Van de drie uitbreidingssets die er tijdens de Super Mario winter 2021 releases zijn uitgebracht is LEGO Super Mario 71381 Chain Chomp Jungle Encounter de kleinste en goedkoopste van de drie. Geldt voor deze set dan ook het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’? Peter ging op onderzoek uit en hieronder lees je zijn bevindingen.


De inhoud van de doos bestaat uit drie genummerde zakjes met LEGO. Dit is een aardige hoeveelheid als je bedenkt dat de set uit maar 160 onderdelen bestaat. Net als bij de andere Super Mario sets is de bouwinstructie te vinden in de Super Mario app of online op LEGO.com. De LEGO adviesprijs voor deze 160 onderdelen is €24,99, wat neerkomt op €0,16 per onderdeel. Tussen de onderdelen zitten een aantal unieke vanwege de prints of kleur, alsook volledig nieuwe onderdelen die of nog niet eerder zijn verschenen of maar in een handvol sets. Desondanks heb ik het gevoel dat de prijs iets te hoog is voor wat je ervoor terugkrijgt.


De vijanden


De twee vijanden van Super Mario in deze set zijn Bramball en Chain Chomp. Bramball is meteen herkenbaar aan zijn twee lange stekelige benen en oranje hoofd. Het enige verschil tussen de computerspel- en LEGO versie is de vorm van zijn hoofd. In het computerspel is zijn hoofd rond als een bal en in deze LEGO set is zijn hoofd vierkant. De manier om hem te verslaan is wel hetzelfde gebleven, namelijk door op zijn hoofd te springen. Chain Chomp is de hoofdrolspeler van deze uitbreidingsset. Zijn grote zwarte hoofd zit vast aan een ketting en hij blaft als een hond. Aangezien hij graag bijt met zijn scherpe tanden is het verstandig om bij hem uit de buurt te blijven. Zowel Bramball als Chain Chomp maken voor het eerst hun opwachting in een Super Mario set.

LEGO Super Mario 71381 Chain Chomp Jungle Encounter


De bouw en speelfuncties


Zoals eerder al is aangegeven zitten de onderdelen in drie genummerde zakjes. Met zakje één wordt Bramball gebouwd, met zakje twee de boom en de wipwap-mechanisme, waar Chain Chomp op komt te liggen, en met het derde zakje wordt Chain Chomp in elkaar gezet. De bouw van de set is simpel en biedt bijna geen uitdaging. Na ongeveer een kwartier is de zet klaar voor gebruik.

LEGO Super Mario 71381 Chain Chomp Jungle Encounter

Net als de andere twee sets speelt de challenge zich af in het paarse Cassis moeras. Op het hoofd van Bramball zit een Scan Tile, elke keer als je op zijn hoofd springt, krijg je een munt. Hier zit geen limiet op. Onder de ketting van Chain Chomp zit een Scan Tile verstopt, deze Tile kun je pas bereiken als je Chain Chomp hebt verslagen. Onder de voorkant van de wipwap, net voor Chain Chomp zijn snuit, zit een bruine plank. Hier moet je heel hard op springen. Als je hard genoeg springt, dan vliegt Chain Chomp van de wipwap en schiet zijn ketting los. De Scan Tile achter de wipwap is nu bereikbaar. Op deze Tile kun je maximaal drie keer springen. Afhankelijk van de snelheid waarmee je drie keer op de tag springt krijg je een hoeveelheid munten. Hoe sneller je springt, des te meer munten je kunt verdienen.

LEGO Super Mario 71381 Chain Chomp Jungle Encounter

Op de onderkant van Chain Chomp zijn lichaam zit ook Scan Tile bevestigd. Met deze Tile kun je geen punten verzamelen, hij is meer bedoeld als een vette knipoog naar het computerspel. Als je op de tag springt, dan hoor je het het blaffende geluid van een hond die we ook kennen van de Super Mario spellen. De reactie van Super Mario op dit blaffende geluid is elke keer anders en is vooral grappig voor kinderen.

