The LEGO Group zal om 10:00 een persconferentie houden waarbij de jaarcijfers van 2019 bekend worden gemaakt. We moeten nog afwachten of we de persconferentie kunnen embedden, maar de cijfers en belangrijkste zaken hebben we hieronder opgesomd.

The LEGO Group Jaarcijfers 2019

Uit de cijfers blijkt dat de wereldwijde verkoop van sets met 5,6% is gestegen vergeleken met 2018. De omzet groeide met 6% (38,5 miljard DKK). Het bedrijfsresultaat steeg met 1% (10,8 miljard DKK). De netto winst was 8,3 miljard DKK, wat zich weer vertaald in een stijging van 3%. Dit ondanks de vele lange termijn investeringen van het bedrijf in 2019. Hieronder kan verstaan worden het vestigen in nieuwe landen en regio’s, de uitbreiding in China, het creëren van nieuwe retailervaringen en het ontwikkelen van nieuwe producten en speelmogelijkheden. The LEGO Group heeft 140 LEGO Stores in 35 steden in China weten te realiseren voor het einde van 2019. Al met al goede cijfers ondanks de vele investeringen.

The LEGO Group Jaarcijfers 2019

De meest populaire thema’s in 2019 waren LEGO City, LEGO Creator, LEGO Friends, LEGO Technic, LEGO Classic en LEGO Star Wars. LEGO Harry Potter, LEGO Super Heroes (Marvel Avengers) en LEGO Disney Princess wisten ook goed te verkopen. Dit betekent niet dat de overige thema’s geen aanzien genieten. De LEGO Ideas Central Perk is de set die het meest verkocht is op de dag van release in de geschiedenis van het bedrijf.

De duurzaamheidsdoelen van The LEGO Group blijven onuitputtelijk en het bedrijf zal blijven innoveren om nog duurzamer te worden. Denk hierbij aan verpakkingen. TLG wilt dat alle verpakkingen in 2025 duurzaam zijn. Een doel is om plastic dat eenmalig wordt gebruikt in de ban te doen.

Er is nog meer te lezen in het jaarverslag van The LEGO Group. Je kunt op LEGO Newsroom meer lezen over de cijfer, de LEGO Group Annual Report 2019 downloaden, of de 2019 Sustainability headlines bekijken.

Laat van je horen!

Wat vind jij van de jaarcijfers en had je verwacht dat The LEGO Group over de gehele linie winst zou behalen en groei mee zou maken? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.