De allereerste LEGO film verscheen in 2014 en verraste menig LEGO fan en critici. De film speelde zich af in het hoofd van Finn en in de kelder van zijn vader die vol met LEGO stond. Zijn vader was daar niet blij mee en dreigde alle bouwwerken van te lijmen met Kragle. Aan het einde van de film kreeg Finn het toch voor elkaar dat hij met de LEGO bouwwerken mocht spelen. Dit was wel op voorwaarde van zijn vader dat ook zijn zusje zich ermee kon vermaken. Als dat maar goed gaat. De film eindigt met DUPLO creaties, van de planeet DUPLON, die Bricksburg binnenvallen en de boel op stelten zetten. Dit is precies waar The LEGO Movie 2: The Second Part begint.


The LEGO Movie 2: The Second Part

The LEGO Movie 2: The Second Part- screenshot

We gaan niets meer verklappen over hoe het verhaal verloopt dan al bekend is. Deze review is dus volledig spoiler vrij. Zo’n 5 jaar na de gebeurtenissen in The LEGO Movie, na de invasie van DUPLON’s, is er niets meer van Bricksburg over. Geheel passend heeft Bricksburg de naam Apocalypseburg gekregen en de wereld ziet er dan ook zeer desolaat uit. Op een dag worden de vrienden van Emmet ontvoerd. Het is aan Emmet de taak ze weer terug te halen en te redden uit de handen van het kwade. Hoewel dit verhaal een dun lijntje lijkt te zijn, is niets minder waar. Er zit veel achter het verhaal. Voor zowel kinderen als volwassenen zal dit als zeer prettig ervaren worden.

The LEGO Movie 2: The Second Part - screenshot

De film trapt goed af en vanaf dat moment zijn er weinig momenten waarop er niets gebeurt. Er is geen stilte te vinden en het is dan ook zeker aan te raden je aandacht erbij te houden. Dit niet eens zozeer vanwege het verhaal, die loopt lekker door, maar met name vanwege alles wat eromheen gebeurt. Het is chaotisch, kleurrijk en zeer muzikaal. Er wordt een wereld aan referenties gemaakt naar andere (LEGO) films. De meeste referenties zullen, met name door AFOL’s, direct opvallen. Ben je geen doorgewinterde LEGO fan of neem je een kind mee naar de film, dan zullen bepaalde verwijzingen niet direct opvallen. Dit doet niets af aan het plezier dat je aan de film kunt beleven. Wel is het zo dat net die referenties soms dat beetje extra geven. Iets wat ook kenmerkend is aan de film, is dat bepaalde geluidseffecten verdacht veel lijken op die uit bijv. Star Wars.

Naast de leuke verwijzingen in de film, zit de film ook bomvol cameos. De cameos verschijnen in alle vormen en maten, en ook nog eens op de meest onverwachte momenten. Dit maakt het juist leuk. Je weet immers nooit wat je nog kunt verwachten aan cameos. Oh, iets wat al duidelijk werd in de trailer, ook Fabuland maakt zijn opwachting. Er is dus van alles uit de kast gehaald. De toevoeging van een breed scala aan thema’s en de vele cameos, spelen goed in op het gevoel van de kijker.

The LEGO Movie 2 The Coffee Chain Café - TLM2 Emmet en Lucy

The LEGO Movie 2: The Second Part is een regelrechte opvolger van het eerste deel. Tegelijkertijd is de film ook een dikke knipoog naar het origineel. De humor uit het origineel is terug, maar nu is er een schepje bovenop gedaan. De bekende karakters zijn terug, maar zijn nu een stuk volwassener (op Emmet na). Toch onderscheidt het vervolg zich enorm van het origineel. Veelal blijven regisseurs hangen bij dat wat zo herkenbaar en populair is uit een eerste film. Met als gevolg dat ze met weinig vernieuwing komen en te bang zijn om anders te willen doen. Bij The LEGO Movie 2: The Second Part stappen ze uit hun comfortzone. Dit werkt in het voordeel van de film en een vergelijking maken heeft daarom weinig zin. De film staat z’n mannetje en is daarom net zo goed als The LEGO Movie, zo niet zelfs beter.

The LEGO Movie 2: The Second Part zit muzikaal net zo goed in elkaar als het eerste deel. Er komen herkenbare liedjes aan bod, maar ook veel nieuwe deuntjes die makkelijk in je hoofd blijven hangen. Het muziek past goed bij de gebeurtenissen in de film en zorgen voor een fijne sfeer. Uiteindelijk is “Everything is not Awesome”. Maar om dit te begrijpen dien je de film eerst te gaan zien. Ons advies is dan ook, ga er lekker voor zitten en geniet van alles wat op je afkomt.

The LEGO Movie 2: The Second Part - screenshot

We hebben de Engelstalige versie van de film in 3D mogen bekijken. Onze review is gebaseerd op de versie van de film.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?