In de LEGO Technic 42112 Concrete Mixer Truck review gaan we de baan op en moet er ergens cement gestort worden. Hoe vlot dit met deze vrachtwagen gaat of dat er toch enige kennis vereist is, lees je in deze review.


De inhoud van de doos bestaat uit negen genummerde zakjes, een zakje met de banden, twee grote onderdelen voor de mixer en een instructieboek met stickervel. Met een verkoopadviesprijs van €99,99 en 1163 onderdelen, is de gemiddelde prijs per onderdeel €0,08. Een lage prijs maar door de grote hoeveelheid aan Technic Pins zorgt dit voor een vertekend beeld. Desondanks zit de prijs voor wat je krijgt meer dan snor.


De bouw en speelfuncties


Wie al eerder eens een LEGO Technic set gebouwd heeft, zal heel vertrouwd zijn met het bouwproces. Het chassis van de Concrete Mixer Truck bestaat uit een Technic geraamte die eveneens dient als basis van de verschillende functies van de vrachtwagen. Het leuke hieraan, is dat het niet meteen duidelijk is waarvoor elk mechanisme zal dienen. Gaandeweg wordt – tijdens het bouwen, verbinden van onderdelen en het plaatsen van de mechanismen – hun noodzaak duidelijk. Een eerste functie die zichtbaar wordt is de werkende 4-cilinder in de stuurcabine.

LEGO Technic 42112 Concrete Mixer Truck

Naarmate het bouwproces vordert, worden de verschillende functies afgewerkt en krijgt de vrachtwagen uiteindelijk vorm. We raden aan om regelmatig alles na te lopen, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Het eindresultaat is bevredigend en bestaat uit een opvallende licht- en donkerblauw gekleurde vrachtwagen. De stuurcabine heeft deuren die geopend en gesloten kunnen worden, twee stoelen, een werkende 4-cilinder en een stuur. Om de voorwielen te kunnen draaien, dien je een tandwiel – dat boven de stuurcabine geplaatst is – draaien. Dit is een jammere beslissing waarbij een werkend stuur de voorkeur genoten zou hebben. Alle details, langsheen de stuurcabine en aan de voorkant van de vrachtwagen, worden gerealiseerd door stickers. Het logo op de trommel is een print, wat een aangename verrassing is.

LEGO Technic 42112 Concrete Mixer Truck

Langs elke kant van de vrachtwagen kun je de bedieningshendels terug vinden om de trommel mee te bedienen. Om het makkelijk te houden is er bij elke hendel een sticker geplaatst die aangeeft waarvoor elke functie dient. Aan de ene kant heb je een keuzeschakelaar die bepaalt hoe je de trommel kan laten draaien. Deze verplaatsen in de richting voorruit zorgt ervoor dat er cement gemixt kan worden tijdens het rijden. Als de schakelaar in achteruit geplaatst wordt, kan de trommel enkel manueel bediend worden. De bediening hiervan bevindt zich aan de andere kant waarbij de trommel zowel met de klok mee en tegen de klok in bediend kan worden.

LEGO Technic 42112 Concrete Mixer Truck

Aan de achterkant van de vrachtwagen wordt net als bij de voorkant, extra details aangebracht zoals verlichting en een nummerplaat. Hier kun je ook het mechanisme vinden waarmee het cement gestort kan worden. Dit deel kent een goede beweegbaarheid, waardoor het mogelijk is deze bijna 180° te laten draaien. Als cement krijg je maar liefst 100 Technic onderdelen die je naar hartenlust kunt storten.

