Het is een bruisend feestje in LEGO Trolls World Tour 41255 Pop Village Celebration. Poppy, the Queen of Pop, staat op het podium en haar dorpsgenoten gaan helemaal los. Branch, Cooper, Guy Diamond en Tiny Diamond zijn allen aanwezig. Is dit een feestje waar je bij wilt zijn? Of kun je er beter wegblijven? Chris nam een kijkje in het dorp en schreef zijn bevinding in deze review.

LEGO Trolls World Tour 41255 Pop Village Celebration

LEGO Trolls World Tour 41255 Pop Village CelebrationIn deze kleurrijke doos zitten drie genummerde zakjes met LEGO-onderdelen, een ongenummerd zakje met onderdelen, een stickervel, vier pod-elementen en twee instructieboekjes. Met een verkoopadviesprijs van €54,99 en 380 onderdelen, komt het gemiddeld terecht op €0,14 per onderdeel. Dat is lager dan bij LEGO Trolls World Tour 41252 Lonesome Flats Raft Adventure. En vanwege de aanwezigheid van diverse unieke en grote onderdelen, een schappelijk gemiddelde.

LEGO Trolls World Tour 41255 Pop Village Celebration

De hoofdrolspelers van dit avontuur zijn Poppy en haar beste vriend Branch. De Queen op Pop draagt een bloemenkroon in haar roze haren waar je hartjes, bloemetjes of een zonnebril in kan zetten. Ze draagt een groen shirtje en een blauwe broek. Haar torso is aan beide kanten bedrukt. Haar outfit en kapsel (vanwege de afwijkende kroon) zijn uniek voor deze set. Branch herken je aan zijn paarse haren en zijn groene lichaam. Hij draagt een jasje gemaakt van bladeren en een korte broek. Zijn torso en benen zijn aan beide kanten bedrukt en komen in één andere Troll set voor.

LEGO Trolls World Tour 41255 Pop Village Celebration

LEGO Trolls World Tour 41255 Pop Village Celebration

Cooper is een Funk Troll en is een goede vriend van Poppy, maar ziet er net wat anders uit dan de andere trollen. Hij heeft vier benen, een lange nek en draagt een groene pet. In deze set staat hij graag op zijn groene skateboard. Zijn torso is slechts aan de voorkant bedrukt en dat is jammer. Nieuwkomers in deze set zijn de zilveren troll Guy Diamond en zijn zoon Tiny Diamond. Zijn torso zit van voor tot achter onder de glitters. Dat geldt ook voor zijn zoon. In zijn zilveren lokken bewaart Guy een paars ei. Zou daar nog een Troll in verborgen zitten?

LEGO Trolls World Tour 41255 Pop Village Celebration

Voordat het dorp vorm krijgt, worden de unieke pods (huisjes) ingericht. In deze set zit een blauwe en een paarse pod. Aanvullend kan LEGO Troll World Tour 41251 Poppy’s Pod aangeschaft worden, zodat je Poppy’s roze pod aan deze set kunt toevoegen. In de blauwe pod is ruimte voor een bed, discobal (sticker) en een diamanten spiegel. Het lijkt erop alsof de ster van de avond zich hier kan optutten voor de grote show. De pod kun je openen en sluiten door middel van een groene Key met een blaadje eraan. Deze komen alleen in de Troll sets voor waar een pod in zit.

LEGO Trolls World Tour 41255 Pop Village Celebration

De paarse pod lijkt het onderkomen van Cooper, aangezien zijn skateboard hierin opgeborgen kan worden. In dit huisje vind je onder andere een jukebox en accessoires zoals een kroontje en een feestmuts. Genoeg attributen op een leuk feestje te bouwen en gezien de vrolijkheid van de set en de trollen, lijken ze daar wel zin in te hebben.

LEGO Trolls World Tour 41255 Pop Village Celebration

Dat Poppy en haar vriendin in het bos wonen, wordt duidelijk als je aan de volgende bouwfase begint. In het tweede instructieboekje wordt de basis gelegd voor een flinke boom met speelelementen zoals een glijbaan met trap en een podium voor de optredens tijdens de Trolls World Tour. Omdat de set vooral gericht is op kinderen, wordt het bouwen in eenvoudige stappen uitgelegd. In de boom zitten ook allebei vrolijke ‘monsters verstopt’, zoals bij het podium. Wat hoger in de boom kom je nog een reusachtige spin tegen, maar het lijkt er niet op dat je daar bang voor hoeft te zijn.

LEGO Trolls World Tour 41255 Pop Village Celebration

Het bovenste gedeelte van de boom is ook opgebouwd uit de ronde muurelementen in de kleur Bright Bluish Green, en dat maakt ze uniek voor deze set. De kleur is vrij nieuw en komt daardoor nog niet in veel sets voor. Sommige onderdelen zijn daarom op dit moment alleen in deze set te vinden. Deze set bevat ongeveer 20 unieke onderdelen en nog een flink aantal die alleen in Troll-sets voorkomen. De muurelementen worden met een glitter-sticker opgeleukt en het begint steeds meer op een Troll-boom te lijken. Bovenop de boom komen de takken gemaakt van gewone en Technic bricks, waaraan lianen worden bevestigd om de pods aan op te hangen. Let op: als de pods open zijn, kun je ze niet ophangen, dan raakt de boom uit balans.

LEGO Trolls World Tour 41255 Pop Village Celebration

Ter decoratie komen er aan de boom nog paarse touwen, Lavender Limb Elements en bloemen van vilt. Dat laatste is een leuke toevoeging en geeft de Troll set echt een unieke look en feel. Tenslotte komt er nog een speciaal rad op het dak om te laten zien of de zon schijnt of dat de regenboog aan de hemel staat. Als de boom in volle glorie staat, bouw je als ‘snack’ nog de eerdergenoemde spin en een uitneembaar keukentje waar de lekkerste gerechten worden gemaakt zoals cupcakes en ijs.

LEGO Trolls World Tour 41255 Pop Village Celebration

Conclusie

LEGO Trolls World Tour 41255 Pop Village Celebration

Hoewel Trolls World Tour sets voornamelijk gericht zijn op kinderen, roept het bij AFOL (Adult Fan Of LEGO) ook een hoop nostalgische gevoelens op. En hoe meer je in de wereld van de trollen duikt, hoe leuker de sets worden. Er valt zoveel te beleven en te ontdekken (ook unieke elementen) tijdens het bouwen dat het een klein feestje is. Dat geldt voor een grotere set als  LEGO Trolls World Tour 41255 Pop Village Celebration nog meer, dan voor de kleinere sets.

Kinderen zullen hier zeker ook hoop speelplezier aan beleven. Er is aan alles gedacht: leuke minifiguren, een podium voor optredens, een glijbaan, een keukentje en vergeet niet dat Guy Diamond een ei bij zich draagt. Ook de huisjes (pods) zijn een wereld op zich en staan garant voor een hoop speelplezier. Ze maken de set nog veelzijdiger. En een leuke bijkomstigheid is dat je ze ook los van de boom mee op reis kunt nemen en ook daar een waar Trolls feestje kunt bouwen.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.

 

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?