetje die je zo vaak als mogelijk kunt scannen. Maar pas op, scan hem niet als hij explodeert. Dan ben je namelijk alle gescande munten kwijt. De andere kleine vijand is Goomba. Hij levert een munt op als Mario hem aanvalt, dit kun je zo vaak herhalen als je wilt.

LEGO Super Mario 71380 Master Your Adventure Maker Set

Er zijn twee versies van Koopa Paratroopa te vinden in de nieuwe LEGO Super Mario producten. Een daarvan zit in deze set. Mario moet drie keer op Koopa Paratroopa springen om hem te verslaan, dat levert je vier munten op. Als je Star Power geactiveerd hebt, kun je hem in een keer verslaan en krijg je 8 munten. Als je het hele level hebt doorlopen, kom je Larry Koopa tegen. Hij is net als Koopa Paratroopa een nieuwe toegeving in de LEGO Super Mario reeks. Net als zijn maatje komt hij met een hoop nieuwe onderdelen. Dat hij de eindbaas is, wordt gauw duidelijk. Hij is namelijk het moeilijkste te verslaan van alle vijanden. Je moet zes keer op hem springen voor hij het opgeeft, dat levert je 10 munten op. Maar ook voor hem geldt: met Star Power gaat het een stuk makkelijker en levert het je ook dubbele munten op. Maar hoe kom je eigenlijk aan deze superkracht?


De bouw en speelfuncties


LEGO Super Mario 71380 Master Your Adventure Maker Set

Maker Machine en Action Bricks

Deze set heeft een hoop nieuwe snufjes om de levels voor LEGO Super Mario nog uitdagender te maken. Een daarvan is de Maker Machine. De bouw van de machine is een leuk begin van het avontuur. Zodra het gevaarte klaar, is kun je een van de Action Bricks – die met vraagteken of met een klok – in de machine stoppen. Ze Mario op de machine, druk op de rode knop en de Action Brick wordt geactiveerd. Het leuke van deze steentjes is dat je ze kunt programmeren en ze een functie kan toewijzen. Twee van de drie leveren Star Power op, maar wil je het spel een nieuwe wending geven, dan kun je ze dus ook anders programmeren. Zo kun je een Super Mushroom, een Poison Mushroom of 10 munten ontvangen. Met de derde Action Brick krijg je bonus tijd – iets wat in deze set goed kunt gebruiken. De hoeveelheid tijd kun je ook vooraf bepalen.

LEGO Super Mario 71380 Master Your Adventure Maker Set

Yellow Warp Pipe

It’s Super Mario time! Maar de tijd tikt wel flink door in de Master Your Adventure Maker Set. Door de standaard groene Warp Pipe aan het begin van je level te vervangen door deze splinternieuwe, gele variant, maak je het jezelf een stuk moeilijker. Zodra Super Mario in de Yellow Warp Pipe wordt gezet, begint de klok te tikken. Je hebt alleen geen 60 seconden om de finish te bereiken, maar slechts 30 seconden. De druk wordt nog eens opgevoerd door de snelle muziek uit Super Mario 64! Haast is geboden of je moet onderweg nog wat bonustijd weten te scoren. Afgezien van de maker Machine en de Yellow Warp Pipe, zijn er ook een hoop eilandjes die je tussendoor kunt bouwen en aan je level kunt toevoegen. 

LEGO Super Mario 71380 Master Your Adventure Maker Set

Koopa Paratroopa in de wolken

Nu de klok op 30 seconden staat en de tijd hard wegtikt, lukt het om Koopa Paratroopa op tijd te verslaan? Hoe je dat aanpakt, heb je al in deze review kunnen lezen. Je treft deze vijand in zijn natuurlijke habitat, op een eiland met grass, tussen de wolken. Dit plekje is opgebouwd uit nieuwe half-ronde Plates, opgeleukt met typische Super Mario bomen en wolken. De bouw is een leuke afwisseling ten opzichte van de eerdere eilandjes in deze set. 

LEGO Super Mario 71380 Master Your Adventure Maker Set

Via het lava naar de kerker

Als je het level chronologisch opbouwt, komt LEGO Super Mario – na het verslaan van Koopa Paratroopa – in de bloedhitte terecht. Via Dark Orange blokken baant hij zich een weg door de lava. Om dit avontuur nog verder vorm te geven, bouw je trapsgewijze torens om op een hoger niveau te kunnen komen en een kasteel-vorig plateau dat je op meerdere manieren kunt inzetten. Hoe? Dat ontdek je bij de finish van deze review.

