Regelmatig worden er bouwwedstrijden georganiseerd op LEGO Ideas. Eenm voorbeeld is de Celebrate The Holidays in a Galaxy Far Far Away bouwwedstrijd, waarbij je jouw favoriete Star Wars scenes na moest bouwen met kerst- en feestelementen. Gezien de vele deelnemers en inzendingen, hebben wij een top 10 samengesteld van de meest opvallende creaties.


Op LEGO Ideas lopen allerhande bouwwedstrijden die de creativiteit van LEGO Fans aanmoedigen. Wij van de redactie zijn fan van deze wedstrijden en de MOC’s die hieruit voort komen. Daarom hebben we deze top 10 Feestelijke LEGO Star Wars MOC’s samengesteld. We beoordelen op verschillende factoren zoals gebruik van onderdelen, originaliteit, storytelling en creativiteit. Als je maar niet genoeg kunt krijgen van deze top 10 kan je hier alle alle inzendingen hier bekijken.


Millenium Falc-Ho-Ho-Ho-N

[TOP 10] Celebrate The Holidays in a Galaxy Far Far Away

Ook in het Star Wars universum kan een ruimteschip al eens een verfbeurt en wat modificaties gebruiken. Waarom dan niet kiezen voor de kerstman waarbij de cockpit van de Millennium Falcon toepasselijk gebruikt wordt als een pijp om mee te roken. Het schip staat bekend om de Kessel Run in minder dan 12 seconden gedaan te hebben, over snelle bezorging gesproken. Je kan deze inzending hier bekijken.


The Battle of Ho-Ho-Hoth

[TOP 10] Celebrate The Holidays in a Galaxy Far Far Away

Hou je gereed voor de kerstigste aanval op de Echo kerstbasis waar je op voorbereid moet zijn. De Empire kerstman is namelijk van plan om met de sneeuw-elf-stormtroopers een feestelijke invasie op poten te zetten, om zo de Rebel Nutcracker’s Alliance ten gronde te richten. De strijd zal alleszins met het nodige vuurwerk verlopen. Je kan deze inzending hier bekijken.


Millennium Falcon Christmas Wreath

[Top 10] Celebrate The Holidays in a Galaxy Far Far Away (1)

De traditionele kerstkrans is tegenwoordig zo cliché. De trend voor het einde van dit jaar onder menig LEGO Star Wars fan zal de Millennium Falcon kerstkrans zijn. Het schip is aangekleed met gebladerte, rode en witte bessen. Bovendien zijn er eveneens een Tie-Fighter en C3-P0 in de krans verwerkt. Je kan deze inzending hier bekijken.


Han Solo’s Sleigh

[Top 10] Celebrate The Holidays in a Galaxy Far Far Away (1)

Hoe kan je beter cadeautjes rondbrengen dan een slee aangedreven door de Millennium Falcon en omgevormde AT-AT rendieren. Zo gaat het er dus aan toe in een Galaxy Far Far Away. Doorheen deze MOC zitten er leuke details verwerkt zoals lichtzwaarden als kerstverlichting en R2-D2’s als hulpjes van de kerstman. Je kan deze inzending hier bekijken.


Hoth Workshop

[Top 10] Celebrate The Holidays in a Galaxy Far Far Away (1)

Er was eens een Galaxy Far Far Away, waar een legertje aan elfen leeft op dee ijsplaneet van Hoth. Dag in dag uit aan het werk om aan de wensen van het universum te voldoen. Met onderdelen van gesneuvelde AT-AT, bouwen ze X-Wing Starfighters in de strijd tegen de Imperials. Ze staan ook in voor de testvluchten maar dat loopt niet altijd even goed af. Je kan deze inzending hier bekijken.


Let-Tie Snow!

[Top 10] Celebrate The Holidays in a Galaxy Far Far Away (1)

Let-tie It Snow! Let-tie It Snow! Let-tie It Snow! Na het horen van deze woorden zal het liedje van Dean Martin nooit meer hetzelfde klinken. Een Tie-Fighter is hier vernuftig aangepast met de nodige bouwtechnieken om zo in het kerstthema te passen. Ondanks de winterse stemming maakt dit het er niet minder gevaarlijk op. Je kan deze inzending hier bekijken.


Separatist Jolly Squadron

[Top 10] Celebrate The Holidays in a Galaxy Far Far Away (1)

Eens per jaar komt het Separatist Jolly Squadron langs. Ze maken deel uit van de Empire maar in plaats van gevechten te voeren en planeten te vernietigen brengen ze cadeautjes doorheen het universum. Bij het zien van het schip begin je vragen te stellen hoe de Clone Troopers hun outfit eruit ziet. Je kan deze inzending hier bekijken.


We Wish You an Imperial Christmas!

[Top 10] Celebrate The Holidays in a Galaxy Far Far Away (1)

Deze inzending is simpel in zijn eenvoud maar weet te overtuigen door het charisma dat het bezit. Door dit te zien realiseer je dat Troopers naast hun dagdagelijkse leven ook graag cadeautjes geven en krijgen. In dit geval hebben ze een Millennium Falcon gebouwd onder het toeziend ook van Darth Vader. Je kan deze inzending hier bekijken.


Jedi Master Santa’s Life Day X-Sleigh

[Top 10] Celebrate The Holidays in a Galaxy Far Far Away (1)

Deze X-Wing of beter gezegd X-Sleigh. Wat deze inzending zo opvallend maakt is het veelvuldig gebruik van goudkleurige elementen. Door de zelfgebouwde reindroods zullen pakjes veel sneller dan tevoren aan huis geleverd worden. Je kan deze inzending hier bekijken.


Christmas at Endor

[Top 10] Celebrate The Holidays in a Galaxy Far Far Away (1)

Dit jaar zal Kerstmis plaatvinden op de planeet Endor. Alle personages komen samen om de voorbereidingen te treffen om. De sfeer zit goed en even worden alle zorgen die er zijn vergeten. May the Force be with you on Christmas! Je kan deze inzending hier bekijken.


Bonusvermeldingen

Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas Celebrate Christmas in a Galaxy Far Far Away bouwwedstrijd? Welke inzendingen vind jij leuk of heb je zelf deelgenomen aan deze bouwwedstrijd? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?