LEGO Super Mario 71381 Chain Chomp Jungle Encounter


Conclusie


LEGO Super Mario 71381 Chain Chomp Jungle Encounter

Bij LEGO Super Mario 71381 Chain Chomp Jungle Encounter krijg je het gevoel van goedkoop is duurkoop. Ondanks dat deze set de goedkoopste is van de drie uitbreidingssets, is de prijs van deze set in verhouding tot het aantal onderdelen – zelfs met de nieuwe/unieke onderdelen in het achterhoofd – te hoog. Een LEGO adviesprijs van €19,99 of zelfs nog goedkoper had de verhoudingen beter weergegeven. Ook qua spelbeleving komt deze set niet echt uit de verf. Er zit weinig tot geen uitdaging in en zal daardoor snel vervelen. Een pluspunt is de tag van Chain Chomp, deze geeft je even het gevoel dat je in een echt Super Mario spel bent beland. Het blaffen en de reactie van Super Mario hierop valt in goede aarde bij de kinderen, die liggen elke keer weer in een deuk van het lachen. Mocht je deze set een keer tegenkomen in de aanbieding dan is hij de aanschaf wel waard, want Bramball en Chain Chomp mogen niet ontbreken in jouw Super Mario collectie.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO Super Mario
 • Naam set: Chain Chomp Jungle Encounter
 • Setnummer: 71381
 • Onderdelen: 160
 • Minifigures: 2
 • Verkoopadviesprijs: €24,99
 • PPP: €0,16
 • Release: Januari 2021
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

Bouwers kunnen een uitdagend nieuw level in het Cassismoeras toevoegen aan hun LEGO® Super Mario™ wereld met deze Uitbreidingsset: Chain Chomp-junglegevecht (71381). Een geweldig cadeau voor jonge avonturiers met figuren van een Bramball en een Chain Chomp die LEGO® Mario™ (figuur is niet inbegrepen) moet verslaan, een platform om de Chain Chomp van af te beuken en een muntenblok voor extra digitale munten. (Let op: de 71360 Avonturen met Mario startset is vereist voor interactief speelplezier.)
Coole app Voor deze set is een gratis LEGO Super Mario app beschikbaar met intuïtieve functies die helpen bij het bouwen, inspirerende bouw- en speelideeën en een veilig forum waarop kinderen hun creaties kunnen delen.
Eindeloze mogelijkheden LEGO Super Mario speelsets laten kinderen in de echte wereld op een nieuwe manier spelen met een beroemd personage. Met de startset, uitbreidingssets en power-uppakketten kunnen fans hun eigen levels bouwen voor leuke wedstrijdjes, samen of alleen.

 • Kinderen kunnen een springuitdaging in het Cassismoeras toevoegen aan hun LEGO® Super Mario™ startset en wedstrijdjes houden met hun vrienden met deze leuke Uitbreidingsset: Chain Chomp-junglegevecht (71381).
 • Deze unieke speelgoedset bevat LEGO® figuren van 2 bekende Super Mario™ vijanden – een Chain Chomp en Bramball – die LEGO® Mario™ (figuur is niet inbegrepen) moet verslaan.
 • De set bevat een springplatform om de Chain Chomp uit de weg te beuken en een muntenblok waarmee spelers extra digitale munten kunnen verdienen.
 • Deze 160-delige LEGO® bouwset is een leuk cadeau voor een verjaardag of de feestdagen voor kinderen vanaf 7 jaar, waarmee ze hun Avonturen met Mario startset (71360) kunnen uitbreiden. Die hebben ze nodig voor interactief speelplezier.
 • Deze module is ca. 10 cm hoog, 21 cm breed en 15 cm diep in de standaardopstelling en kan op een heleboel verschillende manieren worden omgebouwd of gecombineerd met andere LEGO® Super Mario™ sets.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?