In het LEGO Super Mario thema zijn de nodige nieuwe sets verschenen, waaronder deze LEGO Super Mario 71383 Wiggler’s Poison Swamp. Geeft deze set waarbij je opdrachten moet uitvoeren in het giftige Cassismoeras, voldoende uitdaging? Peter zette zijn 1UP op het spel en heeft de set aan een review onderworpen. Of die het einde van het level heeft bereikt, lees je hieronder.


De inhoud van de doos bestaat uit zes genummerde zakjes met LEGO en twee 8×16 paarse Tiles. Met een totaal van 374 onderdelen en een LEGO adviesprijs van €44,99, komt de prijs per onderdeel op €0,12. Deze prijs is goed vanwege de unieke onderdelen die de set bevat. De meest opvallende zijn de twee paarse 8×16 Tiles.


De vijanden


De set bevat drie vijanden. De eerste en langste is Wiggler. Deze achtpotige rups – met het bloemetje op zijn hoofd – lijkt op het eerste gezicht heel zachtaardig, maar schijn bedriegt. Zodra hij boos wordt, kun je maar beter maken dat je wegkomt. Hoewel het lichaam van de originele Wiggler bestaat uit verschillende ronde bolletjes, heeft LEGO gekozen voor een lichaam dat bestaat uit vierkante blokjes. Dit lijkt de juiste keuze te zijn van LEGO, want het is totaal niet storend. Dit komt omdat door de kleurstelling van zijn gele lichaam, de oranje stippen en paarse voeten en de typische ogen, meteen duidelijk is dat het hier om Wiggler gaat. In tegenstelling tot de andere twee vijanden, heeft Wiggler geen Scan Tile op zijn lichaam waarmee jempunten kunt scoren.

LEGO Super Mario 71383 Wiggler's Poison Swamp

De andere twee Minifigures zijn Koopa Paratroopa en Goomba. Koopa Paratroopa heeft vleugels aan zijn schild gekregen waardoor hij ineens kan vliegen. Wil je Koopa verslaan, dat moet je drie maal op de tag op zijn rug springen. De tag is is een onderdeel van zijn schild. De derde en laatste vijand is Goomba, het paddestoelvormig wezentje. Deze versie van Goomba is uniek voor 2021. Zijn nieuwe gezichtsuitdrukking kwam nog niet voor in eerdere LEGO Super Mario sets. Spring eenmaal op zijn hoofd en je verdient één munt.

LEGO Super Mario 71383 Wiggler's Poison Swamp


De bouw en speelfuncties


De bouw van de set is een leuke vorm van tijdsbesteding. De set bestaat uit een aantal secties, zoals het paarse giftige Cassismoeras, waarover Wiggler zich heen en weer beweegt, de opklapbare loopbrug van Goomba en een vlot waarmee je kunt varen. De bouwtechnieken zijn niet al te moeilijk.

LEGO Super Mario 71383 Wiggler's Poison Swamp

Zoals eerder aangegeven, bevat Wiggler geen Scan Tile op zijn lichaam. De Tile waarmee je Wiggler kan verslaan, is gemonteerd op het plateau waarop Mario plaats moet nemen. Door het plateau met een bepaalde snelheid heen en weer te schuiven, kunnen er munten verdiend worden. Door het heen en weer schuiven van het plateau, wordt ook Wiggler heen en weer geschud. Let wel op dat Mario het Cassismoeras niet aanraakt, want dat wordt hij vergiftigd. Als gevolg gaat zijn buik borrelen en beginnen zijn ogen te draaien. In de periode dat hij vergiftigd is kan, hij geen munten verzamelen of vrijspelen.

LEGO Super Mario 71383 Wiggler's Poison Swamp

Aan het begin van het spel zit Goomba nog verstopt in de opgerolde loopbrug. Goomba kan bevrijd worden door het lichaam van Wiggler met de juiste kracht tegen de hendel te laten botsen. Zodra de loopbrug uitgeklapt is, kan Mario op Goomba zijn hoofd springen en daarmee kostbare munten verzamelen.

