Wist je dat niet alle Trollen dezelfde muzieksmaak hebben? Zo houden Poppy en Branch van popmuziek en is Hickory een hechte country Troll. Met deze LEGO Trolls World Tour 41253 Lonesome Flats Raft Adventure gaan Poppy en Branch op reis naar Hickory. Is het verstandig om aan boord te stappen of kun je beter deze set laten varen? Je leest het in deze review.

LEGO Trolls World Tour 41253 Lonesome Flats Raft Adventure

LEGO Trolls World Tour 41253 Lonesome Flats Raft AdventureIn deze vrolijke doos zitten drie genummerde zakjes met LEGO-onderdelen, een groot vlot, een bedrukt vel (met twee zeilen), een unieke Plate voor de gevangenis en twee instructieboekjes. Er zijn geen stickers aanwezig. Met een verkoopadviesprijs van €29,99 en slechts 159 onderdelen, komt het gemiddeld terecht op €0,18 per onderdeel. Dat lijkt hoog, maar vanwege de aanwezigheid van het vlot, de zeilen en een hoop unieke onderdelen is dit relatief.

LEGO Trolls World Tour 41253 Lonesome Flats Raft Adventure

In deze set maak je kennis met de Minifiguren Poppy, haar beste vriend Branch en de country-troll Hickory. Poppy is de hoofdrolspeler van de Trolls World Tour-film en de koningin van de popmuziek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze ook in deze LEGO sets de hoofdrol speelt. Haar Minifigure in deze set draagt een geel jurkje. Haar torso is aan beide kanten bedrukt en ze draagt een gele rok. In haar roze haren is er ruimte voor diverse accessoires, zoals een gele bloem of zonnebril. Daarnaast kun je een borstel bovenop haar kapsel plaatsen. Ze draagt een gele gitaar bij zich en twee stokken met marshmallows. Haar beste vriend Branch heeft hoog paars haar waar je iets in kunt verstoppen. Hij draagt een stoere, gele zonnebril, maar je kunt ook een bloem in zijn haren doen. Op zijn rug draagt hij een rugzak om goed op reis te kunnen. Hij draagt een goudbruin  vestje en zijn torso is aan beide kanten bedrukt.

LEGO Trolls World Tour 41253 Lonesome Flats Raft AdventureOp hun avontuur komen Poppy en Branch de country Troll Hickory tegen. Hij is een groene cowboy en draagt een denim tuinbroek en bruin leren vestje – zijn torso is daarom aan beide kanten bedrukt. Hij heeft het lichaam van een paard en manen van vuur. Op zijn hoofd draagt hij een hoge hoed waarin zijn lasso geklemd zit. Verder draagt hij een hamer bij zich. Hickory is uniek en komt op dit moment in geen enkele andere Troll World tour set voor. Naast hem staat zijn huisdier. De print is uniek.

LEGO Trolls World Tour 41253 Lonesome Flats Raft AdventureDe set bevat een hoop nieuwe en kleurrijke onderdelen. Dat zal niet alleen kinderen aanspreken, maar waarschijnlijk ook de Adult Fans Of LEGO (AFOL) Het vlot (16 cm lang en 8 cm breed) is niet uniek, maar is wel voor het eerst sinds 2008 in deze kleur uitgebracht. Het bouwen van de vlot is kinderlijk simpel, maar het is ook niet voor niets een 4+ set. Desalniettemin is het vanwege alle kleuren en nieuwe onderdelen – zoals het zeil en de cupcakes – een waar feestje. Het enige minpuntje is dat de cupcakes niet rechtop kunnen staan op de plek waar ze horen te staan, maar daar zullen kinderen tijden het spelen maling aan hebben. De witte ronde witte Bricks als marshmallows zijn leuk gevonden. Ook het kampvuur aan boord is een leuk detail.

LEGO Trolls World Tour 41253 Lonesome Flats Raft Adventure

Zodra het vlot klaar is, kunnen Branch en Poppy aan boord. Als ze aan land komen, treffen ze een gevangenis aan die door Hickory en zijn maatje woorden bewaakt. De grondplaat van de gevangenis is al voorgevormd, zodat daar niets meer aan hoeft te gebeuren. Kinderen zullen er niet over vallen, maar voor de volwassen bouwen is het leuker om het op te bouwen uit Plates en Bricks. Het bouwen van de gevangenis is niet moeilijk, maar wel een leukere uitdaging dan het vlot. De gevangenisdeur is makkelijk te verwijderen, maar het was nog leuker geweest als deze ook open kon.

LEGO Trolls World Tour 41253 Lonesome Flats Raft Adventure

De laatste fase van de set is het aanleggen van het lichtsnoer en het bouwen van het podium. Daar voelt Poppy zich in deze vreemde wereld meteen thuis. Ze kan plaatjes draaien en op het draaibare podium haar lievelingsliedjes ten gehore brengen. De muzieknoten in deze setting zijn ook uniek voor deze set.

LEGO Trolls World Tour 41253 Lonesome Flats Raft Adventure

Conclusie

LEGO Trolls World Tour 41253 Lonesome Flats Raft AdventureLEGO Trolls World Tour 41253 Lonesome Flats Raft Adventure is een verrassend leuke set met vrolijke Minifiguren. Zeker voor kinderen die gek zijn van Trolls is het een must have, maar ook AFOL kunnen deze set zeker wel waarderen. LEGO weet met weinig elementen een rijk gevulde set te maken. De combinatie van vrolijke kleuren en unieke onderdelen roept een vrolijk gevoel op en het is dan ook een feestje om te bouwen. Je bent er misschien niet heel veel tijd aan kwijt, maar het staat wel garant voor speelplezier.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.