De kans is groot dat je ze al een keer hebt zien liggen of dat jij ze elke maand koopt, de LEGO Magazines die door Meis en Maas uitgegeven worden. In dit artikel nemen we een kijkje naar de inhoud en bijgevoegde sets van de Magazines zodat jij kan bepalen of er ook wat interessants voor jou tussen zit.

Voordat we beginnen willen we melden dat we enkel de Magazines van Meis en Maas behandelen en hierdoor valt de LEGO Star Wars magazine buiten de boot. Echter willen we jullie ook deze aanraden want er zitten naast leuke puzzels, verhalen en een gave poster ook een setje bijgevoegd die vooral leuk zijn voor de micro build fans onder ons.

\"logo-complete\"

Om je een idee te geven van wat er momenteel in de schappen van de boekenhandels ligt hebben we een overzichtsfoto gemaakt. Op de foto vinden we de volgende boeken en Magazines:

\"_20160613_202815\"

– LEGO Ninjago Magazines en doe boek
– LEGO Nexo Knights Magazines en doe boek
– LEGO Elves doe boek

– LEGO Star Wars doe boek
– LEGO City Stickerboek
– LEGO Ninjago leesboeken

De LEGO Ninjago Magazines en doe boek

We hebben twee edities van de LEGO Ninjago Magazine te pakken. Bij beide magazines vind je standaard een handje vol puzzels, een poster en leuke strips. Daarnaast en voor vele volwassenen het belangrijkste, een zakje met een setje. In deze edities vinden we Kai\’s Fire Elemental Dragon en een exclusieve Cyren Minifiguur.

Naast de Magazines hebben we ook een Ninjago doe boek. Het doe boek zit vol leuke puzzels en andere activiteiten en staat garant voor een paar dagen plezier voor de (grote) kleintjes. Daarnaast bevat het boek een Jay Minifiguur.

Het Ninjago Magazine krijgt elke maand een nieuwe uitgave en in de volgende editie kan je een Jay minifiguur met 2 zwaarden en een kettigzweep verwachten. De prijzen van de magazines, liggen rond de €4,50 en zijn in de reguliere boekhandels te verkrijgen. Het doe boek koop je voor €5,99 en is net als de magazines in de reguliere boekhandels te vinden.

\"_20160613_202255\"

\"DSC_0815\"

De LEGO Nexo Knights Magazines en doe boek

Net als de Ninjago magazines hebben we ook van de Nexo Knights twee exemplaren te pakken met als klap op de vuurpijl, een doe boek. Het LEGO Nexo Knights thema is vooral onder de kinderen erg populair en de magazines en doe boek zijn natuurlijk ook voor dit publiek bedoeld. Echter is het zo dat we in de Nexo Knights magazines en het doe boek, bruikbare onderdelen vinden en daarnaast een leuk stripje kunnen gaan lezen of puzzles op kunnen lossen. Bij de magazines vinden we Robin en zijn mechanische paard en een tweetal woeste Goblin spinnen.

Het doe boek zit vol met puzzels en opdrachten waardoor het vooral voor kinderen erg leuk is. Natuurlijk zal ook menig AFOL er geen probleem in zien om deze zelf op te lossen.

De magazines kosten dus ongeveer  €4,50 en het doe boek €5,99. Beide zijn in de reguliere boekhandels te vinden. In de volgende editie krijg je Lavastrijder minifiguur met een bijl en kruisboog.

Het LEGO Elves doe boek

Van de LEGO elves komt er niet maandelijks maar 4x per jaar een magazine uit. Omdat er op het moment van schrijven geen magazine maar enkel een doe boek in de handel ligt, nemen we alleen het doe boek met je door.

Het doe boek introduceert je met de hoofdpersonages uit het Elves universem en samen met hun, los je puzzels op en leer je het een en het ander over het Elves universum. Vooral voor de kleintjes is er een leuke opdracht en dat is dat ze d.m.v. een quiz er achter kunnen komen welke draak het beste bij ze past.

Als extraatje zit er bij het Elves doe boek een klein setjes van Silvan de uil die in een boom zit. Het boek kost €5,99 en is in de reguliere boekhandels te vinden.

\"DSC_0811\"

\"DSC_0817\"

\"DSC_0818\"

Het LEGO Star Wars doe boek

We hebben toch nog een klein beetje Star Wars te bespreken en dat is in de vorm van een LEGO Star Wars doe boek. In dit boek vind je geen strips maar wel een aantal puzzles en spelletjes. Erg leuk voor kinderen maar de volwassenen zullen dit boek eerder kopen omdat er een R2-D2 minifiguur bijgevoegd zit en dit is voor veel LEGO Star Wars fans een must have minifiguur. Tevens kan je dit minifiguurtje op deze manier redelijk goedkoop bemachtigen. Het doe boek zit net als de voorgaande op €5.99 en is wederom in de reguliere boekhandels te vinden.

