Voor de liefhebbers van het thema Super Mario is het jaar 2021 goed begonnen. Bij de winterreleases zitten drie uitbreidingssets. Eén van die uitbreidingssets is LEGO Super Mario 71382 Piranha Plant Puzzling Challenge. Hoe uitdagend is deze Piranha Plant Puzzel? Is het simpel op te lossen of moet je er echt moeite voor doen? Hieronder lees je het antwoord. 


De inhoud van de doos bestaat uit vier genummerde zakjes met LEGO. Er bevindt zich geen fysieke bouwinstructie in de doos. Deze is beschikbaar in de LEGO Super Mario app of op LEGO.com. De set bestaat uit 267 onderdelen. Met een LEGO adviesprijs van €29,99 komt dit neer op €0,11 per onderdeel.


De vijanden


De set bevat drie vijanden, twee identieke Piranha Plants en Spiny. Spiny is het kleinste van het stel en ziet er niet al te vriendelijk uit met zijn boze blik en scherpe punten op zijn rode schild. Spiny is voorzien van een Scan Tile op zijn rug. Zijn eerste opwachting in een set was in LEGO Super Mario 71361 Character Pack Series 1, deze versie zien we nu terug in de uitbreidingsset.

De Piranha Plant is al twee keer eerder voorgekomen in een set, zijn hoofd en mond zijn vergeleken met de andere twee sets identiek, alleen de bevestiging aan de stam van de plant is anders uitgevoerd. In deze set zit de Piranha Plant gepositioneerd tussen twee Scan Tile-blokken en kan hij met zijn hoofd heen en weer stuiteren tussen de twee blokken. Met zijn grote mond met scherpe tanden is het raadzaam om niet al te dicht in de buurt te komen van de plant.

LEGO Super Mario 71382 Piranha Plant Puzzling Challenge


De bouw en speelfuncties


Nadat als eerste Spiny in elkaar is gezet, is het tijd voor het bouwen van de set. De Piranha Plant Puzzling Challenge vindt plaats in het paarse Cassismoeras. De set bestaat uit vier eilandjes, drie paarse en één groene. Spiny is slim en heeft plaats genomen op het groene eiland. Op de andere drie eilanden bevinden zich drie plateaus, die met tandwielen met elkaar verbonden zijn. Op het eerste plateau staat een soort wipwap waar Super Mario op plaatsneemt. Door het plateau te draaien is het de bedoeling dat één van de uiteinden van de wipwap onder de kin van één van de Piranha Plants wordt geplaatst. Zodra de wipwap in de juiste positie is gezet, moet Super Mario op het andere uiteinde springen zodat de kop van de Piranha Plant omklapt waarna Mario op de vrijgekomen Scan Tile kan springen.

LEGO Super Mario 71382 Piranha Plant Puzzling Challenge

Hier zit meteen de uitdaging in. Zodra Super Mario de Scan Tile heeft aangeraakt moet hij binnen 12 seconden één van de andere twee, van de in totaal drie Scan Tiles, aanraken. Is dit niet binnen de tijdslimiet van 12 seconden gelukt, dan krijgt Super Mario geen munten aan zijn totaal toegevoegd. Om het spel niet te gemakkelijk te maken, is het nog een aardig gepuzzel om de wipwap op de juiste manier onder de kin van de Piranha Plant te positioneren, voordat het hoofd kan omklappen zodat er een Scan Tile vrijgespeeld wordt.

LEGO Super Mario 71382 Piranha Plant Puzzling Challenge

Er zit nog een klein addertje onder het gras. Zoals hierboven staat aangegeven, zijn er drie Scan Tiles die aangeraakt moeten worden door Super Mario. Dit betekent dat bij één van de twee Piranha Plants een loos blokje (de bruine) zit. Het is aan te raden om – voordat je met het spel begint – te kijken hoe de Piranha Plants zijn gepositioneerd, zodat je tijdens het spel geen kostbare seconden verliest. Nadat je de opdracht hebt voltooid, krijg je één munt. Je kan ook een munt verdienen door tweemaal op de rug van Spiny te springen.