LEGO Super Mario 71383 Wiggler's Poison Swamp

Nadat er genoeg munten zijn behaald door op Goomba zijn hoofd te stampen, is het tijd om op het vlot te springen en naar Koopa Paratroopa te varen. Tijdens het varen is het de bedoeling dat er een aantal sierlijke bewegingen met het vlot worden gemaakt, om zodoende meer munten toe te voegen aan het puntentotaal. Als Koopa Paratroopa is bereikt, val hem dan van achteren aan zodat hij op zijn buik valt. Spring daarna drie keer op zijn rug om hem te verslaan en munten te scoren. De Wiggler’s Poison Swamp is voorzien van een supersterblok, die extra beloningen en superkrachten vrijspeelt die Mario kan gebruiken tijdens het spel.

LEGO Super Mario 71383 Wiggler's Poison Swamp


Conclusie


LEGO Super Mario 71383 Wiggler's Poison Swamp

LEGO Super Mario 71383 Wiggler’s Poison Swamp is de grootste en in mijn ogen leukste set van de drie nieuwe uitbreidingssets. De set zit prijstechnisch prima in elkaar en is een genot om te bouwen. De speelelementen zijn heel leuk uitgewerkt. Je moet in het begin even de juiste slag vinden met het heen en weer bewegen van het plateau, Maar zodra je dit onder de knie hebt zal het uitrollen van de loopbrug kinderspel zijn. De nieuwe uitdrukkingen van Mario als hij het giftige Cassismoeras aanraakt, doet het vooral goed bij de kinderen, die liggen elke keer weer dubbel van het lachen. Hoewel de bouwinstructies niet fysiek meegeleverd zijn met de set, zijn ze wel te vinden op LEGO.com en natuurlijk in de Super Mario app. Indien je al een aantal Super Mario sets hebt aangeschaft, dan is deze zeker een aanrader om aan je collectie toe te voegen.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO Super Mario
 • Naam set: Wiggler’s Poison Swamp
 • Setnummer: 71383
 • Onderdelen: 374
 • Minifigures: 3
 • Verkoopadviesprijs: €44,99
 • PPP: €0,12
 • Release: Januari 2021
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving

Ontmoet een Wiggler in het Cassismoeras met deze uitbreidingsset boordevol actie die je kunt toevoegen aan jouw LEGO® Super Mario™ startset! Laat de Wiggler kronkelen en beuk erop om de geheime brug tevoorschijn te toveren. Pas op voor de Goomba die onder de brug verstopt zit. Gebruik het ronddraaiende platform en het vlot om niet in het giftige moeras terecht te komen. Krijg geweldige krachten van het supersterblok en versla de Koopa Paratroopa om jouw legendarische avontuur tot een goed eindete brengen!

 • Jonge bouwers kunnen allerlei soorten uitdagingen in het gevaarlijke Cassismoeras bedenken en toevoegen aan hun LEGO® Super Mario™ startset met deze Uitbreidingsset: Wigglers giftige moeras (71383).
 • Inclusief LEGO® speelgoedfiguren van bekende Super Mario™ vijanden – een Wiggler, Goomba en Koopa Paratroopa – die LEGO® Mario™ (figuur is niet inbegrepen) moet verslaan.
 • De set bevat een schuifplatform, uitvouwbare brug en afneembaar vlot voor allerlei interacties, plus een supersterblok dat spelers extra krachten en betere beloningen geeft.
 • Deze unieke 374-delige speelset is een ideaal LEGO® cadeau voor een verjaardag, de feestdagen of een andere gelegenheid voor kinderen vanaf 7 jaar die de startset (71360) al hebben. Die hebben ze nodig voor interactief speelplezier.
 • Deze creatieve bouwset is ca. 6 cm hoog, 31 cm breed en 26 cm diep in de standaardopstelling en kan worden omgebouwd en gecombineerd met andere LEGO® Super Mario™ sets.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?