Het LEGO City sticker doe boek

\"DSC_0816\"

Voor de LEGO City fans ligt er momenteel een erg leuke titel in de winkel, namelijk het LEGO City sticker doe boek. In dit boek kan je d.m.v. stickers verhalen of scene\’s creeëren. Een leuk detail is dat deze stickers te hergebruiken zijn en dat betekend meer mogelijkheden.

Omdanks dat deze stickers vooral voor kinderen leuk zijn, is het ook voor de AFOL\’s. Je kan de stickers gemakkelijk gebruiken voor cadeaus, op de koelkast, de wc of een verjaardagspartij. De mogelijkheden zijn er om als volwassene gebruik te maken van de stickers, het is maar net hoe creatief je bent.

Helaas zit er geen minifiguur bij dit doe boek maar de stickers an sich maken het goed. Het LEGO City sticker doe boek zit op €4,50 en is in de reguliere boekhandels te koop.

De LEGO Ninjago (voor)leesboeken

\"DSC_0812\"

We hebben twee LEGO Ninjago (voor)leesboeken te pakken en dit is naar onze mening een ware toevoeging aan het Ninjago Universem. Het gaat hier om LEGO Ninjago: Verhalen van de Geesten en de LEGO Ninjago: Meesters der Elementen boeken.

De boeken zijn erg gaaf 3D vormgegeven en zitten vol mooie prenten. De verhalen zijn spannend en voor kinderen een extra stimulans om nog creatiever te gaan worden met LEGO. In de \’Verhalen van de Geesten\’ zit een termenlijst inbegrepen en dat kan extra handig zijn voor als jij of je kind nog het een en andere van het LEGO Ninjago universum wil weten. In de \’Meesters der Elementen\’ zitten een aantal quizen en dat zorg voor net dat extra beetje uitdaging.

Beide boeken kosten €7,95 en zijn net zoals de magazines in de reguliere boekenhandels te verkrijgen. Voor de ware Ninjago fans is dit een leuke toevoeging aan het geheel en met de feestdagen of voor verjaardagen een ideaal cadeau, omdat de boekjes voor een klein bedrag te koop zijn.

\"DSC_0820\"

Wat kunnen we nog meer verwachten dit jaar?

Natuurlijk gaan we dit jaar nog meer gave LEGO magazines en doe boeken in de handel zien verschijnen. Maar er is meer, want naast deze zijn er ook een aantal LEGO boeken die we dit jaar kunnen gaan verwachten. Hieronder een overzicht van de te verwachten boeken. Let wel dat sommige al verkrijgbaar zijn maar dat zijn de Engelstalige versies, de te verschijnen boeken zijn dus vertaald naar het Nederlands.

LEGO Dol op Minifiguren (met exclusief Zombie Skater Minifig)

\"InDesign

Release: 25 augustus 2016
Beschrijving:

Heb je je ooit afgevraagd welk LEGO minifiguur het eerste dubbelzijdige hoofd had? Of welke het eerste gedrukte torso of het eerste houten been? Ontdek alle antwoorden op deze vragen en meer leuke facts in dit boek! Maak kennis met meer dan 200 geweldige LEGO minifiguren en ontdek wat elk figuur zo bijzonder maakt. Met de fantastische afbeeldingen en informatieve aantekeningen onthult deze encyclopedie de meest zeldzame minifiguren tot in detail, vergezeld met interessante trivia waardoor ze tot leven komen.

Dit is de officiële gids met 35 jaar aan LEGO geschiedenis over de zeldzaamste en meest gewilde minifiguren. Een must voor iedere LEGO fan én je krijgt er een exclusief LEGO minifiguur bij!

LEGO Star Wars kronieken van de Force (met exclusief Unkar\’s Brute Minifig)

\"riu-orig_chronicles-hr-1460548139\"

Release: 22 september 2016
Beschrijving:

LEGO® Star Wars™: Kronieken van de Force is een leuke in informatieve gids over een LEGO sterrenstelsel ver, ver weg… Deze gedetailleerde, meest up-to-date uitgave is een must-have voor fans van de live-actionStar Wars saga en LEGO Star Wars. Met uitgebreide informatie over de allernieuwste sets en minifiguren, en geïllustreerd met bijzondere fotografie.

Met exclusief LEGO minifiguur!

LEGO City, Bouw je eigen avontuur (Met een Branweerman minifig, BBQ en een brandweerwagen)

\"wp-1457631516596\"

LEGO Star Wars, Bouw je eigen avontuur (Met een Rebel Pilot minifig en een bouwbare Y-Wing)

\"wp-1457631775316\"

Dit is het einde van de special. Zoals we al eerder vermeld hebben komen er nog meer LEGO gerelateerde boeken, tijdschriften en doe boeken in de handel te liggen dit jaar. Dit is echter een overzicht van het huidige aanbod en wat we op korte termijn mogen verwachten. Graag lezen we wat jullie van de LEGO tijdschriften, doe boeken en LEGO boeken vinden, natuurlijk horen we ook graag welke je favoriet is en of je ze vaak in de winkel koopt. Laat jouw mening horen in een reactie onder dit artikel of via social media.