LEGO Super Mario 71380 Master Your Adventure Maker Set

Slider platform

Wil je meer obstakels onderweg tegenkomen? Dat kan! In de Master Your Adventure Maker Set, vind je ook een Slider-platform. Via dit bewegende plateau kan Mario zich van het ene eiland naar het andere eiland verplaatsen. Jij bepaalt of je dat laag bij de grond doet, of hoog in de lucht. Zodra Super Mario op de scanbare Tile staat, begint er Dungeon-muziek te spelen om de spanning op te voeren. Zolang Mario blijft staan, verdient hij punten. Maar pas op! De Tile is glad en een smak is zo gemaakt. En dat zou zonde zijn zo vlak voor de finish. 


Conclusie


LEGO Super Mario 71380 Master Your Adventure Maker Set

Hoewel de Master Your Adventure Maker Set best prijzig is, heeft de set een hoop uitdagingen te bieden. Vooral de nieuwe Yellow Warp Pipe is een welkome toevoeging. Een beetje tijdsdruk maakt het spelen van de levels nog uitdagender. Daarnaast is het ook fantastisch dat je zelf de effecten van de Action Bricks kunt bepalen. Daarmee kun je niet alleen jezelf, maar ook andere spelers verrassen. Verder is de Maker Machine een leuke tool en is de toevoeging van de vijanden Larry Koopa en Koopa Paratroopa ook heel fijn. En je kunt zelfs een heus kasteel bouwen! Heb je dit al op de foto gezien?

In de LEGO Super Mario uitbreidingssets van 2021 wordt ook het giftige paars geïntroduceerd. Het is jammer dat je daar in deze set vrijwel niet mee in aanraking komt. Desalniettemin is LEGO Super Mario 71380 Master Your Adventure Maker Set een goede aanvulling op de originele LEGO Super Mario 71360 Adventures With Mario Starter Course.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO Super Mario
 • Naam set: Master Your Adventure Maker Set
 • Setnummer: 71380
 • Onderdelen: 366
 • Verkoopadviesprijs: €59,99
 • PPP: €0,16
 • Release: Januari 2021
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

Jonge bouwers kunnen hun LEGO® Super Mario™ startset en uitbreidingssets aanpassen voor nog meer unieke levels met deze spannende Makersset: Beheers je avonturen (71380). De set bevat een Aanpassingsmachine om de beloningen van het Tijdblok en de 2 Itemblokken te selecteren. Deze modulaire bouwset heeft ook een schuifplatform, gekleurde LEGO onderdelen waarop LEGO® Mario™ (figuur is niet inbegrepen) op verschillende manier reageert en een Speciale Buis: Sprint 30 waarmee spelers coole nieuwe levels kunnen ontwerpen.

Beroemde vijanden
Deze LEGO Super Mario set is inclusief figuren van Larry, een Goomba, Bob-omb en Koopa Paratroopa voor nog meer speelplezier. Bekijk ook de gratis LEGO Super Mario app met intuïtieve weergavefuncties om het bouwen te ondersteunen, een heleboel tips voor creatief bouwen en spelen en nog veel meer.

Leuke wedstrijdjes De LEGO Super Mario speelsets brengen een legendarisch Nintendo® personage tot leven in de echte wereld. Speel samen of alleen!

 • Inclusief LEGO® speelgoedfiguren van 4 bekende Super Mario™ vijanden – Larry en een Goomba, Bob-omb en Koopa Paratroopa – voor nog meer speelplezier.
 • Met een Aanpassingsmachine, een Aanpasbaar Tijdblok en 2 Aanpasbare Itemblokken waarmee spelers hun eigen beloningen kunnen kiezen, plus een Speciale Buis: Sprint 30 voor extra leuke interactieve speelmogelijkheden.
 • De set bevat een schuifplatform en een heleboel LEGO® onderdelen waarmee kinderen nieuwe uitdagingen kunnen bouwen en LEGO® Mario™ (figuur is niet inbegrepen) op verschillende manieren kunnen laten reageren.
 • Deze 366-delige LEGO® bouwset is een leuk cadeau voor een verjaardag of de feestdagen voor creatieve kinderen vanaf 6 jaar, waarmee ze hun Avonturen met Mario startset (71360) kunnen uitbreiden. Die hebben ze nodig voor interactief speelplezier.
 • De gratis LEGO® Super Mario™ app bevat bouwinstructies, inspiratie voor creatieve manieren om te bouwen en spelen en nog veel meer. Ga naar LEGO.com/devicecheck voor een lijst met compatibele Android- en iOS-apparaten.
 • Met de LEGO® Super Mario™ speelsets komt een geliefd personage tot leven in de echte wereld. Fans kunnen eindeloze unieke levels bedenken, uitbreiden en aanpassen om alleen of samen met vrienden te spelen.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?