LEGO Super Mario 71382 Piranha Plant Puzzling Challenge

Bouwtechnisch is de set niet al te moeilijk. Voor het bouwen wordt er gebruikgemaakt van een aantal leuke bouwtechnieken waardoor het half uur, de tijd die ongeveer nodig is om de set te bouwen, snel om is.


Conclusie


LEGO Super Mario 71382 Piranha Plant Puzzling Challenge

Net als 71383 Wiggler’s Poison Swamp is deze LEGO Super Mario 71382 Piranha Plant Puzzling Challenge een leuke uitbreidingsset waarmee je je Super Mario parcours uitdagender kunt maken. Qua bouw is het een leuk tussendoortje en wat betreft speelplezier zit het ook wel snor. Met het invoeren van een tijdslimiet van maar 12 seconden waarbinnen je de volgende Scan Tile moet aanraken en het feit dat het positioneren van de wipwap onder de kin van de Piranha Plant best nog wel lastig is, bevat deze set voldoende uitdaging om de challenge aan te gaan.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO Super Mario
 • Naam set: Piranha Plant Puzzling Challenge
 • Setnummer: 71382
 • Onderdelen: 267
 • Minifigures: 3
 • Verkoopadviesprijs: €29,99
 • PPP: €0,11
 • Release: Januari 2021
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

Kinderen kunnen hun LEGO® Super Mario™ wereld uitbreiden voor nog meer plezier met vrienden met deze Uitbreidingsset: Piranha Plant-puzzeluitdaging (71382). De bevat 2 Piranha Plants en een Spiny die LEGO® Mario™ (figuur is niet inbegrepen) moet verslaan, plus een ronddraaiend platform om de Piranha Plants opzij te beuken met als beloning 3 rodemuntenblokken met veel digitale munten. (Let op: de 71360 Avonturen met Mario startset is vereist voor interactief speelplezier.)

Ga voor digitaal
Maak het bouwen van deze set nog leuker met Instructions PLUS in de gratis LEGO Super Mario app. De app bevat ook tips om nieuwe, creatieve levels te bouwen en vormt een veilig forum waarop kinderen hun eigen creaties kunnen delen.

Plezier met Mario in de echte wereld
LEGO Super Mario speelsets brengen een geliefd Nintendo® personage tot leven in de echte wereld. Met de startset, uitbreidingssets en power-uppakketten kunnen fans hun eigen unieke levels maken om samen of alleen mee te spelen.

 • Kinderen kunnen allerlei uitdagingen toevoegen aan hun LEGO® Super Mario™ startset met deze Uitbreidingsset: Piranha Plant-puzzeluitdaging (71382). Laat ze draaien en springen in het giftige Cassismoeras van LEGO stenen!
 • Inclusief LEGO® speelgoedfiguren van bekende Super Mario™ vijanden – 2 Piranha Plants en een Spiny – die LEGO® Mario™ (figuur is niet inbegrepen) moet verslaan.
 • De set bevat een draaiend platform om de Piranha Plants uit de weg te beuken en 3 rodemuntenblokken waarmee spelers veel digitale munten kunnen verdienen door binnen de tijd op alle 3 de blokken te springen.
 • Deze 267-delige LEGO® speelset is een leuk cadeau voor een verjaardag of de feestdagen voor creatieve kinderen vanaf 7 jaar die de Avonturen met Mario startset (71360) al hebben. Die hebben ze nodig voor interactief speelplezier.
 • Deze module is ca. 9 cm hoog, 8 cm breed en 16 cm diep in de standaardopstelling en kan op talloze manieren worden omgebouwd of gecombineerd met andere LEGO® Super Mario™ sets.
 • De gratis LEGO® Super Mario™ app bevat bouwinstructies, inspiratie voor verschillende manieren om te bouwen en spelen en nog veel meer. Ga naar LEGO.com/devicecheck voor een lijst met compatibele Android- en iOS-apparaten.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?