In deze serie, genaamd Rebuild Your Set, bouwt Florien officiële LEGO sets om tot een ander ontwerp. Ze inspireert jou graag om eens met andere ogen naar jouw eigen blokjes te kijken en zelf aan de slag te gaan! In de aanloop naar het najaar, heeft Florien LEGO 76388 Hogsmeade Village Visit omgebouwd tot een oude herberg, genaamd de Ye Olde Inn. Past deze MOC ook in jouw kerstdorp? Lees dan snel verder en download jouw gratis bouwinstructies.


Ye Olde Inn

Boven op de heuvel, die bedekt is met een dikke laag sneeuw, doemt tussen al dat wit een oud bakstenen herenhuis op. Bovenop prijkt een torentje met een gouden gewei en meegenomen door de wind komen de klanken van vrolijke kerstmuziek je tegemoet. Zin in een bezoekje? Blijf je nog even wat langer? Je kunt je warmen aan drank en het haardvuur, in de Ye Olde Inn.

Façade

De markante gevel van het herenhuis doet je even stoppen in de sneeuw, hoe koud het ook buiten is. Groene accenten van de deur en de dubbele raampartij met kleine ruitjes nodigen je uit even naar binnen te kijken. Het ziet er oud, maar behaaglijk uit in deze herberg. Naast de voordeur staat een klein rood potje met hulst, een teken dat het feestseizoen aankomende is. Een klein lampje verlicht de portiek, waar een dikke laag sneeuw en ijs op ligt. Nu je wat beter kijkt, zie je dat er overal aan de buitenkant van de herberg sneeuw is blijven liggen.

De bouwstructuur van de benedenverdieping bestaat uit vergrijsde, ietwat beige bakstenen en de eerste verdieping heeft een fundament van donkergrijze bakstenen, met daarbovenop een terracotta stuclaag. Hier en daar piepen er lichtgrijze stenen doorheen, wat het gebouw een rustieke aanblik geeft. Dat is niet verwonderlijk, gezien de Inn er al eeuwenlang staat. Het zou zomaar kunnen dat het door de jaren heen wat is verweerd.

De eerste verdieping heeft, net als de begane grond, ook een flinke partij ramen. Dat zorgt voor genoeg lichtinval. Zelfs aan de zijkanten vind je bovenin nog kleine vensters. Aan de rechterkant van de herberg zie je waar het trappenhuis zich bevindt. Enkele geboogde raampjes verraden de doorgang naar het torentje, met daarop het gouden gewei.

Aan weerszijden van het herenhuis vind je iets uitstekende schoorstenen, die aan de kooklucht van de herberg de doorgang naar buiten verschaffen. Langzaam en met een krakend geluid, glijdt een pak sneeuw van het schuine puntdak naar beneden. Het is een kwestie van tijd voor het op je hoofd belandt. Haastig stap je de warmte van de Ye Olde Inn binnen. Tijd voor gezelligheid.


Winters onderkomen

 

Pub

Binnen komen allerlei heerlijke geuren je tegemoet. Onderin de herberg bevindt zich een klein maar fijn café, zachtjes verlicht door een lampje direct bij de voordeur. Rechts vind je het zitgedeelte, met enkele plaatsen aan groene tafeltjes bij de ramen. Er staat nog een pul mede en een roze ijscoupe op een gast te wachten. Die zijn nergens te bekennen (als het maar niet spookt…). Er staat een tafeltje met heerlijke lekkernijen tegen de muur. Stiekem neem je een hap van het verse croissantje en je neemt plaats op een schattig houten krukje.

De muren zijn versierd met schilderijen en er is gezorgd voor een knusse sfeer. De bar aan de linkerzijde heeft een betegelde vloer en er zijn allerlei drankjes in de aanbieding, die netjes op een plank aan het plafond staan. Ze hebben felle kleurtjes. Het lekkerst van al is hier echter de mede: honingbier, getapt uit een groot hangend vat.

Gastenverblijf

De sneeuwstorm neemt niet af en loeit om de herberg heen. Je besluit de nacht door te brengen in de Ye Olde Inn en vindt de weg naar het slaapvertrek op de eerste verdieping. Een groot bed met houten ornamenten en donkergroene dekens lonkt. Je ploft neer en laat je hoofd rusten. Op het bijzettafeltje staat een kaars te flakkeren; het is een beetje tochtig op de kamer. Gelukkig is er een open haard die je al snel lekker warm stookt. Een heerlijke glühwein staat in de hoek al klaar in een pannetje. Dat zal straks lekker smaken!

Links in de hoek vind je de trap naar de eerste verdieping. Enkele flesjes hier en daar op de vloer, verraden dat hier de drankopslag is. Zou je die vannacht gaan plunderen? Daar zal de herbergier niet zo blij mee zijn. Je klimt omhoog en op de vide, geplaatst in het torentje, vind je een aantal potten mede en andere drankjes. Dat wordt een warme nacht! Starend naar de kroonluchter val je rond middernacht content in slaap…

Bekijk de gehele Ye Olde Inn in deze galerij:


Rebuild Your Set & Instructies


Ben jij ook al klaar voor de winter? Deze Rebuild Your Set is de perfecte toevoeging voor jouw winterdorp. De bouw van de Ye Old Inn vereist hier en daar wat handigheid, maar zit goed in elkaar. Zelf zien hoe dit ontwerp tot stand is gekomen? Dat kan! Je kunt de gratis instructies vinden bovenaan de Rebrickable pagina van Florien. Je vindt hier ook andere MOC’s van haar hand. Ga vooral zelf eens aan de slag met deze set! We zijn zeer benieuwd naar jullie bouwwerken.

Alvast tot de volgende Rebuild Your Set!

Met Rebuild Your Set zal Florien bepaalde sets een nieuw leven geven door ze om te bouwen naar iets anders. Het doel: jou te inspireren om de instructies aan de kant te gooien en zelf aan de gang te gaan. Bepaalde bouwwerken zal Florien voorzien van instructies. Een deel daarvan zal gratis ter beschikking gesteld worden, andere kunnen voor een klein bedrag worden gekocht. We dagen jou uit zelf aan de slag te gaan en jouw Rebuild Your Set bouwwerken te delen in een reactie. Stel gerust vragen over dit topic of andere zaken rondom het bouwen van MOC’s in de reacties.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?