Van de originele McLaren Senna GTR zijn er maar 75 exemplaren geproduceerd. Met een prijskaartje van 1,3 miljoen euro is hij niet voor iedereen weggelegd. Mocht je als autoliefhebber toch graag zo’n krachtpatser in je bezit willen hebben, dan is er nu goed nieuws! Eén van de nieuwe Technic winter sets voor 2021 is de LEGO Technic 42123 McLaren Senna GTR. Peter heeft de sleutels van deze auto weten te bemachtigen en heeft een rondje met de auto over het circuit gereden. Hieronder lees je wat hij van de testrit vond.


De goedgevulde doos bevat het instructieboek, zes genummerde zakjes, een zakje met banden, vier Flex Rods en een stickervel met maar liefst 46 stickers. Van de 46 stickers waren er een kleine 20 stuks niet goed gesneden waardoor er scheurtjes ontstonden tussen de onderlaag van de sticker en de bovenlaag. Hopelijk is dit een incident en heeft niet elke set hier last van. De set bestaat uit totaal 830 onderdelen. Met een LEGO adviesprijs van €54,99 komt dit op een €0,07 per onderdeel. Dit is een hele mooie prijs, zeker als je bedenkt dat er ook nog een licentie op de set rust.


De bouw en speelfuncties


De bouw begint zoals gewoonlijk met het chassis van de auto. Het chassis bestaat uit twee losse gedeeltes die in een later stadium worden samengevoegd. Er wordt begonnen met de bouw van het motorblok, die achter in de auto zit gepositioneerd. De zuigers van de V8-motor zijn verbonden met de achter-as en worden derhalve aangedreven als de achterste wielen in beweging worden gebracht.

LEGO Technic 42123 McLaren Senna GTR

Het tweede gedeelte van het chassis bestaat uit de bestuurbare voorwielophanging, twee stoelen en een gedeelte van de front splitter met daarop de letters GTR. Tevens zijn er al voorbereidingen getroffen voor het verlengen van de besturing van de auto zodat deze, nadat de bouw is voltooid, van buitenaf bestuurbaar is. Nadat beide gedeeltes voltooid zijn, worden ze samengevoegd en wordt er een solide basis gelegd voor de McLaren Senna GTR waarop verder gebouwd kan worden.

LEGO Technic 42123 McLaren Senna GTR

LEGO Technic 42123 McLaren Senna GTR

Ervan uitgaande dat er geen fouten zijn gemaakt tijdens het bouwen, ben je al snel 5 uur kwijt de auto in elkaar te zetten. Fouten maken bij een Technic set is en blijft niet fijn, daarom is het zeker aan te raden om tijdens het bouwen regelmatig de beweegbare delen te controleren op de juiste werking, hiermee kan heel wat frustraties voorkomen worden. De McLaren Senna GTR biedt in de vijf uur bouwtijd voldoende uitdaging door de verschillende bouwtechnieken die worden toegepast. Het toevoegen van de 46 stickers geeft de auto precies de juiste uitstraling die de auto nodig heeft.

LEGO Technic 42123 McLaren Senna GTR

Het uiteindelijke model is een indrukwekkende auto geworden, die boordevol details zit en aardig dicht in de buurt komt van het bronmateriaal. Een minpuntje van LEGO Technic auto’s van dit formaat, is het van buitenaf bestuurbaar maken van de auto. Bij de LEGO Technic 42093 Chevrolet Corvette ZR1 werd de besturing nog weggewerkt aan de achterzijde van de auto, bij de McLaren Senna GTR is de besturing pontificaal op het dak van de auto geplaatst. Om er mee te spelen is dit de ideale plek. Wil je de auto puur voor display-doeleinden gebruiken, dan is het aan te raden om de besturing op het dak te verwijderen.

LEGO Technic 42123 McLaren Senna GTR

Naast de bewegende zuigers en de besturing, bevat de McLaren nog een leuke speelfunctie, de dihedrale deuren. De vleugeldeuren geven de auto een stoere uitstraling. Net als het origineel is de McLaren aerodynamisch gebouwd (het stuurwiel op het dak niet meegerekend). De achterkant van de auto ziet er indrukwekkend uit met een immense vleugel die langs de flank van de auto naar beneden loopt. Het gebruik van twee rode Light Saber Blades als verlichting is een leuke toepassing van dit onderdeel.

LEGO Technic 42123 McLaren Senna GTR


Conclusie


LEGO Technic 42123 McLaren Senna GTR

De LEGO Technic 42123 McLaren Senna GTR is een set die jong en oud zal bekoren. De set bevat dan wel niet de ingewikkelde bouwtechnieken en specifieke details zoals bij de Lamborghini Sián, maar heeft desondanks genoeg te bieden qua bouwtechnieken. De bewegende onderdelen zoals de zuigers, bewegen soepel zonder enige vorm van hapering. Voor €54,99 koop je een auto die voor voldoende speelplezier zal zorgen en ook als display-set staat hij zijn mannetje. Net als de 42093 Chevrolet Corvette ZR1 past de McLaren Senna GTR prima op de 42098 Car Transporter.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO Technic
 • Naam set: McLaren Senna GTR
 • Setnummer: 42123
 • Onderdelen: 830
 • Verkoopadviesprijs: €54,99
 • PPP: €0,07
 • Release: Januari 2021
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving

Ben je op zoek naar het ultieme cadeau voor een kind of tiener die van supercars houdt? Dan zit je zeker goed met deze LEGO® Technic McLaren Senna GTR™ (42123) – en volwassen McLaren fans zullen hem ook geweldig vinden! Dit verzamelmodel zit boordevol authentieke functies die zijn geïnspireerd op de originele supercar en zal het hart van autoliefhebbers sneller laten kloppen.

Realistische details en krachtige functies
De McLaren Senna GTR kent zijn gelijke niet. En deze geweldige LEGO Technic speelgoedversie is al net zo indrukwekkend. Bewonder de V8-motor met bewegende zuigers, de beroemde dihedrale deuren die open kunnen en authentieke stickers en kleuren, net als bij de echte auto. Maak bochten met het stuur en geef het model een mooi plekje waar het veel bekijks krijgt.

Ontdek de wereld van de techniek
De realistische bewegingen en mechanismen van LEGO Technic sets laten LEGO bouwers op een laagdrempelige en levensechte manier kennismaken met de wereld van techniek.

 • De LEGO® Technic McLaren Senna GTR™ 42123 modelbouwset zit vol realistische details die zijn geïnspireerd op het iconische origineel en vormt een prachtig bouwwerk voor supercarfans.
 • Bewonder de authentieke functies van dit supercarmodel, zoals de gedetailleerde V8-motor met bewegende zuigers en de dihedrale deuren die naar de zijkant en omhoog opengaan in de onmiskenbare stijl van de echte McLaren.
 • Gebruik het wiel aan de bovenkant om de McLaren speelgoedwagen te laten sturen.
 • Ben je op zoek naar het beste cadeau voor een autosportfan of liefhebber van supercars? Dan zit je zeker goed met deze set voor kinderen vanaf 10 jaar die graag hun eigen McLaren racewagen willen bouwen en neerzetten.
 • Dit geweldige speelgoedmodel van een supercar ziet er prachtig uit en laat het hart van kinderen en volwassenen met een passie voor supercars, autosport en McLaren sneller kloppen.
 • Afmetingen: ca. 9 cm hoog, 32 cm lang en 12 cm breed.
 • Deze McLaren speelgoedwagen om te verzamelen beschikt over opvallende stickers en kleuren, waardoor hij sprekend op de echte supercar lijkt.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?