LEGO Technic 42112 Concrete Mixer Truck


Conclusie


LEGO Technic 42112 Concrete Mixer Truck

De LEGO Technic 42112 Concrete Mixer Truck is een set die onder menig LEGO fan gewaardeerd zal worden. De bouw is niet zozeer moeilijk te noemen, maar zorgt wel voor voldoening en afwisseling. Het eindresultaat ziet er door de licht- en donkerblauwe kleur opvallend uit. Veel van de details zijn helaas stickers. Het logo op de trommel is een print, wat voor een grote meerwaarde zorgt. Alle functies die je van dit soort vrachtwagens verwacht, zijn aanwezig en werken zonder enige hapering of stroefheid. Het blijft wel belangrijk om de verschillende functies tijdens het bouwproces na te lopen, zodat ze goed werken. Zelf ben ik niet zo vertrouwd met LEGO Technic sets, maar deze set weet mij te overtuigen. De bouw is voldoende interessant, de functies werken goed en het geheel ziet er opvallend uit. Hoewel de prijs – mede door de grote hoeveelheid Technic Pins – voor een vertekend beeld zorgt, krijg je er wel veel voor terug. Hierdoor kan ik deze set aan elke Technic fan aanraden alsook aan iemand het thema niet kent of er kennis mee wilt maken.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO Technic
 • Naam set: Concrete Mixer Truck
 • Setnummer: 42112
 • Onderdelen: 1163
 • Verkoopadviesprijs: €99,99
 • PPP: €0,08
 • Release: juni 2020
 • Te koop bij: LEGO.com | Bol.com | Amazon.nl | Fun.be

Productomschrijving:

Kinderen die graag willen weten hoe dingen precies werken, kunnen de wereld van de bouw tot leven laten komen. Jonge kinderen met een passie voor voertuigen zullen het geweldig vinden om deze LEGO® Technic Betonmixer (42112) te bouwen. De cementwagen ziet er net zo uit als in het echt dankzij de 8 robuuste wielen, de bewegende motor, de bestuurderscabine die open kan en de grote draaiende trommel. Kinderen kunnen de trommel handmatig ronddraaien of hem op de automatische stand zetten, waardoor hij begint te draaien zodra ze het voertuig vooruit duwen. Als ze de trommel tegen de klok in draaien, komt het beton eruit.

Creatief speelplezier op de bouwplaats
Met deze bouwplaatsset bedenk je eenvoudig de meest fantasierijke rollenspellen. Bij de truck zijn 100 LEGO stenen van 1×1 inbegrepen, die je als beton kunt gebruiken. Kinderen kunnen de stenen in de ton laten ronddraaien en vervolgens met de handgreep de trechter bewegen zodat het beton op de juiste plek terechtkomt.

Geavanceerde bouwsets voor kinderen
De LEGO Technic modelbouwsets zijn ideaal voor LEGO fans die toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Deze voertuigen lijken op echte auto’s en rijden ook zo, waardoor het voor kinderen nog leuker wordt om met hun creaties te spelen.

 • Kinderen die dol zijn op bouwplaatssets zullen het geweldig vinden om de talloze coole functies van deze LEGO® Technic Betonmixer (42112) te ontdekken. Het model met draaiende trommel lijkt niet alleen op een echte cementwagen, het beweegt ook zo.
 • De set met 1163 onderdelen biedt kinderen een uitdagend bouwproject. Als ze de betonmixer eenmaal hebben gebouwd, kunnen ze genieten van alle functies en de 100 1×1 LEGO® stenen als beton gebruiken.
 • Draai de trommel handmatig rond om het betonte mengen of zet hem op de automatische stand en kijk hoe hij ronddraait zodra de wagen in beweging komt. Draai de trommel tegen de klok in om het beton eruit te laten stromen en bepaal met de trechter waar het precies terecht moet komen.
 • Kinderen die dol zijn op speelgoedtrucks zullen het geweldig vinden om alle functies van deze betonmixer te ontdekken. Een geweldig cadeau voor een verjaardag of de feestdagen voor kinderen van 10 jaar en ouder.
 • De betonmixer is ca. 42 cm lang, 19 cm hoog en 12 cm breed – een ideaal formaat voor creatief speelplezier.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?